تمدید عمر دولت، با مدیران دارای فیشهای حقوقی نجومی عقلانی نیست
بهگزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی، دکتر حسن قدیریابیانه در همایش سالانه بسیج اساتید استان مرکزی که در دانشگاه اراک برگزار شد با اشاره به میزان درآمد نفتی کشور در سالهای گذشته اظهار داشت: سال 91 درآمد نفت ایران در بودجه مصوب نزدیک 61 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده بود که این رقم بیش از سالهای قبل از اول انقلاب تا به امروز و سالهای آینده کشور بوده است.
وی افزود: این 61 هزار میلیارد تومان عدد درشتی است و هر که میشنود تصور میکند عجب بودجه زیادی، اما برای اینکه بفهمیم اندازه واقعی آن چقدر است آن را به اعداد قابل لمس برای مخاطب تبدیل میکنم، اگر این مبلغ را تقسیم بر 75 میلیون نفر و تقسیم بر 12 ماه کنیم میشود برای هر نفر ماهانه 67 هزار تومان، درحالیکه این اوج درآمد نفتی بود که پیش بینی شده بود و محقق هم نشد.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تصریح کرد: متأسفانه یک تصوری در ذهنها شکل گرفته که پول حاصل از صادرات نفت، پولی نجومی است که اگر قرار باشد آن را مستقیم به مردم بدهند، سهم هر نفر در ماه، میلیونها تومان خواهد بود.
قدیریابیانه با اشاره به درآمدهای دیگر دولت و اعتقاد مردم نسبت به این مسئله گفت: اگر بودجه عمومی مصوب که باید همه امورات کشور با آن تأمین گردد به ازای هر شخص 182 هزار تومان در هر ماه میشود البته این درصورتی است که این درآمد محقق شود در حالی که چنین نیست.
وی افزود: همه تصور دارند که حقشان توسط دولت پایمال میشود، به ویژه قومیتها و اقلیتها با این تصور ذهنی، گمان میکنند که چون اقلیت هستند، به آن ها ظلم می شود و لذا به نظام بدبین میشوند.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تصریح کرد: با توجه به میزان صادرات نفت امارات و جمعیت این کشور، اگر طبق روش مذکور حساب کنیم، سهم یک نفر اماراتی از نفت در یک سال برابر با سهم 80 سال یک ایرانی است البته در قبل از شرایط تحریم، اما در حال حاضر که ایران حدود یکمیلیون بشکه صادرات دارد، سهم هر نفر اماراتی در سال برابر با سهم 200 سال یک ایرانی از نفت است.
توهم نفتی در دولت به بالاترین حد خود رسیده است
قدیریابیانه با اشاره به بزرگنمایی دولت نسبت به درآمد نفتی دولت دهم گفت: تصور مردم از درآمد نفت را بزرگنمایی میکنند تا احساس شود اختلاس زیاد است و همین تصورات غلط سبب شده نقش دولت در اذهان پررنگ شود به طوری که مردم فکر میکنند دولت تنها مخاطب شعار سال است.
وی ادامه داد: حال دولت روحانی اعلام میکند که دولت گذشته 600 میلیارد دلار فروش نفت داشته است و حال میگویند این پول را چه کردند؟ آیا در این هشت سال حقوقها، بودجه دستگاهها و اقدامات عمرانی صورت گرفت یا خیر؟ طوری بزرگنمایی میکنند که خوردند و بردند.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تصریح کرد: اگر بخواهیم دولت دهم را مواخذه کنیم باید بپرسیم با ماهی 68 هزار تومان چه کردی؟ نه ماهی میلیاردها و میلیونها درآمد! بحثهای سیاسی کشور محور توزیع عادلانه بودجه است! مردم متوقع هستند که دولت نیازهایشان را برطرف سازد.
قدیریابیانه ادامه داد: در دوران تحریم اگر روزی یکمیلیون بشکه هم فروخته باشیم که البته پولش را هم نمیتوانیم بگیریم قیمت هر بشکه را 30 دلار برآورد کنیم و هزینه تولید و صادرات را کسر کنیم ماهانه به ازاء هر ایرانی نزدیک به 27 هزار تومان میشود پس حال آقای روحانی شما با این مبلغ چه کردی؟
امتیازات نقد دادیم و نسیه گرفتیم
وی افزود: در زمینه برجام امتیاز نقد زیاد دادیم و برخی امتیازهای نسیه گرفتیم که حتی پس از آن آمریکاییها زیر قولشان زدند و با فرض اینکه تحریمها نیز برداشته شود باید بپذیریم که شرایط به مانند قبل از تحریم نمیشود.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه ادامه داد: اینکه بگوئیم دولت گذشته با درآمد حاصله چه میکرده نشان از ناکارآمدی دولت است و حال بگوئیم دولت حاضر با درآمد اندک خود چه میکند حکایت از کفایت و کارآمدی دولت در اداره کشور دارد.
قدیریابیانه با اشاره به ناکارآمدی دولت یازدهم گفت: معتقدم دولت یازدهم نیز نتوانسته با درآمد حاصله کشور را اداره کند چراکه این میزان کفایت امور را نمیدهد! دولت به استقراض روی آورده است.
وی افزود: وزیر اقتصاد 540 هزار میلیارد تومان به بانکها، بیمه، پیمانکاران، تامین اجتماعی و کارمندان بدهکار هستیم، دولت به ازای هر خانواده 4 نفره ایرانی 27 میلیون تومان بدهکار است و هر ماه نیز به بدهیهای دولت افزوده میشود، اینکه وزیر اقتصاد شب پرداخت یارانهها مصیبت عظما دانسته است راست بود چراکه پولی را که موجود نیست بایستی به حساب مردم واریز کنند.
منافع جناحی دولت ایجاب میکند تا برای حفظ محبوبیت یارانه ثروتمندان را قطع نکند
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه بیان کرد: مجلس مصوب کرده که 30 درصد افرادی که از وضعیت مالی مناسب برخوردار هستند یارانهشان قطع و این مبلغ برای ایجاد اشتغال خانوادههای تحت حمایت سازمانهای حمایتی تخصیص پیدا کند، دولت طفره میرود.
قدیریابیانه با اشاره به عدم قطع یارانه ثروتمندان را منافع سیاسی دولت دانست و گفت: منافع جناحی دولت ایجاب میکند تا برای حفظ محبوبیتش یارانه ثروتمندان را قطع نکند تا رای 24 میلیون نفر را از دست ندهد تا بتواند دور دوم نیز در انتخابات رای کسب کنند.
وی افزود: مملکت را بدهکار میکنند، قانون را زیر پا میگذارند و به خاطر منافع جناحی مسائل ملی را حذف میکنند، مقامات دولتی توجیه میکنند که احمدینژاد با پرداخت یارانهها اشتباه کرده حال ما با قطع آن در نظر ملت بد جلوه داده شویم، آیا دولت برای اصلاح مشکلات موجود نیامده است؟
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تصریح کرد: متاسفانه در ایران تنبلی اجتماعی به وجود آمده و در حال افزایش است، اینکه همه از دولت انتظار دارند تا مشکلشان را رفع سازد و اگر دولت نتوانست با آمریکا و دنیا تعامل برقرار میکنیم در حالی که دل بستن به آمریکا برای حل مشکلات اقتصادی غلط است، اگر آمریکا مشکل حلکن بود خودش کارتن خواب نداشت.
قدیریابیانه ریشه مشکلات اقتصادی کشور را اقتصاد وابسته به نفت و عمل نکردن به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: ما به فرمایشات مقام معظم رهبری عمل نکردیم اقشار مختلف مردم در هر جایگاه و لایه اجتماعی در قبال اهداف و برنامههای اقتصاد مقاومتی مسئول هستند و باید پای کار بیایند.
وی افزود: متاسفانه تعطیلات مناسبتی به چرخه اقتصاد کشور آسیب رسانده و میزان کار مفید نیروی کار ایرانی کمتر از سایر کشورهای دنیاست.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه با اشاره به دریافتهای نجومی گفت: کسی که یکمیلیون تومان حقوق دریافت میکند به اندازه سهم 20 نفر از درآمد نفتی حقوق دریافت میکند به معنای دیگر 20 نفر کپر نشین شدهاند تا حقوق یک میلیونی پرداخت شود.
قدیریابیانه در ادامه گفت: اگر درآمد نفت ایران مانند امارات بود دریافت حقوق یکصد میلیونی جرم محسوب میشد چه برسد به اینکه سهم سرانه نفت ما 27 هزار تومان سهم سرانه نفتمان است.
دولت یازدهم حتی از دولت احمدینژاد عذرخواهی هم نکرد
وی افزود: هرچه میشود گردن دولت قبل میاندازند و درباره حقوقهای نجومی نیز چنین شد بقیه موارد به گردن دولت انداختند ولی دادستان مشخص کرد که از سال 93 پرداخت حقوقهای نجومی آغاز شده و از مصوبات دولت یازدهم است، عذرخواهی هم از دولت گذشته نکردند اگرچه به دولت گذشته نقد دارم اما معتقدم باید منصف بود.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تصریح کرد: به دولت روحانی معتقد نیستم و امیدوارم این دور نیز رای نیاورد ولی میگویم در حد 27 هزار تومان بیشتر نباید از دولت انتظار داشت، اتفاقا جرم سنگینتری دارد چراکه با وجود بدهی به اقشار پردرآمد یارانه پرداخت میشود.
قدیریابیانه ادامه داد: مدیریت صالح به تنهایی کافی نیست باید ما نیز به دستور قرآن باید نفس خود را تغییر دهیم، دولت فرماندهی اقتصادمقاومتی را بر عهده دارد و آحاد مردم مخاطب اصلی این مسئله هستند، اگر هر کس به وظیفه خود برای تحقق اقتصادمقاومتی عمل نکند دچار معضل خواهیم شد چرا که نمیتوان بیش از این بادکنک بدهیها را باد کرد.
وی افزود: اقتصادمقاومتی تنها گزینه برای رفع مشکلات کشور است اگر ما خود را مخاطب سخنان مقاممعظم رهبری میدانستیم و به آن عمل میکردیم دشمن به تحریمها امیدی نمیبست، بایستی الگوی مصرف را در کشور اصلاح کنیم.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تاکید کرد: عزل کردن کسانی که حقوقهای میلیاردی دریافت میکنند یا حقوق و پاداشها را بازگرداندن کافی نیست کسی که اینگونه به بیتالمال تعرض میکند به طور قطع سوء استفادههای دیگری نیز دارد من درون این افراد خاوری میبینم.
دولتی که اجازه داده افرادی که چنین حقوقهایی دریافت کند نباید تمدید شود
قدیریابیانه گفت: اگر مثلثی را در آب شناور دیدید یقین بدانید که کوسه است، اگر چیزی کشف شده بدانید فساد بیش از اینهاست بایستی بررسی شود نباید این افراد در مسئولیتهای دولتی اجازه حضور داشته باشند، دولتی که اجازه داده اینان چنین حقوقهایی دریافت کند نباید تمدید شود.
وی افزود: من که میگویم آقای روحانی استعفا بده بیخودی فرافکنی نکن، یکبار گفتی احمدینژاد، به عنوان یک مطالبه از ریاست جمهور میخواهیم که حقوقها باید شفاف باشد چراکه بودجهای که در اختیار دولت است برای آحاد مردم است میخواهم بدانم و حق دارم که بدانم شما و اعضای هیئت دولت هر یک چه میزان حقوق و پاداش دریافت میکنید؟
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امورخارجه تصریح کرد: شفافیت باعث میشود تا جلوی فساد گرفته شود، شفافیت یکی از معیارهای تحقق اقتصادمقاومتی است.
انتهای پیام/