طی بررسی نقش تغذیه در سلامت روح و جسم عنوان شد

رواج الگو‌های غربی در برنامه غذایی به شدت خانمانسوز شده است

امروزه رواج الگو‌های غربی در برنامه غذایی و کارهای روزمره به شدت خانمانسوز شده است و مسئولین در حوزه تغذیه ضعیف عمل می‌کنند.
کد خبر: ۸۶۹۸۶۷۶
|
۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، «امام علی (ع) می‌فرمایند: ای کمیل شکمت را از خوراک پر مکن و جائی هم در آن برای آب بگذار و میدانی هم به هوا بده و تا هنوزاشتها داری دست از خوراک بکش که اگر چنین کنی خوراک بر تو گوارا گردد، راستی تندرستی و سلامتی با کم خوردن و آشامیدن است». (تحف العقول صفحه ۱۶۶)

 

در دنیایی که علم و تکنولوژی با سرعت کم‌نظیری نسبت به قرن‌های قبل در حال رشد و پیشرفت است عوامل مختلف دست به دست هم داده‌اند تا جهان را دچار تغییر ‌کند و در این بین تو ناگزیر هستی خود را با تغییرات هماهنگ کنی و به دنبال کسب تجربه و موفقیت جدید و ایده‌آل گام‌هایت را محکم‌تر و سریع‌تر برداری.

 

اما مسئله مهمی که این روزها به معضل مهم جامعه بشری تبدیل شده حفظ سلامت و تندرستی در عصر فناوری و مهمتر از آن نقش تغذیه در به وجود آمدن این فاکتور مهم در زندگی است.

 

وقتی به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنی با توده زیادی از افراد مختلف مواجه می‌شوی که دچار بیماری‌های مزمنی هستند که مهمترین علت به وجود آمدن آن پیروی الگوی تغذیه‌ای است که آن را در زندگی اعمال می‌کنند.

 

اما دلیل بیشتر این بیماری‌ها موادغذایی نامناسب و مضری است که گاهی حتی خود فرد از این موضوع آگاهی کافی ندارد و با مصرف آنها ناخواسته گرفتار آن می‌شود که تا سال‌ها سرمایه و وقت وی را به خود اختصاص می‌دهد و تا پایان عمر اسیر بیماری و ضعف می‌شود بدون آنکه بهره‌وری لازم را در زندگی داشته باشد که یکی از این بیماری‌ها دیابت یا مرگ خاموش نام دارد.

 

افزایش میزان چاقی و بیماری دیابت بر اثر مصرف موادغذایی نامناسب و کم تحرکی

فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: کم تحرکی و مصرف موادغذایی با کالری بالا از جمله عوامل مهم در افزایش میزان چاقی و بیماری دیابت مورد توجه قرار دارد

 

این فوق تخصص غدد با اشاره به تحقیقات انجام شده می‌گوید: مطالعه‌ای در تهران به عنوان قندولیپید تهران طی ۱۵ سال گذشته در حال انجام است که در آن ۱۵۰۰۰ خانواده هر ۳ سال یکبار تحت معاینه کامل قرار می‌گیرند.

 

وی متذکر شد: این بررسی‌ها نشان می‌دهد هر سال یک درصد به دیابتی‌ها افزوده شده و در حال حاضر از ۱۲% به ۱۷% افزایش یافته است که حاکی از رشد این بیماری در سال‌های آینده در کشور است.

 

رشد دیابت در جامعه برابر است با رشد انواع بیماری‌های قلبی، کلیوی، ناتوانی، بیماری‌های روحی و غیره که عمدتاً به سبک زندگی بستگی دارد و ریشه در انواع خوردنی‌هایی است که مصرف می‌کنیم.

 

سید مرتضی صفوی، مدیر سابق دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت بیان می‌کند: عــادات و رفتارهای غذایی نامناسب مانند سرخ کردن غذا‌ها، مصرف چربی اضافی (مثلاً بصورت کره) هـمراه با غذا، استفاده از نمک اضافی در موقع صرف غذا، افراط در مصرف سس‌های چرب و شیرینی‌های خامه‌ای، مصرف چای بلافاصله پس از غذا، مصرف جوش شیرین در پخت نان و غیره، چاقی، افزایش چربی خون، افزایش فشارخون، کمبود ریزمغذی‌ها را بدنبال دارد.(مهر)

 

در این بین تغییر سبک زندگی و پیروی از الگوهای تغذیه‌ای نامناسب که گاهی هیچ سنخیتی هم با تغذیه ایرانی ندارد منشاء بسیاری از بیماری‌های مختلف و لاعلاج می‌شود که عواقب جبران‌ناپذیری را بر پیکره جامعه برجای می‌گذارد.

 

همچنین طی سال‌های قبل کشور ما به شدت با کاهش جمعیت مواجه شده که مورد توجه مسئولین به ویژه حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است و ایشان همیشه پیگیری این موضوع را به مسئولان گوشزد می‌کنند که البته باید نقش تغذیه را باروری و تولد نوزاد سالم متذکر شد.

 

ابوطالب صارمی، رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم گفت: «تغییر سبک زندگی طی سال‌های اخیر و گسترش مصرف غذاهای آماده (فست فود) و به طور کلی تغذیه ناسالم یکی از دلایل آسیب به توان تولید مثلی مردان جوان و افزایش ناباروری در میان آنان است.

 

یافته‌های پژوهش‌های انجام شده، نشان می‌دهد، مواد غذایی ناسالم سبب آسیب به اسپرم‌ها (سلول‌های جنسی مردانه) در مردان سالم شده، کیفیت تولید مثل آنان را نسبت به مردانی که از غذاهای سالم مصرف می‌کنند، نامطلوب کرده است.

 

از طرفی رواج بی‌رویه بیماری‌های روحی در جامعه زنگ خطری است که توجه ویژه افراد جامعه و مسئولین را به خود جلب می‌کند، بی‌شک باید به سخن حکیمانه ابن‌سینا که می‌گوید: غذای شما دوای شما و دوای شما غذای شماست و اگر انسان غذای سالم مصرف کند نیاز به پزشک و دارو نخواهد داشت.

 

بر این اساس باید اذعان کرد نقش غذا را در سلامت جسم و روح بیشتر روشن و محسوس می‌شود.

 

در سال‌های نه چندان دور اثری از این بیماری‌های مختلف نبود و آنچه که مردم را از پای درمی‌آورد بیماری واگیر بود که به دلیل فقدان پیشرفت علم حادث می‌شد و جان خیلی از انسان‌ها را می‌گرفت.

 

ولی امروزه با رشد علم و پیشرفت تکنولوژی انتظار می‌رود جوامع کمتر به بیماری دچار شوند ولی ظاهراً تغذیه و سلامت انسان بیشترین ضربه را از این روند دیده و انسان‌های زیادی به دلیل نداشتن تغذیه مناسب، کم تحرکی، استفاده بیش از حد از غذاهای کنسروی و صنعتی، نوشابه‌های گازدار، فست‌فود‌ها دچار بیماری‌های غیرقابل جبران شده‌اند.

 

در این خصوص نقش پررنگ الگوی تغذیه‌ای نامناسب که چند وقتی است بر رژیم غذایی ایرانیان چنبره انداخته و به شدت سلامت روح و جسم نسل ایرانی را تهدید می‌کند ما را به عنوان یک ایرانی مسلمان بیشتر نگران می‌کند و به تأمل بیشتر وامی‌دارد.

 


علی هاشمی متخصص تغذیه و مشاور سابق معاون سلامت وزارت بهداشت به خبرنگار سینا گفت: تغذیه عامل مهمی در تغییرات روحی و روانی افراد است و در صورتی که بر اساس فاکتورهای سلامت بنا نشود فرد را دچار افسردگی می‌کند.

 

این متخصص تغذیه اظهارکرد: امروزه جوامع غربی با همجوم تبلیغات رنگارنگ جوانان را به سمت مصرف فست‌فود‌ها، ساندویج و غیره سوق می‌دهند در حالیکه در کشور خود استفاده نمی‌شود.

 

کبد چرب در کمین افرادی است که از فست‌فود‌ها استفاده می‌کنند

مشاور سابق معاون سلامت وزارت بهداشت به تحقیقاتی که با گروه کار‌شناسان در مورد کبد چرب انجام داده‌اند اشاره کرد و گفت: بر اساس این تحقیق به این نتیجه رسیدم که افرادی که از فست‌فود، ساندویچ، غذاهای صنتعی و نوشابه‌ها‌ وغیره استفاده می‌کنند بیشتر به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

 

مسئولین وزارت بهداست در حوزه تغذیه ضعیف عمل می‌کنند

وی ادامه داد: که یکی از دلایل اصلی بی‌حالی‌، بی‌رمقی و کرختی به نوع تغذیه و این بیماری مرتبط است که به نظر می‌رسد مسئولین وزارت بهداست در حوزه تغذیه ضعیف عمل می‌کنند وهیچ کسی به این مطلب توجه ندارد.

 

هاشمی تصریح کرد: افرادی که کالری و غذای دریافتی نامناسبی دارند انگیزه و نشاط خود را به آرامی از دست می‌دهند و دچار کم‌تحرکی شده و اضافه مواد غذایی مصرفی به صورت چربی تبدیل می‌شوند که به مرور به سیروز کبدی دچارمی‌شود.

 

این متخصص تغذیه افزود: فردی که دچار سیروز کبدی است تا آخر عمر اسیرتخت و بیمارستان خواهد شد و در حال حاضر این موضوع به بیماری مزمن جامعه تبدیل شده که برای حل این مشکل که به شدت سلامت جامعه را تهدید می‌کند هیچ ارگانی تلاش جدی از خود نشان نمی‌دهد.

 

امروزه رواج الگو‌های غربی در برنامه غذایی به شدت خانمانسوز شده است

مشاور سابق معاون سلامت وزارت بهداشت بیان کرد: امروزه رواج الگو‌های غربی در برنامه غذایی و کارهای روزمره به شدت خانمانسوز شده است واین در حالی است که سیاستمداران غربی با ظرافت سعی دارند علاوه بر تسخیر ذهن نوجوانان، جوانان و افراد جامعه محتوای ذهنی آنان را نیز تغییر دهند و جامعه را به طور خاموش به زمین بزنند.


هاشمی متذکر شد: تغذیه مناسب یکی از مؤلفه‌های اصلی برای نشاط و سرحالی جامعه است ولی اگر الگوی تغذیه نامناسب باشد موتور محرکه سیستم یک کشور آرام آرام خاموش می‌شود بدون اینکه کسی متوجه آن شود.

 

تغذیه نامناسب عامل نابودی جامعه است

وی تغذیه نامناسب را عامل مهم به وجود آمدن بیماری‌های کلیوی، فشارخون، دیابت، کبد چرب، نازائی و انواع سرطان‌ها می‌داند و آن را در یک کلمه عامل نابودی جامعه تلقی می‌کند.

 

این متخصص تغذیه در پایان با تأکید بر اینکه بهتر است به مصرف غذاهای سالم و سنتی روی ‌بیاوریم ادامه داد: افراد باید تا آنجا که امکان دارد از مصرف فست‌فود، نوشابه، ترکیبات صنعتی، شکلات‌، شیرینی‌ دوری کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار