کارشناس روابط بین الملل گفت: پیروزی نیروهای مقاومت در آزاد سازی حلب اثبات کار آمدی محور مقاومت بود.
پرویز گرامی فرد که دارای مدرک کارشناسی ارشد روابط بین الملل است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از لرستان اظهار داشت: حلب که دومین شهر مهم سوریه است و بعد از دمشق بزرگترین شهر تجاری و پایتخت اقتصادی سوریه محسوب می شود، تقریبا 190کیلومتر مربع مسافت دارد ، در شمال سوریه واقع شده ، هم مرز با ترکیه است و تا سال 2012 تقریبا 1میلیون 959هزار نفر جمعیت داشته است.
وی افزود:این شهر یکی از شهر های تاریخی است و شهری است که در آسیای غربی بین رود مدیترانه و رود فرات است.
گرامی فرد با بیان اینکه حلب به جبهه اصلی جنگ داخلی سوریه تبدیل شد و به دست نیروهای تکفیری صهیونیستی داعش و جبهه النصره افتاد ، گفت:حلب مهم ترین خطوطه ارتباطی بین نیروهای تروریستی اعم از جبهه النصره ، داعش، جیش الاسلام ، احرار شام وابسته به القاعده با ترکیه بود و از طریق جاده ای به موسوم به کاستلو به ترکیه وصل می شد .
این کارشناس ادامه داد:مهمترین پشتیبانی هایی که از خارج به نیروهای تکفیری و تروریستی می رسید به واسطه کشور ترکیه از این منطقه صورت می گرفت، تکفیری ها هم برای انتقال مجروحین به ترکیه و ارسال تجهیزات ومهمات و پشتیبانی از ترکیه به سوریه از کاستلو استفاده می کردند.
وی گفت: همچنین نفت سوریه از این جاده به وسیله تانکر های فراوان به خاک ترکیه ترانزیت می شد و مورد استفاده قرار می گرفت .
این تحلیل گر مسائل بین الملل افزود: در اصل می شود گفت حلب پایتخت نیروهای تکفیری بر علیه کشور سوریه و دمشق بود و نقش مهمی در حفظ منابع مالی داعش و تکفیری ها داشت .
گرامی فرد با اشاره به قطع ارتباط جاده کاستلو در 12مرداد 95 گفت: پس از این اقدام شهر حلب به محاصره نیروهای مقاومت و ارتش سوریه و هم پیمانان آن ها در آمد.
وی افزود: وقتی محاصره حلب کامل شد هجوم ارتش سوریه و نیروی هوای روسیه باعث شد که عملا حلب به دست نیروهای سوریه بیافتد.
نتایج و تبعات آزاد سازی حلب
کارشناس روابط بین الملل به چند نمونه از تبعات آزاد سازی حلب اشاره کرد و گفت: می توان در چند مورد این نتایج را بررسی کرد که شامل موارد زیر می شود:
اول،با آزاد شدن حلب بعد از بحران سوریه عملا اقتدار و توان نظامی ارتش سوریه مجداد احیا و حاکمیت سوریه بر این شهر مهم و اقتصادی عملی گردید .
دوم، روحیه نیروهای ارتش سوریه بسیار بالا رفت و باعث حفظ اقتدار و توان نظامی این کشور بر حلب شد.
سوم ، امید هم پیمانان سوریه یعنی خط مقاومت و کشور های هم پیمان سوریه به پیروزی نهایی این کشور دو چندان شده .
چهارم، آزادی حلب باعث کنترل مرزهای ترکیه شد و جلوگیری از ارسال کمک های تسلیحاتی و نظامی و مالی از خاک ترکیه به داخل حلب شد .
پنجم ،پذیرش شکست نیروهای تکفیری و تروریستی .
ششم، نا امیدی پشتیبانان عناصر تروریستی ، صهیونیستی تکفیر یها از جمله آمریکا ، ترکیه و عربستان
هفتم ، در محاصره قرار گرفتن سایر تکفیری ها و تروریست های سوریه در شهر های ادلب ،طرطوس ، لاذقیه .
هشتم ، امن سازی شاهراه اصلی میان دمشق و حلب
و در آخر شکست طرح تجزیه سوریه با آزادی حلب
برندگان و بازندگان
گرامی فرد بزرگترین بازندگان بحران سوریه را غربی ها و در راس آن آمریکا ، ترکیه ،عربستان ، و کشور های هم پیمان و پشتیبان تروریست ها و صهیونیست ها دانست و اظهار داشت:آمریکا به دنبال حذف بشار اسد و خط مقاومت و تجزیه سوریه بود که موفق نشد .
وی به اهداف دیگر کشور ها هم اشاره کرد و گفت:ترکیه به خاطر احیای امپراطوری عثمانی و استیلاء برشهر حلب ،عربستان به خاطر استیلاء نیروهای وهابی و تکفیری بر سوریه و مقابله با خط مقاومت و صهیونیست ها به خاطر شکستن خط مقاومت وتجزیه سوریه دست به حمله به کشور سوریه زدند که عملا با آزادی حلب ، بازندگان بزرگ در حلب هستند .
این کارشناس اظهار داشت : مهم ترین گروهک های تکفیری که در سوریه هستند داعش ، جبهه النصره ، ارتش آزاد ، احرار شام و گرهک های مرتبط با القاعده هستند.
انتهای خبر/
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار