بیمارستانی که مادر دکتر مصدق وقف کرد

بیمارستان نجمیه صاحب یکی از مطرح‌ترین NICUهای کشور

رئیس بیمارستان نجمیه درباره فعالیت‌های کلی و بخش‌های مختلف بیمارستان نجمیه صحبت‌هایی مطح کرد و به شاخصه‌های اصلی آن اشاره کرد.
کد خبر: ۸۶۹۸۵۶۳
|
۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، وقتی از بناهایی که متعلق به میراث فرهنگی و آثار ملی صحبت می‌شود، به یاد موزه و کاخ‌هایی می‌افتیم که متعلق به پادشاهانی در سال‌های بسیار دور است و کمتر به ذهن کسی می‌رسد که یک بیمارستان جزء آثار ملی باشد و میراث فرهنگی بر آن نظارت داشته باشد درحالیکه بیمارستان نجمیه تهران، یک آثار ملی ارزشمند است.

 

بیمارستان نجمیه یکی از قدیمی‌ترین بیمارستان‌های کشور است که از سال ۱۳۰۶ توسط مادر دکتر مصدق تاسیس شده و وقف درمان بیماران شده است؛ در آن زمان، ایشان معتقد بود مجموعه درمانی که قصد دارد به نیازمندان ارائه خدمت کند لازم است حامی مالی نیازمندان نیز باشد؛ به همین منظور، وی بخش‌هایی مانند مغازه‌های اطراف را برای درآمدزایی بیمارستان تاسیس کرد و هنوز نیز مغازه‌هایی در بازار وجود دارد که با تابلویی مشخص شده و وقف مریضخانه نجمیه شده است.

 

قدیمی‌ترین ساختمانی که در مجموعه بیمارستان وجود دارد و در واقع کل بیمارستان در سال ۱۳۰۶ بوده است، اکنون به عنوان ساختمان درمانگاه مورد استفاده قرار گرفته و میراث فرهنگی عهده‌دار نظارت بر آن است؛ با این حال، هنوز هم خدمات درمانی در این ساختمان قدیمی ارائه می‌شود؛ اما طی سال‌های بعد فضاهای زیادی به بخش درمانی آن افزوده شد؛ به‌طورکلی، حدود ۱۴ هزار و پانصد مترمربع زیربنای کلی این بیمارستان است.

 

در دفتر دکتر حسین صمدی‌نیا، رئیس بیمارستان نجمیه حضور پیدا کردیم و صحبت‌هایی با ایشان انجام دادیم تا آشنایی بیشتری با فعالیت‌های این بیمارستان پیدا کند.

 

دکتر صمدی‌نیا، با خاطرات بیمارستان نجمیه از خدمات‌رسانی در دوره جنگ تحمیلی، شروع به گفت‌وگو کرد و اظهار داشت: مجموعه سپاه در دوران دفاع مقدس، نیاز به مراکز درمانی داشت تا مجروحین را مداوا کند بنابراین بیمارستان نجمیه به عنوان اولین بیمارستان سپاه شروع به کار کرد و اولین بیمارستانی بوده که به درمان جانبازان و مجروحین دفاع مقدس پرداخته است؛ عمده شهدای بهداری و دفاع مقدس مانند شهید همت از این بیمارستان تشییع شده‌اند و خون مطهر بسیاری از شهدای جنگ در اینجا مکان ریخته شده است؛ حدود شش هزار پرونده جانبازان نیزدر این مرکز نگهداری می‌شود و مستندات آن اکنون نیز موجود است.

 

از زمانی که اداره این مرکز به بهداری و سپاه وقت محول شد، دوران تحول جدی در حوزه بیمارستانی شروع شد به طوریکه کار بیمارستان از درمان و ارائه خدمات در زمینه زنان و زایمان و اطفال که حوزه اصلی فعالیت بیمارستان از حدود ۹۰ سال قبل بوده، گسترش یافته و تبدیل به یک بیمارستان جنرال شده است و خدمات در زمینه همه تخصص‌های پزشکی را ارائه می‌دهد.

 

حوزه اصلی فعالیت بیمارستان نجمیه، خدمات درمانی در حوزه زنان و زایمان است و بقیه بخش‌ها به صورت جنرال عمل می‌کند؛ این مرکز جزو قابل اعتماد‌ترین مراکز درمانی محسوب می‌شود که پذیرای بسیاری از مراجعین از سراسر کشور به ویژه دارندگان بیمه‌های نیروهای مسلح، است؛ این بیمارستان با همه بیمه‌های مکمل قرارداد دارد و بیمه نیروهای مسلح، بیمه اصلی آن است که بیش از ۷۰ درصد را تشکیل می‌دهد؛ فعلا با بیمه‌های پایه‌ای دیگر که بیمه‌های سلامت و تامین اجتماعی هستند، قرارداد نداریم؛ عقد قرارداد با این بیمه ازجمله بیمه سلامت جزو برنامه‌های آتی ماست اما تخفیف ویژه ۳۰ درصدی برای مراجعات دارندگان این بیمه‌ها قائل می‌شویم.

 

رئیس بیمارستان نجمیه در ادامه گفت: بیمارستان علوم پزشکی بقیه الله (عج)، بیمارستان نجمیه و بیمارستان قلب جماران و کلینیک دندانپزشکی امام خمینی (ره) جزو زیرمجموعه‌های دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) هستند.

 

تنها بیمارستانی که مورد تقدیر رهبری قرار گرفت

شاخصه اصلی بیمارستان نجمیه اینست که تنها بیمارستانی بوده که مورد تقدیر امام خامنه‌ای (ره) قرار گرفته است و همواره مایه افتخار این بیمارستان بوده که رهبر معظم انقلاب مستقیما دستور تقدیر از بیمارستان نجمیه را به خاطر خدمات رسانی خوب به بخش زنان داده است.

 

رتبه اول طرح انطباق در کشور متعلق به بیمارستان نجمیه است

وی درباره دیگر شاخصه‌های این بیمارستان گفت: در رتبه بندی‌ها، بیمارستان نجمیه رتبه اول طرح انطباق در کشور را به دست آورد؛ زایمان بی‌درد برای اولین بار در این مراکز راه‌اندازی شد و هنوز نیز به ارائه خدمات خود با این روش ادامه می‌دهد؛ در حال حاضر بیمارستان نجمیه تقریبا در تمام حوزه‌های تخصصی زنان، تخصص و فوق تخصص اطفال و نوزادان، گوارش، عفونی، قلب و خون اطفال به همراه درمانگاه‌های ارتوپدی، گوش و حلق و بینی، جراحی مغزواعصاب، قلب و عروق، پوست و مو، طب فیزیکی، داخلی، چشم و اپتومتری و دندانپزشکی ارائه خدمات می‌کند.

 

حوزه‌های کاری این بیمارستان، در ساختمان ۹ طبقه‌ای انجام می‌شود که از قسمت‌های پذیرش و لابی انتظار بیماران تا بخش‌های بستری تشکیل شده است.

 

وی با بیان اینکه یکی از مطرح‌ترین NICUهای کشور واقع در بیمارستان نجمیه است، به شرح فعالیت همه قسمت‌های این بیمارستان پرداخت و گفت: در طبقه اول، در جوار بخش مردان، بخش اطفال با ۱۰ تخت بستری قرار گرفته است؛ درطبقه بالا بخش NICU بخش ویژه بستری نوزادان است که دارای ۱۵ تخت بستری و در بخش نوزادان ۱۰ تخت بستری داریم.

 

در این ۲۵ تخت، نوزادانی که بعد از به دنیا آمدن دچار مشکلاتی مانند زردی و بیماری‌های خفیف‌تر هستند در بخش نوزادان بستری می‌شوند و نوزادانی که بیماری‌های پیچیده‌تری داشته و نیاز به دستگاه دارند در بخش NICU نگهداری می‌شوند.

 

این بخش قابلیت کامل مانیتورینگ دارد و یکی از مطرح‌ترین NICUهای کشور است؛ باتوجه به حضور پزشکان فوق تخصص و اعضای هیئت علمی مقیم دانشگاه بیمارستان، بیماران دائما طی شبانه‌روز ویزیت می‌شوند؛ همواره بعد از ساعت ۲ بعدازظهر، متخصص اطفال در بخش NICU حضور یافته و به بررسی بیماران می‌پردازند.

 

در طبقه دوم، قسمت آندوسکوپی و آنومتری بیمارستان قرار دارد که یکی از بخش‌های شاخص محسوب می‌شود؛ بیمارستان نجمیه جزو چند مرکزی است که مانومتری اطفال برای بررسی ناراحتی‌های گوارشی در آن انجام می‌شود و کمتر مرکز فوق‌تخصصی این امکان را در مجموعه خود دارد.

 

در طبقه سوم، بخش زنان با ۳۰ تخت بستری است و در خدمت مادرانی که بعد از زایمان نیاز به بستری دارند، بوده و همه خدماتشان توسط پرستاران همگن ارائه می‌شود.

 

در طبقه چهارم، بخش VIP یا بخش خصوصی بیمارستان است؛ استثنائا باتوجه به اینکه در آینده نزدیک، برنامه گسترش آی‌سی‌یو داریم موقتا ۲ تخت آی‌سی‌یو در یکی از سوئیت‌های VIP قرار داده شده و ارائه خدمات می‌کند و فقط بیمارانی که نیاز به جراحی دارند و مراقبت دارند، پذیرش می‌شوند؛ در جوار این بخش، ۱۴ تخت به عنوان اتاق‌های سوئیتی با امکانات بستری بیماران، همراه با یک تخت ویژه برای درخواست کنندگان آماده ارائه خدمت است.

 

در طبقه پنجم، بخش داخلی جراحی زنان با ۳۲ تخت بستری است؛ در این قسمت بیماری‌های داخلی زنان که نیاز به جراحی دارند و مادرانی که در طول بستری نیاز به تحت نظر بودن دارند و اصطلاحا مادران High Risk یا پُرخطر نامیده می‌شوند، تحت مراقبت هستند و تا زمانی که وضعیت باثباتی پیدا کنند در آنجا نگهداری می‌شوند.

 

در طبقه ششم، بلوک زایمان قرار گرفته و شامل اتاق‌های معاینه، زایمان و ایزوله است.

 

۷۰ درصد ضریب اشغال تخت

به طور کلی، ۱۳۱ تخت بستری در این بیمارستان وجود داشته و ضریب اشغال تخت حدود ۷۰ درصدی دارد؛ برخی بخش‌ها مانند NICU بسیار شلوغ‌تر است و ضریب اشغال تخت بالاتری دارد که یکی از شاخصه‌های مهم بیمارستانی محسوب می‌شود.

 

همچنین باید گفت؛ همه انواع دستگاه‌های لیزر پوست و مو که مورد نیاز بانوان بوده، موجود است.

 

اتاق عمل ۶ تخت‌خوابی در بیمارستان نجمیه

لازم به ذکر است؛ اتاق عمل این بیمارستان ۶ تخت دارد و همه جراحی‌های لازم را انجام می‌دهد؛ شاخصه خدمات اتاق عمل ارائه خدمات لاپاراسکوپی تخصصی است؛ عمل جراحی لاپاراسکوپی نسبت به جراحی باز دارای یک مزیتی است که حداقل آسیب را برای بیماران دارد و بدون بُرش و جراحی کامل، عمل انجام می‌شود؛ امکانات جراحی برای حوزه‌های مختلف تخصصی زنان، اورولوژی، جراحی عمومی و همه تخصص‌های گوش و حلق و بینی نیز موجود است.

 

احداث مرکز تصویربرداری به نام «شهید رهنمون» در بیمارستان نجمیه

رئیس بیمارستان نجمیه، افزود: یکی از مُدرن‌ترین ساختمان‌ها در بیمارستان نجمیه که مرکز تصویربرداری است، به نام «شهید رهنمون» مُزین شده زیرا این شهید بزرگوار بعد از انقلاب اسلامی، اولین رئیس بیمارستان بوده و در دوران دفاع مقدس مسئولیت این بیمارستان را برعهده داشته‌ است؛ درمانگاه بیمارستان نیز توسط مسئولین و ریاست دوره‌های قبل، به نام شهید رهنمون نامگذاری شده بود؛ این تصمیم به‌درستی گرفته شد تا مجموعه مرکز تصویربرداری، یادآور رشادت‌های شهید رهنمون باشد.

 

همه خدمات تصویربرداری‌ تمام دیجیتال مانند سی‌تی‌اسکن، سونوگرافی، ماموگرافی و دستگاه سنجش تراکم استخوان و تصویربرداری دهان و دندان، در این مرکز انجام می‌شود؛ دستگاه‌های این مرکز از کیفیت بالایی برخوردار بوده و قابلیت ارائه فوری تصاویر دیجیتال را دارد و به صورت پک، تصاویر را برای پزشکان داخل بیمارستان ارسال کرده تا تصمیم درمانی مناسب گرفته شود.

 

صمدی‌نیا، در پایان خاطرنشان کرد: هر بیمارستانی توسط وزارت بهداشت مورد ارزیابی و اعتباربخشی دائمی قرار می‌گیرد و بیمارستان نجمیه در طول ۱۰ سال گذشته در ارزشیابی‌ها جزو بیمارستان‌های درجه یک بوده است؛ این بیمارستان در چند سال گذشته با شعار سلامت محور بودن ادامه حیات داده و در رسالت خود، ارائه خدمات باکیفیت و ایمن را هدف قرار داده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار