نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری:

مذاکره در اسلام به معنی بده و بستان نیست

حجت الاسلام والمسلمین نکونام گفت: مذاکره در اسلام به معنای بده و بستان نیست بلکه برای تفهیم و تبیین حق است.
کد خبر: ۸۶۲۳۳۱۲
|
۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰

به گزارش خبرگزاری بسیج استان چهارمحال و بختیاری؛ نشست ماهانه ائمه جمعه استان چهارمحال و بختیاری، با حضور حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه شهرکرد و در دفتر امام‌جمعه شهرکرد برگزار شد.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و امام‌جمعه شهرکرد در این نشست، جامعه امروز را گرفتار انواع فتنه‌های بدعت‌سازی‌ها ، پیروی از هواهای نفسانی، جایگاه طلبی، دنیا و ثروت طلبی‌ها دانست و گفت: از اول انقلاب تاکنون هم هر کجایی ما با فتنه‌ها و آسیب‌ها مواجه شدیم همه به خاطر گرفتار شدن و پیروی کردن از این رذایل اخلاقی بوده است.

حاکم کردن دیدگاه‌ها و نظرات شخصی با شعار ولایت‌مداری، مصداق بارز بدعت‌گذاری است

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمدعلی نکونام، حاکم کردن انواع دیدگاه‌ها و نظرات شخصی و جناحی با نام و شعار ولایت‌مداری را یکی از همین مصادیق بارز بدعت سازی‌ها در جامعه عنوان کرد و افزود: امروز شاهد هستیم که برخی‌ها دین‌مداری اصیل و نگاه به شاخص کردن را واپس‌گرایی و تحجر می‌نامند اما در مقابل انواع نگاه‌ها و افکار خودشان را بر کشور و جامعه حاکم می‌کنند و با صراحت می‌گویند که این‌ها ولایت‌مداری و دین‌مداری است.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام در همین زمینه به مسئله برجام اشاره کرد و بیان داشت: همه می‌دانید که برجام نتیجه مذاکره است و مذاکره‌کردن هم در اسلام خارج از ضوابط اسلامی نیست؛ بلکه در طول تاریخ اسلام تاکنون باب مذاکره برای کسانی که حرفی برای گفتن داشتند و لازم بوده در سایه مذاکره حرف حق خودشان رابه طرف مقابل بزنند تا او تفهیم شود، باز بوده است.

مذاکره در اسلام به معنای بده و بستان نیست بلکه برای تفهیم و تبیین حق است

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری، با تأکید بر این‌که مذاکره‌کردن در اسلام به معنای بده و بستان نیست؛ بلکه برای تفهیم حق و واقعیت به طرف مقابل است، تصریح کرد: مذاکره یک أمر بر خواسته از متن اسلام و نظام اسلامی است و در انقلاب اسلامی هم چه در دوران رهبری حضرت امام(ره) و چه درزمان کنونی و رهبری مقام معظم رهبری هیچ‌گاه باب مذاکره بسته نشده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین نکونام تأکید کردند: مذاکره حتماً باید همراه با اقتدار و صلابت باشد چراکه اگر مذاکره با ضعف همراه شد چیزی جز تسلیم شدن در برابر دشمن نخواهد بود و دشمن برما غالب می‌شود و خواسته‌هایش را بر ما تحمیل می‌کند و نتیجه‌ای جز زیان و خسارت برای ما به دنبال نخواهد داشت؛ لذا اسلام هیچ گاه این اجازه را به ما نداده است که از سَرضعف سَر میز مذاکره با دشمن بنشینیم و دیدگاه امام راحل(ره) و تأکید مستمر مقام معظم رهبری هم، مذاکره همراه با اقتدار است.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان، آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران را در اوج اقتدار و عزت دانست و گفت: آن زمانی که ایران با میانجی‌گری یکی از محترمین منطقه مسئله مذاکره را پذیرفت و وارد مذاکرات هسته‌ای شد، در اوج عزت و اقتدار نظامی، علمی و سیاسی قرار داشت و غنی‌سازی ما به 20 درصد و تعداد سانتریفیوژهای ما به 20 هزار رسیده بود و دشمن به ‌خوبی اقتدار نظام اسلامی را درک کرده بود و اگر نبود این عزت و اقتدار ملی قطعاً مذاکراتی صورت نمی‌گرفت.

عدم تبیین صحیح مواضع و اصول انقلاب از نگرانی‌های امروز جامعه است

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین نکونام عدم تبیین صحیح مواضع و اصول انقلاب و نظام و خلط شدن در مواضع به‌ویژه در ارتباط با مسئله برجام را یکی از نگرانی‌ها و مشکلات امروز در معرض جامعه دانست و تصریح کرد: یکی از نگرانی‌هایی که امروز در جامعه احساس می‌شود آن است که مواضع به‌خوبی برای مردم تبیین نشود و دیدگاه‌های دارای رکون و دیدگاه‌هایی که در آن‌ها میل به بیگانه وجود دارد این‌ها را بیایند و در قالب مذاکره و دستاورد مذاکره با این دیدگاه به خورد جامعه بدهند و در افکار و اذهان عمومی بین آن مذاکره‌ای که در متن اسلام گفته ‌شده و این مذاکره‌ای که از سر این‌ که همه‌چیز را باید با مذاکره به دست آورد، خلط و دو دستگی ایجاد کنند.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال ‌و بختیاری، با اشاره برخی اظهارنظرهای مبنی بر این‌که «آن چه که مهم است دیپلماسی است و همه‌ چیز را می‌توان از طریق مذاکره به دست آورد»، القاء و رواج این‌گونه حرف‌ها و موضع‌گیری در جامعه را بسیار خطرناک و زیان‌بار خواند و تأکید کرد: این‌که کسانی بتوانند چنین نوع تفکری را که «برای دست‌یابی به همه‌چیز باید مذاکره کرد» را در فکر و ذهن جامعه القاء کنند و روحیه مقاومت، ایثارگری، جهادگری و ستیزه‌گری را از جامعه بگیرند و خدایی نخواسته آن را به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل کنند، یک خطر جدی است.

مذاکره همراه با اقتدارو صلابت«آری»؛ کوتاه آمدن و گره‌زدن همه امور به مذاکرات«هرگز»

رییس استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، شفاف‌سازی مسائل و تبیین صحیح مواضع را یکی از رسالت‌های مهم ائمه جمعه دانست و تأکید کرد: مذاکره همراه با اقتدار و صلابت، و به فرموده رهبر انقلاب نرمش قهرمانانه «آری»؛ اما کوتاه آمدن از ارزش‌ها، دارایی‌ها و موقعیت‌ها و گره‌زدن همه امور به مذاکرات «هرگز»! که ائمه جمعه باید در شرایط کنونی نسبت به شفاف‌سازی و خلط نشدن این موضوعات با یکدیگر به شکل جدی شفاف‌سازی کنند.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری، در تشریح آثار و عواقب خلط شدن این دو موضوع با یکدیگر در شرایط فعلی گفت: نتیجه خلط شدن فکری این موضوعات در مسئله برجام و نشاندن غیر واقعیت به‌جای واقعیت، آن خواهد شد که دشمن آن خروجی و دستاوردی که از انتخابات دنبال می‌کند و با صراحت به آن اذعان می‌کند را به دست می‌آورد و عملیاتی می‌کند و در چنین شرایطی بُرد با اروپایی‌ها و دشمنان خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین نکونام، فرستادن افراد همسو با خود به داخل مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به ‌وسیله برجام را هدف‌گذاری دشمن برای انتخابات پیش رو دانست و افزود: فراوان از زبان اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها و برخی‌ دل‌سپردگان به بیگانه در داخل می‌شنوید که می‌گویند که باید کاری کنیم که افرادی که با ما همسو هستند در انتخابات‌های پیش روی ایران رأی بیاورند و برای رسیدن به این هدف خودشان هم تلاش می‌کنند.

امام‌جمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه ائمه جمعه نسبت به حاکم کردن فرهنگ قرآن در جامعه وظیفه‌ای مهم دارند خاطرنشان ساخت: ما مأمور آن نیستیم که برجام را مطابق با میل و فکر این جناح و آن جناح، ترویج و تشویق کنیم و از آثار و دستاوردهای آن مطابق با میل آن‌ها سخن بگویم؛ بلکه ما وظیفه‌داریم فرهنگ و روح قرآن را، که ما را از دل‌سپردن و اعتماد به بیگانه نهی و بر ایستادگی، مقاومت و تمسک و توسل جستن به اهل‌بیت عصمت و طهارت امر می‌کند، در جامعه ترویج و به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین نکونام گفت: اگرچه تلاش‌ها و زحمات بسیاری برای به سرانجام رسیدن مذاکرات و برجام صورت گرفته است؛ اما نباید اجازه داد که در این فضایی که به وجود آمده، فرهنگ قرآن که مقاومت و ایستادگی است، مخدوش شود و به جامعه القاء شود که تنها از طریق مذاکره و کوتاه آمدن در برابر دشمن و دست برداشتن از دارایی‌ها می‌توان همه‌چیز به دست آورد.

برجام هیچ‌گاه به فرجام منتهی نخواهد شد

نماینده ولی فقیه در چهارمحال‌وبختیاری ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تیم مذاکره کنند به یک نکته مهم اشاره کرد و گفت: بنده به تأسی از اسلام، قرآن و فرمایشات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، باور و اعتقادم این است که این «برجام هیچ‌گاه به فرجام منتهی نخواهد شد»؛ زیرا آمریکایی‌ها همواره بر تحریم‌ها، کارشکنی‌ها و سنگ‌اندازی‌های خودشان پایبند هستند و اجازه نخواهند داد که فرجامی در این برجام نصیب شود.

امام‌جمعه شهرکرد افزود: شاید حرف‌های رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا در این روزها، فضاها و روزنه‌هایی را برای تعامل گشوده باشد؛ اما این‌ها در پشت پرده آن‌قدر طرح و لایحه در دست دارند که آن‌ها را یکی پس از دیگری علیه ایران اسلامی در کنگره به تصویب می‌رسانند و درب‌های فراوان دیگری را بر ما می‌بندند؛ بنابراین این شرایط وجود آمده تنها یک فضاسازی است و نباید انتظار داشت که آن‌ها همه راه‌ها را بر ما باز کنند.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال ‌و بختیاری تأکید کرد: فرجام برجام را فقط و فقط باید از آیات الهی و معنویت و در سایه اتکا به خدای متعال، ایمان و اعتقادات گرفت و این دیدگاه را به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل کرد و هیچ‌گاه نباید اجازه داد که به جامعه القاء کنند که فرجام برجام ، در سایه دل به بیگانه سپردن محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین نکونام، در ادامه با تأکید مجدد بر حساسیت و اهمیت فوق‌العاده بالای انتخابات‌های پیش رو به‌ویژه انتخابات مجلس خبرگان رهبری، به اهداف و برنامه‌های شوم دشمن در این عرصه اشاره کرد و گفت: دشمن در این عرصه قصد ندارد که آدم‌های دست‌نشانده آمریکا و استکبار را به مجلس خبرگان ببرد؛ زیرا در بین آن‌ها آدم‌هایی که نگاه تمام‌عیار به بیگانه داشته باشند، کم‌پیدا می‌شود بلکه می‌کوشد افرادی مسامحه‌کار، ساکت، ملاحظه‌کار، بدون غیرت درونی، به‌ دور از قدرت تصمیم‌گیری و موضع‌گیری به‌موقع که جرأت و شهامت تصمیم‌گیری به‌موقع را ندارند را به مجلس خبرگان رهبری ببرد.

رییس استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری افزود: دشمن می‌خواهد مجلس خبرگان رهبری آینده را به‌گونه‌ای درست کند که کار در دست یک سری آدم‌های رِند و زیرک و در کنار آن‌ها یک سری آدم‌های مسامحه‌کار باشد تا بتوانند به‌آسانی اهداف خودشان را در این عرصه محقق کنند.

حجت‌الاسلام ‌و المسلمین نکونام با تأکید بر این‌که عنوان، شهرت و سوابق افراد به‌هیچ‌وجه ملاک و معیار انتخاب نیست تأکید کرد: مجلس خبرگان رهبری آینده ما را باید آدم‌های تصمیم‌گیرنده به ‌موقع، شجاع، اهل شهامت و بصیرت و به‌ دور از تسامح و ملاحظه‌کاری در مسائل مختلف شکل بدهند.

در این نشست مدیرعامل شرکت آب منطقه ای چهارمحال وبختیاری و مدیرکل اطلاعات چهارمحال و بختیاری به بیان مطالبی پیرامون مسئله آب استان و مسائل امنیتی استان پرداختند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار