سید علی معصومی گفت: این قانون 77 ماده دارد که فقط ده ماده آن آئین نامه می خواهد و 66 ماده باقیمانده دو سرفصل پیشگیری و مقابله دارد.
وی گفت : مواد مربوط به سرفصل پیشگیری آئین نامه نمی خواهد و اجرایی شده است اما در بحث سرفصل های مقابله باید بحث تشدید مجازات قاچاقچیان و بالا بردن خطر قاچاق اعمال شود و در همین راستا اجرای این فصل موجب شده است که با افزایش کشفیات از دو به ده درصد مواجه باشیم در حالیکه کشفیات دو درصدی چندین دهه در کشور ثابت بوده است.
در ادامه برنامه سید علی معصومی نماینده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: البته برخی اشخاص مفسد اختلالاتی ایجاد می کنند اما این درست نیست که بخواهیم مصادیق فساد را به یک دستگاه خاصی تعمیم دهیم.
وی گفت : با این حال ما باید کاری کنیم که بسترهایی که باعث بروز فساد می شود حذف شود.
معصومی پیش بینی کرد: تا هفته آینده تک تک آئین نامه های قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دولت مطرح شود.
وی افزود : البته ماده 13 هنوز به هیات وزیران تقدیم نشده است و ما به دلیل تجربه تلخی که در بحث شبنم داشتیم هم اکنون اختلاف نظرهایی داریم که باید سعی کنیم به گونه ای تصمیم بگیریم که آن مشکلات تکرار نشود.
نماینده ستادمبارزه با قاچاق کالا وارز با اشاره به اینکه اجرای این قانون توفیقاتی در کشور داشته است گفت : در سال گذشته فقط 21 باند به ارزش 2700 میلیارد تومان با تلاش وزارت اطلاعات کشف شد و نیروی انتظامی هم 400 شبکه را معرفی کرد که حکم برای آنها صادر شد.
*در بحث اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سه قوه به وظایف خود عمل نکردند
در ادامه این برنامه کارشناس حقوق و مدرس دانشگاه در ارتباط تلفنی گفت : در بحث اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم دولت هم مجلس و هم قوه قضائیه به وظایف خود عمل نکردهاند.
اسماعیل علیزاده افزود : مجلس قانونی تصویب کرد که 14 ماده آن به تدوین آئین نامه های اجرایی منوط شده است و متاسفانه مجلس در بحث نظارت هم قوی عمل نکرده است.
وی گفت : دولت هم موظف بود آئین نامه های برخی مواد این قانون را در مهلت معین تصویب کند که این کار هم انجام نشد و قوه قضائیه هم بر اساس این قانون موظف شده بود شعب ویژه ای برای رسیدگی به جرایم قاچاق کالا و ارز تشکیل دهد در حالیکه این جرایم در دادگاه انقلاب رسیدگی شد.