به گزارش خبرگزاری بسیج، وزیر نفت گفت: «اشکالات منتقدان به قراردادهای نفتی همه رفع شده و تنها یک سری از اشکالات باقی مانده که برای رفع آنها بندهایی به مصوبه پیشین دولت اضافه شده است.» زنگنه هم حتی قبول کرده نقدهای اساسی و جدی به تنظیم قرادادهای میادین نفتی وارد است. اشکالاتی که به گفته بسیاری از منتقدان هنوز رفع نشده است. این همه تعجیل و ذوقزدگی برای بستن با توتال و رفقا، کمی نه؛ زیادی مشکوک است! چه اصراری بر تنظیم هرچه سریعتر قراردادهای نفتی است حالا که حداقل ۳۲ سال تعیین مسیر اقتصاد کشور را به دنبال دارد؟ چرا دولت میخواهد میادین درجه یک نفت و گاز مملکت را دودستی تقدیم اجانب کند؟
نفت میراث گران بهای گذشتگان برای کشور است. اقتصاد ایران سالها است که به عایدات حاصل از فروش نفت و مشتقات آن وابستگی جدی دارد. IPC پای شرکتهای نفتی خارجی را به کشور باز میکند. سرمایهگذاری خارجیها در ایران یکی از مواردی بوده که اتفاقاً در طول سالهای اخیر توفیق چندانی در آن نداشتهایم. اما نفت فرق میکند، جذاب است و سودآور. سرمایهگذار خودش میآید بی هیچ ساز و ضربی. مردم اما میخواهند بدانند چه بر سر نفتشان میآید؛ خواستار جلسه علنی مجلس و در جریان گذاشتن جامعه از کلیات این قراردادها هستند. واگذاری برداشت از میادین نفتی داخلی آن هم در بازه زمانی بیش از ۳۰ ساله آن قدر ها هم که دولت نشان میدهد بیاهمیت و ساده نیست. قراردادهایی که به شرکتهای خارجی اجازه استحصال از میادین با ضریب بازیافت بالا و غیرمشترک را نیز میدهد. زنگنه چه برنامهای برای استفاده از پیمانکاران داخلی دارد؟ آیا میتوان تمام آن ۱۵ ایراد وارده از سوی مقامات عالیه نظام به این قراردادها را به همین زودی اصلاح کرد؟ به نظر میرسد دولت قصد جمع و جور کردن موضوع را دارد. وزیری که غیرعلنی بودن جلسه با مجلسیها را گردن نمیگیرد و خود را مهمان این جلسه مهم و تاریخی میداند.
به سراغ نمایندگان مردم رفتیم تا دلیل این همه تعجیل و پنهانکاری زنگنه و رفقا را جویا شویم.
خادمی: بلاتکلیفی ۳ ساله نفت و گاز/ می خواهند IPCهای نکبتی را چراغ خاموش تصویب کنند
خادمی عضو کمیسیون نفت و انرژی مجلس گفت: «IPC مسیر ایران را تغییر میدهد. دولتی که کلاً چهار سال یا هشت سال بیشتر سر کار نیست، حق ندارد برای پنجاه سال آینده مردم نسخه بپیچد و مملکت را بازار خارجیها کند. سه سال و اندی است اقتصاد مملکت را و اقتصاد نفت را نگاه داشتند و هیچ اقدامی نمیکنند. فقط میگویند یا آی پی سی یا هیچ!»
قرهخانی: اصلاحات دولت ابهامات و نگرانیها را مرتفع نکرد
قرهخانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ۱۵۰ مورد اشکالات وارده به قراردادهای نفتی جدید دولت، گفت: «از آنجا که بناست این قراردادها در سطح گسترده و برای مدت زمان طولانی عملیاتی شود باید ملاحظات کامل در این خصوص داشته باشیم. طی نامههایی به سازمان بازرسیکلکشور، دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس نیز تقاضا شد تا اظهارنظرهای کارشناسی در خصوص قراردادهای IPC داشته باشند.»
کرمپور: تا وقتی بند بند قرارداد بررسی نشود، مجلس مجوز اجرای IPC را نخواهد داد
کرمپور با اشاره به جدیت کمیسیون انرژی مجلس در موضوع قراردادهای نفتی، گفت: « باید منتظر موضعگیری حاضرین در جلسه بمانیم. با توجه به محدودیت زمان در جلسه فردا، باید دید حاضرین کلیگویی میکنند یا اینکه به جزئیات میپردازند. نیاز به پرداختن بند به بند قرارداد و انتقادات مربوط به آن است.»
گودرزی: قراردادهای نفتی استعمار کشور را درپیخواهد داشت/ امیدوارم جلسه فردا برای دورزدن نمایندگان مجلس نباشد
عباس گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص بررسی قراردادهای نفتی، گفتاین قراردادها خام فروشی را در حوزه نفت نهادینه می کند. از طرف دیگر این قراردادها موجب تضعیف نیروهای متخصص و خلاف اقتصاد مقاومتی است. این قراردادها خلاف حاکمیت و استقلال نظام است؛ در حالی که ما هنوز از هزینههای کرسنت خارج نشدیم.»
بهرامنیا: مجلس مراقب باشد IPC کرسنت دیگری نشود/ قراردادهای جدید نباید متخصصان داخلی را بیکار کند
حسن بهرامنیا درباره جلسه غیرعلنی در خصوص واگذاری میدانهای نقتی به شرکتهای خارجی، گفت: «در انعقاد قرارداد با طرفهای خارجی باید دقت و ملاحظات لازم را به عمل بیاوریم تا بعدها کرسنت دیگری برای ما به وجود نیاید. تمایل به جلسه علنی و غیرعلنی داریم. در جلسه غیرعلنی مردم هم متوجه شوند که مسئولین کشور در راستای ارتقای ثروت ملی چه تصمیماتی میخواهند بگیرند تا شأن و شخصیت مردم حفظ شود و جایگاه زندگی مردم از وضعیت فعلی فاصله بگیرد.»