عدم اختصاص اعتبار ۳ میلیاردی، طرح SOS را نیمه تمام گذاشت
به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج،حمیدرضا خانکه، معاون تخصصی بحران و پدافند غیرعامل مرکز مدیریت حوادث وزارت بهداشت، اجرای طرح SOS در کشور را نیمهتمام خواند و گفت: «SOS یا همان مرکز پاسخدهی به تلفنهای اضطراری مشترک» کاملا از نظرعلمی پیشرفت کرده و از نظر اجرایی نیز به تأیید کمیسیون ملی راه، دولت، وزیر نفت و به تأیید مقام معظم رهبری رسیده است.
زمان آن رسیده که مردم دغدغه شمارههای متعدد امدادی نداشته باشند
این مدیر گروه آموزشی سلامت در بلایا و فوریتهای پزشکی، با بیان اینکه قرار بود وزارت بهداشت یک اعتبار بسیار ناچیز ۳ میلیاردی به استان قم جهت اجرای آزمایشی طرح SOS ارائه دهد، گفت: متاسفانه این اعتبار سه سال است که متوقف شده است؛ به نظر من دیگر زمان آن رسیده که مردم ما دغدغه شمارههای متعدد امدادی را نداشته باشند؛ سایر کشورها، حدود ۳۰ یا ۴۰ سال است که توانستهاند یک شماره، یک سازمان و شماره متولی را برای این امر مهم اختصاص دهند البته نه با ادغام مدیریتی بلکه با ادغام شمارههای امدادی و استقلال مدیریتی.
وی ادامه داد: درواقع باید واحدهای امدادی و سازمانهای تلاشگر ما مثل وزارت بهداشت، سازمان حلال احمر، آتشنشانی و سازمانهای دیگر در کنارهم جمع شوند و با یک شماره واحد پاسخگوی مردم باشند و در زمانی کوتاهتر نیازهای مردم را مرتفع کنند؛ حق این مردم هست که از خدمات امدادی در کوتاهترین زمان و به بهترین کیفیت بهره ببرند.
خانکه، گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران زیرساختهای آن را فراهم کرده است اما علیرغم اینکه سازمانهای متعدد منابع مالی بسیار خوبی در اختیار دارند، برای رخ دادن این اتفاق مهم در کشور کوتاه نمیآیند.
متأسفانه توجهات مدیران ارشد به فرمایشات رهبری کم است
معاون تخصصی بحران و پدافند غیرعامل مرکز مدیریت حوادث وزارت بهداشت، اجرای طرح SOS را در کاهش هزینهها موثر و در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: فقط کافی است که مدیران ارشد ما فرمایشات رهبری را دنبال کنند ولی متأسفانه توجهات آنها کم است؛ مقام معظم رهبری به دفعات فرمودند که سعی کنید مردم نگرانی جز بیماری و کسالتشان نداشته باشند؛ قاعدتاً اگر ما بتوانیم شماره واحد امدادی داشته باشیم، هزینهها به شدت کاهش پیدا کرده و نیروهای انسانی میتوانند همدیگر را حمایت کنند، منابع مورد نیاز در زمان مورد نظر به مردم میرسد و لازم نیست مردم در محل حادثه نگران این باشند که آیا شمارهای که با آن تماس گرفتند درست بوده و یا به سازمان مورد نظر دسترسی داشتند یا خیر.
وی ادامه داد: خوشبختانه گسترش خوبی در زمینه خدمات بیمارستانی در کشور داریم، وزارت بهداشت تلاشهای زیادی کرده است ولی به نظر من کلید و حلقه گمشده، شماره امدادی واحد، سیستم dispatching یا سیستم پاسخگویی واحد است و اگر مدیریت چندگانه باشد نیز ایرادی ندارد.
خانکه، به فعالیتهای انجام شده جهت آمادهسازی بیمارستانهای کشور اشاره کرد و گفت: درحال حاضر برنامه خوبی برای آموزش کلیه مدیران و کارکنان بیمارستانها و مدیران پرستاری داریم؛ در این برنامه افراد آموزشهایی جهت چگونگی ایجاد برنامه آمادگی، پاسخ و طراحی و اجرای نقشه خطر میبینند.
عضو سازمان بسیج جامعه پزشکی، با بیان اینکه امسال، به دلیل برگزاری اولین «نشست جهانی پندار»، سال «شناخت خطر» نامگذاری شده است، افزود: به همین دلیل تمام تلاش خود را میکنیم تا آگاهی عمومی مردم را نسبت به خطرات متعارف و نامتعارف تهدیدکننده بالا ببریم؛ دانش بومی تولید کنیم که اگر حادثهای رُخ داد، آسیبها را به حداقل برسانیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمرکز ما روی جلب مشارکت مردم، متحد کردن مدیران ارشد و سیاسی کشور و رویکرد و نگاه عمیق به بحث کاهش خطر در تمام برنامههای توسعه کشور است.