خبرهای داغ:
حجت‌الاسلام حسینی:

شرایط معجزه‌آسای اربعین برای حسین(ع)

حجت‌الاسلام حسینی استاد حوزه و پژوهشگر دینی معتقد است صحنه‌ای را شیعیان در ایام اربعین حسینی(ع) خلق می‌کنند ریشه در سناریویی دارد که خداوند متعال به صورت تکوینی آن را هدایت می‌کند برای زمینه‌سازی ظهور حضرت حجت‌(عج).
کد خبر: ۸۶۰۹۹۸۱
|
۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام سیدعلی‌اکبر حسینی درباره ارزش و منزلت زیارت حرم مطهر سالار شهیدان، امام حسین(ع) در اربعین اظهار کرد: حقیقتا این اتفاقی که به صورت ویژه و خیلی عجیب در سال‌های اخیر رخ می‌دهد به سادگی قابل تحلیل نیست. هر چند می‌توان از زوایای مختلف به این مسئله پرداخت و عظمت و شکوه آن را به تصویر کشید گاهی هم ممکن است علت‌ها و عواملی را برای بزرگ بودن این روز بازگو کرد اما به صورت کامل نیازمند فرصت بیشتر است.

حجت‌الاسلام حسینی افزود: اربعین حسینی چهلمین روز شهادت آقا اباعبدالله(ع) و یاران پاک‌باخته آن حضرت(ع) است، که به رسم رایج شیعه این مراسم را به پا می‌دارند و عزاداری با عظمتی انجام می‌شود و البته به صورت خاص در عراق که یکی از مراکز تجمع تشییع است مردم در یک سنت مذهبی از نجف تا کربلا پیاده می‌روند و میزبانی و مهمانداری با شکوهی در کربلا شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: نکته‌ای که در این خصوص باید به آن توجه کرد، خاستگاه و بزرگداشت روز اربعین است، که آیا این سنت عامیانه است یا ریشه در باورهای خاص دارد که متناسب با حرمت، شان و منزلت این روز اتفاق می‌افتد این مسئله در هاله‌ای از ابهام هست، که  از منظر مطالعات انجام شده، خیلی مورد تحلیل و بررسی قرار نگرفته است. با توجه به اینکه روز اربعین همیشه مورد توجه شیعیان قرار گرفته، به عنوان سنت رایج در این روز مراسمی را همانند روز سوم و هفتم برگزار می‌کنند، البته می‌توانیم اربعین را هم از این منظر نگاه کنیم که این روز فرصتی است برای بازخوانی رفتار خودمان، برای آنچه که رخ داده است بالاخره ما با یک حادثه بسیار مقدس مواجه هستیم و به مناسبت این واقعه شرایط عزا را فراهم می‌کنیم در روز اربعین‌ حسینی(ع) هم این حس و حال شیعیان تغییر می‌کند.

حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: به نظر می‌رسد وقتی هیجان‌ها فروکش پیدا می‌کند فرصتی برای ارزیابی، بازیابی و تحلیل وجود خواهد داشت، که ما در این زمان چه‌کار کردیم و تا چه اندازه با تفکرات، اندیشه‌ها و اهداف امام حسین(ع) همسو شده‌ایم. و این فاصله گرفتن از فضای هیجانی، احساسی و عاطفی نه برای فراموش کردن بلکه برای تفکر و تعمق بیشتر است. عده‌ای فکر می‌کنند مراسم چهلم به معنای خداحافظی کردن با عزیزی است که از دست‌اش داده‌ایم! مسلما تنها این‌گونه نیست در این فرصت باید نسبت خودمان را با این مصیبت تنظیم کنیم، امام‌حسین(ع) الگوی ما است و ما باید از اندیشه‌ها و تفکرات و اعمالی که انجام داده‌است، درس بگیریم.

وی با اشاره به سیل عظیم جمعیت میلیونی برای زیارت اباعبدالله(ع) پیاده به کربلا می‌روند، گفت: این از کجا نشات می‌گیرد؟ ما می‌توانیم این موضوع را به عشق، علاقه و تعلق‌خاطر عاطفی پیوند بزنیم و این‌گونه تحلیل کنیم که به عقیده من تنها به این ‌صورت نیست، بلکه عوامل مهم‌تر دیگری دارد، من فرمایشی را از عارف وارسته معاصر آیت‌الله بهجت(رحمة‌الله علیه) نقل می‌کنم، که فرمودند: طبق بعضی از روایات حضرت مهدی(عج) وقتی که قیام می‌کنند برای معرفی خودشان، با نام مبارک امام‌ حسین(ع) خود را معرفی می‌کنند، یعنی امام‌حسین(ع) جایگاهی دارند که عملا باید شناخته‌شده‌تر از امام‌زمان(ع) باشد. همانند اینکه ما وقتی می‌خواهیم خودمان را معرفی کنیم اگر پدرمان شهرت داشته باشد می‌گوییم من پسر فلان فرد هستم. این اتفاقی است که با زبان مبارک امام ‌زمان(ع) رخ خواهد داد که ایشان خودشان را با امام‌ حسین(ع) معرفی می‌کند.

حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: اتفاقاتی که روز اربعین‌ حسینی(ع) رخ می‌دهد مسئله ساده‌ای نیست و نمی‌توانیم عمق مسئله و ریشه این حادثه را درک کنیم تنها به صورت معجزه‌آسا شرایطی فراهم شده و سنتی پا گرفته و به صورت غیر قابل توصیفی گسترش پیدا کرده است تا حسین(ع) هر چه بیشتر و کامل‌تر به جهانیان شناخته شود. امروز هیچ حادثه‌ای از چشم جهان دور نمی‌ماند. چطور ممکن است تجمع 25 ملیونی با یک هدف مشخص و رویکرد کاملا قدوسی و معنوی و متاثر از یک هدایت‌گر و امامی که صحنه‌ای بسیار با شکوه را در زندگی خود خلق کرده و جان‌فشانی کرده است، از نظرها دور بماند.

وی اظهار کرد:موضوعی که امروز قابل توجه است و می‌تواند به رفتار و عظمت عملکرد ما معنا دهد و تا حدی ما را به مواظبت و احتیاط وادار کند این است که ما باید متوجه باشیم، این تجمع بخشی از سناریویی است که خداوند متعال برای ظهور حضرت‌ حجت(عج) فراهم کرده است.

به گفته حجت‌الاسلام حسینی، باید دریابیم این صحنه‌ای را که خلق کردیم ریشه در سناریویی دارد که خداوند متعال به صورت تکوینی آن را هدایت می‌کند وگرنه چرا این اتفاق 5 سال پیش، یا 10 سال پیش اتفاق نمی‌افتاد این چه عشقی است که در نهاد مردم وجود دارد که ایرانی‌ها یا در کربلا هستند و یا اشک حسرت می‌ریزند که چرا مشرف نمی‌شوند. حقیقتا این موضوع به راحتی قابل تحلیل نیست، تنها عشقی است که خداوند در دل‌ها نهاده است.

وی با اشاره به ارزش والای حج و زیارت کعبه اظهار کرد: حج نماد اسلام است در حقیقت یکی از مظاهر و شعائر بزرگ الهی است و در آن هیچ‌گونه تردیدی هم وجود ندارد و زیارت خانه خدا ارزش و مقام بالایی دارد. اما امام ‌حسین(ع) تجلی هدایت، رحمت و ربوبیت خدا است در کربلا امام(ع) وجه‌الله است، یعنی وجه ربوبی خداوند نشان داده می‌شود. از این رو، زیارت کربلا کم از زیارت کعبه نیست. خداوند اراده کرده است که با شکوه و عظمت اربعین دل‌ها را مسحور و چشم‌ها را مغفور کند و جهانیان را به یک منشا و مبدا هدایت ‌الهی معطوف نماید.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار