خبرهای داغ:
گزارش «بسیج» از کارافرینی زن بیرجندی برای خانواده اش

پیشتازی بانوی بیرجندی در میدان جهاد اقتصادی با پرورش کرم ابریشم

کد خبر: ۸۶۹۳۳۱۱
|
۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی، روزی دشمن اهریمن تا بن دندان مسلح، هشت سال جنگ را بر ملت ما تحمیل می کند و گاهی بر مرکب جنگ نرم و تهاجم فرهنگی سوار می شود و برای نابودی فرهنگ و اعتقادات ایرانی تاخت و تاز می کند.

امروز نیز تحریم ها، انرژی هسته ای و توان موشکی ما را بهانه قرار داده تا این ملت مسلمان را به زانو درآورند.

آری، "تحریم" واژه ای که برای ملت ایران بیگانه نیست بلکه بیش از سی سال است با آن دست و پنجه نرم کرده و رشد و پیشرفت بسیار داشته ایم.

به راستی چرا؟ این همه خصومت با جمهوری اسلامی ایران برای چیست؟

پاسخ سوالم را در فرمایش رهبرم خواندم که فرمودند " ایران کشوری با این همه منابع طبیعى، با این موقعیت سوق‌الجیشى، با همه‌ى امکانات، روزگاری زیر نگین یک قدرتى در دنیا بوده؛ یک روز انگلیسها و یک روز آمریکائى‌ها. نظام سلطه، دستگاه سلطه، امپراتورى سلطه و حالا آمریکا یک گوشه‌اى از این امپراتورى است".

اما حالا چرا تولید ملی برایمان مهم است؟ چرا کارآفرینى مهم است؟

با خواندن بیاناتی دیگر از رهبر انقلاب باز جوابم را گرفتم "این است که ما امروز در مقابل یک فشار جهانى قرار داریم. دشمنى وجود دارد در دنیا که می خواهد با فشار اقتصادى و با تحریم، سلطه‌ى اهریمنى خودش را برگرداند به این کشور. هدف این است".

مردم خراسان جنوبی در عرصه اقتصادمقاومتی گوی سبقت را از مسئولین  ربوده اند و بانوان و شیر زنان استان ما نیز در عرصه های مختلف پا به پای مردان در صحنه حاضر بودند و همواره در لبیک به ندای رهبر خویش در برخی موارد از مردان نیز سبقت می گیرند.

با پیشنهاد و همراهی مسئول روابط عمومی بسیج سازندگی استان برای تهیه گزارشی از فعالیت خانم فاطمه خطیبی کارآفرین بسیجی که به همراه همسر و فرزندانش در منزل شخصی نوغانداری را شروع کرده؛ راهی شدیم که با وی بیشتر آشنا شویم.

فاطمه خطیبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی با اشاره به سال "اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل" اظهارداشت: امروز ما با یک جنگ بزرگ اقتصادی در کشور روبه رو هستیم.

وی عنوان کرد: یکی از بزرگترین اهدافی که سبب شد به سمت نوغانداری در شهر بیرجند به همراه اعضای خانواده ام روی بیاورم داشتن مشکلات مالی در خانه بود.

این بانوی کارآفرین با بیان اینکه چندین ماه برای کار نوغانداری که می خواستم شروع کنم؛ تحقیق کردم گفت: سرمایه بزرگی می خواهد تا مردان بتوانند کاری را شروع کنند اما من 10 میلیون وام از بسیج سازندگی ناحیه بیرجند گرفتم  و تنها با 2میلیون تومان کارم را آغاز کردم.

وی بیان کرد: بعد از سفارش تخم نوغان از شهرستان تربیت حیدریه، یک ماه مانده به سال جدید به سازمان حفاظت از فضای سبز و اداره کشاورزی بیرجند برای برداشت برگ درختان توت مراجعه کردم و حمایت هایی هم از سوی آنها صورت گرفت.

خطیبی با اشاره به اینکه 6بسته نوغان خریداری کردم که از این تعداد دو بسته آن تلف شدند، گفت: هر بسته نوغان 22هزار تایی است.

وی با بیان اینکه تخم های نوغان در هر 12 ساعت به 8 ساعت تاریکی نیاز دارند ، گفت: این تخم ها به چهار خواب نیاز دارند که ما به مدت 10 روز داخل خانه شخصی آنها را نگهداری و بعد از آن به حاجی آباد انتقال دادیم.

خطیبی با بیان اینکه در طی دوره نگهداری تخم های نوغان همسر و فرزندانم زحمت های فراوانی کشیدند، گفت: تنها دوره نوغانداری 45 روز است و من در طی این روزها شبانه روزی کار کردم و در طول شبانه روز تنها چهار ساعت می توانستم استراحت کنم.

وی با بیان اینکه دما و رطوبت برای پیله ها موثر است، گفت: کرم ابریشم چهار خواب دارد و بعد پیله سازی شروع می شود که در اینجا پیله ها ممکن است تبدیل به پروانه شوند که بعد از خواب چهارم باید به آنها روزی پنج وعده غذا داده شود.

برای تهیه غذای کرم ابریشم مشکلات زیادی دارم

این کارآفرین بیرجندی با اشاره به مشکلات فراوان برای تهیه برگ درخت توت که غذای اصلی کرم ابریشم است، گفت: در این زمینه بسیج سازندگی ناحیه بیرجند و اداره اوقاف بیرجند با من همکاری لازم را داشتند.

خطیبی ادامه داد: داشتن فضای کافی برای کرم ابریشم و غذا مهمترین عاملی است که ما می توانیم یک سود مناسبی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کرم ابریشم حیوانی خیلی ضعیف و حساس است، افزود: اگر 45 روز و هر دوره نوغانداری 30 بسته 22 هزارتایی داشته باشیم به راحتی دو خانواده می توانند در طول سال هزینه زندگی را خود را تامین کنند.

این بانوی خانه دار بیرجندی عنوان کرد: بعد از اینکه کرم های ابریشم تبدیل به پیله شدند آنها را برای بازار فروش به تربت حیدریه انتقال دادیم که بعد از انتقال کیلویی 22 هزار تومان خریداری کردند و توانستیم با زحمات فراوان و هزینه های اولیه سود نسبی را با توجه به اینکه اولین تجربه ما در نوغانداری بود؛ کسب کردیم.

وی با بیان اینکه کود کرم ابریشم برای رشد محصول زعفران خیلی موثر است، عنوان کرد: نوغانداری و پرورش کرم ابریشم می تواند ضررهای دوره پرورش آن را جبران کند.

خطیبی با بیان اینکه نوغانداری در بیرجند باید از ابتدای فروردین ماه آغاز شود، گفت: دستگاه ها و ارگانهای دولتی باید حمایت لازم را از این گونه مشاغل داشته باشند .

وی بابیان اینکه نوغانداری همانند دیگر مشاغل می تواند در سطح شهر بیرجند همه گیر شود، عنوان کرد: سعی دارم دوباره در سال جاری این کار را ادامه دهم .

این بانوی بیرجندی با بیان اینکه همسرم تراشکار ماهری است ولی به دلیل نداشتن سرمایه نمی تواند کاری برای خود دست و پا کند، افزود: با کمیته امداد ، استانداری و فرمانداری تماس تلفنی داشتم ولی متاسفانه نتوانستم برای او کاری پیدا کنم.

وی ادامه داد: همسرم به دلیل بیکاری و فرزندانم هم با وجود تحصیلات دانشگاهی که دارند با من در این فعالیت همکاری دارند.

وی با اشاره به اینکه جوانان بیکار فراوانی در سطح استان و کشور داریم ولی متاسفانه حمایت های لازم از آنها نمی شود، گفت: حتی گاهی مشاهده می شود سرمایه گذاران خارجی که در کشور ما سرمایه گذاری می کنند از نیروهای خود استفاده می کنند در صورتیکه ما در داخل کشور نیروی متخصص و ماهر زیاد داریم.

این کارآفرین موفق با بیان اینکه کشاورزان نیاز به حمایت دارند، خطاب به مسئولین متذکر شد: در طی دوره پرورش کرم ابریشم برای تهیه غذای کرم ابریشم که تنها غذای آن برگ توت است؛ مشکلات فراوانی سر راه من قرار داشت که می شود با حمایت مسئولین مربوطه این مشکلات برطرف شود.

خطیبی عنوان کرد: اگر هیچ کاری نکرده باشم و سودی نبرم، بزرگترین افتخار و ارزش کار خود را عمل به دستورات رهبری و ولایت فقیه می دانم.

امروز دشمن از طریق تحریم اقتصادی سعی در نابودی جمهوری اسلامی دارد اما به فرموده سکاندار انقلاب اسلامی،" مسئولین نظام باید خود را موظف و مکلف بدانند به ایجاد کار، تولید، کارآفرینى، پر رونق کردن روزافزون این کارگاه عظیم؛ که کشور ایران حقیقتاً امروز یک کارگاه عظیمى است. همه خودشان را باید موظف بدانند".


انتهای پیام/12

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار