۳۰ / تير / ۱۴۰۴ - 21 July 2025
03:25
کد خبر : 8763488
۱۳:۲۶

۱۳۹۵/۰۷/۲۷
اظهارات مقدمی عملکرد مسئولان دولتی در گفتگو با «بسیج» عنوان کرد

تشریح وظایف مسئولان دولتی از نگاه امام علی(ع)

مسوول گروه جهادی حضرت علی اکبر(ع) گفت:امام علی(ع) پیرامون می فرمایند: وظیفه من این است که از خیرخواهی شما دریغ نورزم وبیت المال را در بین شما عادلانه تقسیم کنم.
حسن مقدمی شهیدانی، مسوول گروه جهادی حضرت علی اکبر(ع) در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری بسیج، با اشاره به نقش حکومت اسلامی در تربیت دینی مردم و بیانات حضرت امیرالمؤمنین پیرامون تشکیل حکومت اسلامی گفت: خطبه 34 نهج البلاغه به حقوق متقابل مردم و رهبر جامعه اسلامی می کند و از جمله حق هایی که مردم بر گردن رهبر جامعه اسلامی دارند و امام علی(ع) پیرامون آن می فرمایند:وظیفه من این است که از خیرخواهی شما دریغ نورزم وبیت المال را در بین شما عادلانه تقسیم کنم.

مقدمی افزود: توزیع عادلانه ثروت که به ان اشاره شده به همین ناعدالتی های اقتصادی و تبعیض هایی که از سوی مسئولان دولتی مشاهده می کنیم برمی گردد.

مسوول گروه جهادی حضرت علی اکبر(ع) با اشاره به ادامه سخنان حضرت امیر(ع) گفت: حضرت علی(ع) در ادامه وظایف رهبر جامعه اسلامی می فرمایند:من وظیفه دارم شما را آموزش دهم تا بی سواد و نادان نباشید

وی تصریح کرد: غیر از تعلمی که جهل را از بین می برد مبادی آداب کردن مردم نیز از وظایف رهبر جامعه اسلامی است که این موضوع به راه و رسم زندگی و سبک زندگی برمی گردد.

مقدمی عنوان کرد: ما انتظار نداریم که بعد از آنکه حکومت اسلامی وارد دهه چهارم شده؛ یک کارگزار حکومت اسلامی به خودش اجازه دهد که در تریبون رسمی از خود رفع مسئولیت کند؛ این کارگزار در جایگاهی نیست که همچنین نظریه ای بدهد؛ در حکومت اسلامی تخصیص وظایف بر عهده اهل بیت(ع) و نظریات امام خمینی(ره) و امام خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی است.هر نوع تفسیر و تبیینی که حدود وظایف حکومت اسلامی را تبیین کند در اندازه یک کارگزار پایین دستی نیست.

وی اظهار کرد: این کارگزار می تواند بگوید که من قبول ندارم حکومت اسلامی چنین وظایفی دارد آن زمان این مسئولان باید به نهج البلاغه، قانون اساسی و امام رهبر انقلاب جواب بدهد.

مقدمی عنوان کرد: اگر مسئولین این موازین را قبول نداشته و یا صلاحیت آن جایگاه را ندارند به چه حقی به خودشان اجازه داده تا در این جایگاه قرار بگیرند؟ حداقل این مسئول قبل از آنکه بر این مسند بنشید باید اعتقادات خودش را با مردم درمیان می گذاشت.

همچنین حضرت علی(ع) در خطبه 216 نهج البلاغه به حقوق متقابل رهبر و مردم اشاره می کنند و می فرمایند: خداوند سبحان برخی از حقوق خود را برای بعضی از مردم واجب کرد و در برابر هم گذاشت تا برخی از حقوق برخی دیگر را واجب گرداند که این مطلب به رابطه متقابل حق و تکلیف اشاره می کند.

مسوول گروه جهادی حضرت علی اکبر(ع) خاطرنشان کرد: حضرت امیر(ع) می فرمایند: تعیین حدود حقوق اجتماعی به شارع و خدا بر می گردد و هرکسی حق نظریه پردازی ندارد؛امام علی(ع) می فرمایند: بر رهبران الهی بزرگترین حق، حق رهبر بر مردم و حق مردم بر رهبر است. حق واجبی که خداوند متعال بر هر دو گروه واجب نمود و عامل پایداری و عزت دین قرار داد.

وی افزود: پس رعیت اصلاح نمی شود مگر با اصلاح زمان داران و زمانداران اصلاح نمی شوند جز با اصلاح مردم این سخن اشاره به یک رابطه دو طرفه بین مردم و رهبران حکومت اسلامی دارد. در این جا حضرت علی(ع) به شعار دادن کارگزاران اشاره نمی کند و به اصلاح واقعی اشاره می کنند که لازمه آن اصلاح اجتماعی است و مردم صالح، نمی پذیرند فرد ناشایست قرار بگیرد.

مقدمی گفت: حضرت امیر(ع) در فرمان نامه خود به حضرت به مالک اشتر می فرمایند:یکی از مهم ترین وظایف حکومت اسلامی اصلاح مردم است؛ ایشان به یک قاعده اجتماعی اشاره می کنند که مردم طبقات اجتماعی دارند و اصلاح هریک از این طبقات اجتماعی امکان ندارد مگر با اصلاح طبقه دیگر.

وی خاطرنشان کرد: مثلا ما نمی توانیم بگوییم که نباید به بازیگران و هنرمندان گفت دین مدار باشید یا موسیقی دانان کلا از دین برکنار هستند یا قاضی ها را نباید تذکر دینی داد ، به گفته حضرت اصلاح یک طیف یا طبقه از اجتماع وابسطه به اصلاح سایر گروه ها است.



گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید