خبرهای داغ:

سوداگری تسلیحاتی انگلیس با عربستان

بسیاری از تحلیلگران پشتیبانی تسلیحاتی انگلیس از ائتلاف حمله به یمن به سردمداری عربستان را مورد انتقاد قرارداده و این مساله را برای امنیت ملی انگلیس هم خطرناک به شمار آورده‌اند.
کد خبر: ۸۶۳۱۲۱۹
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸
به گزارش خبرگزاری بسیج، پس از سپری شدن بیش از 10 ماه از آغاز حمله ائتلاف جنگ علیه یمن به سردمداری عربستان اکنون صداهایی بلند می شود که رفتار عربستان در حمله به یمن را محکوم می کنند. به ویژه پس از اینکه سازمان ملل تاکید کرد که ائتلاف در حمله به یمن جنایت جنگی مرتکب شده انتقادها بیشتر شده است. صدای انتقادها علیه دولت ریاض و دولت انگلیس که از نظر نظامی از عملیات عربستان علیه یمن پشتیبانی می کند، بالا گرفته است.

پس از گزارشی که کمیته کارشناسان سازمان ملل منتشر کرده است صحنه بین المللی جدید درباره جنگ علیه یمن در حال تغییر است. این گزارش به طور آشکار عربستان را به دست زدن به جنایت جنگی در یمن متهم کرده است. پس از این گزارش، پارلمان اروپا هم با لحنی تندتر و آشکار این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

این انتقادها در حالی افزایش یافته که هنوز هم هیچ اقدام عملی برای پایان بخشیدن به اقدام های عربستان و ائتلاف آن در جنگ علیه صورت نگرفته است. طی 2 هفته پیش بسیاری از سیاست مداران و روزنامه نگاران انگلیسی از نقش دولت انگلیس در افزایش حمایت تسلیحانی از ریاض در جنگ علیه یمن انتقاد کرده اند.

پارلمان اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته قطعنامه ای تصویب کرد که بسیاری از تحلیلگران راست گرا آن را تاریخی توصیف کرده اند. این قطعنامه حمله های ائتلاف سعودی به یمن را محکوم کرد و خواستار پایان بخشیدن زودهنگام این حمله ها شد. این قطعنامه، ائتلاف عربستان را مسئول شکست در برقراری ثبات در یمن و هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیربناها دانست.

قطعنامه پارلمان اروپا اشاره کرد که جنگ یمن تا کنون بیش از 6 هزار کشته بر جای گذاشته است. این پارلمان از برخی از کشورهای اتحادیه اروپا خواست مانع انتقال اسلحه و دیگر کمک های نظامی به عربستان و ائتلاف آن شوند زیرا این مساله سبب می شود ائتلاف در جنگ یمن با استفاده از سلاح، قوانین بین الملل را زیر پاگذارند. این قطعنامه اشاره کرد بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا به طور غیر قانونی سلاح های بسیاری را به عربستان صادر کرده اند و این به منزله نادیده گرفتن معاهده های تجارت اسلحه است.

** پشتیبانی تسلیحاتی انگلیس از ائتلاف حمله به یمن

انگوس رابرتسون نماینده و رهبر حزب ملی اسکاتلند یک هفته پیش از نقش انگلیس در جنگ یمن پرده برداشت. او دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس را به کشتن هزاران غیر نظامی یمنی بدون موافقت پارلمان متهم کرد. عربستان در جنگ علیه یمن از جنگنده های و بمب های انگلیسی استفاده کرده است. همچنین خلبانان انگلیسی در جنگ علیه یمن حضور داشته و به خلبانان ائتلاف جنگ علیه یمن مشاوره نظامی داده اند.

همچنین جرمی کوربن رهبر حزب کارگران انگلیس با ارسال نامه ای به کامرون خواست است او درباره شرکت انگلیس در جنگ یمن شفاف سازی کند.

گزارش های رسانه ها نشان از این دارد که فروش سلاح های انگلیسی به عربستان به طور بی سابقه ای افزایش یافته است. ارزش صادرات سلاح به یک میلیارد پوند استرلینی رسیده و این به معنای آن است که در سایه وجود جنگ طی سه ماه این رقم افزایش 11 درصدی داشته است.

از طرف دیگر دیوید میفام مدیر سازمان حقوق بشر «هیومن رایتس وچ» در انگلیس گفته است گزارش های سازمان ملل با ادعاهای اشتباه و گمراه کننده فیلپ هاموند اختلاف دارند. فیلیپ هاموند مدعی شده است هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه در حمله عربستان و ائتلاف آن قوانین بین المللی نادیده گرفته شده وجود ندارد.

میفام از انگلیس خواست که به صادرات سلاح و جنگ افزار به عربستان و کشورهای ائتلاف پایان دهد. او افزود: با وجود نادیده گرفتن قوانین جنگی در این نبرد، دولت انگلیس اجازه صادرات سلاح به عربستان را داده است.

به نوشته روزنامه گاردین، انگلیس از دیکتاتوری تندروی که حدود 10 ماه غیرنظامیان را می کشد، حمایت تسلیحاتی می کند.

اوین جونز نویسنده این روزنامه افزود: با توجه به اینکه 26 میلیون یمنی توسط یکی از دشمنان غرب در زیر محاصره و بمباران قرار دارند اکنون ما با ارائه سلاح و مشاوره نظامی به ائتلاف دیکتاتورهای عرب به سردمداری عربستان کمک می کنیم.

این روزنامه به هدف قراردادن بخش های پزشکی در یمن اشاره کرد و نوشت بمباران 130 مرکز پزشکی که برخی از آنان توسط سازمان پزشکان بدون مرز مدیریت می شود نایده گرفتن قوانین جنگ به شمار می رود. افزون بر این اردوگاه پناهندگان،مدارس، مراسم عروسی، اتوبوس های مسافربری نیز بمباران می شوند و خطر قحطی مردم یمن را تهدید می کند.

** همکاری با عربستان تهدیدکننده امنیت ملی انگلیس

روزنامه گاردین جنگ را به ویتنام عربستان تشبیه کرد و افزود: دولت انگلیس به طور مستقیم در این جنگ حضور دارد و بسیاری از تعهدها درباره صادرات سلاح را نادیده می گیرد.

این نویسنده خواستار بررسی دقیق ائتلاف انگلیس با دیکتاتورهای عربستانی شد و نوشت: نادیده گرفتن حقوق بشر توسط عربستان تنها خطر نیست. بلکه عربستان امنیت ملی ما را هم تهدید می کند. این کشور مرکز افراط گرایی بین المللی است. حمایت انگلیس از این نبرد نارضایتی ها نسبت به این کشور را افزایش می شود و در نتیجه چنین اقدامی ممکن بسیاری از تندروها از این نارضایتی ها سو استفاده کنند.

**  پی بردن دشمنان یمن به اشتباه خود

یورش به یمن سبب شده است تا گروه های تندرو و تروریستی  در جنوب به ویژه در شهر عدن گسترش پیدا کنند.

برپایه دیدگاه جنبش مردمی انصارالله 2 مساله اساسی در تغییر موضع گیری در عرصه بین المللی درباره جنگ علیه نقش داشت. اوضاع ناگوار انسانی و گسترش دامنه ی فعالیت تروریست ها در جنوب یمن

یکی از فرماندهان جنبش انصارالله یمن، به روزنامه الاخبار لبنان گفت جهانیان به آن چیزی که ما پیش از این درباره القاعده و داعش و خطرات آنان می گفتیم پی برده اند.

وی افزود: خارج کردن ارتش و کمیته های مردمی از جنوب یمن اشتباه بزرگی بود که در قدرت یابی داعش و القاعده در یمن نقش داشت.

به گفته این فرمانده،اگر پایداری یمنی‌ها و فداکاری‌های آنان نبود موضع گیری‌ها در عرصه بین المللی تغییر نمی‌کرد. البته شکست های پی در پی نیروهای ائتلاف یمن نیز در این زمینه نقش داشت.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار