روحانی در همایش حقوق ملت در قانون اساسی:‌

نجات اقتصاد وعده من به ملت بود/چرخ اقتصاد ایران به حرکت درآمده است/ در قانون نورچشمی معنی ندارد

رئیس جمهور بابیان اینکه نجات اقتصاد وعده من به ملت ایران بود، گفت: امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم که مردم ما هم شاهد تورم تک رقمی هستند و هم شاهد رشد اقتصادی.
کد خبر: ۸۷۹۴۲۵۴
|
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲
به گزارش خبرگزاری بسیج، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز با حضور در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» که به منظور رونمایی از منشور حقوق شهروندی در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: ماه آذر، ماه همه‌پرسی قانون اساسی و ماه فرمان هشت ماده‌ای امام راحل است. 

وی در ادامه گفت: امروز با رونمایی از منشور حقوق شهروندی به یکی از وعده‌های مهم به ملت ایران جامه عمل پوشانده می‌شود و هم به یکی از آرزوهای دیرینم می‌رسم. ملت ایران بیش از یکصد سال پیش بر استقرار قانون در این کشور تلاش بی‌وقفه انجام داده است و همه ایستادگی‌ها برای تدوین قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای ملی آن زمان، ثمره حرکت و انقلاب مشروطه بود و مردم ایران اولین گام در قانونی شدن کشور را برداشت و بنده می‌خواهم این را به اسلامی شدن واقعی کشور تعبیر کنم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اسلام حکومت اسلام چیزی جز حکومت قانون نیست. حکومت پیامبر، حکومت قانون بود. حکومتی بود که پیامبر به عنوان بالاترین مقام حق نداشتند ذره‌ای از قانون الهی تخلف کنند. هیچ کس از قانون مستثنا نیست. همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم. تمام اتباع کشور در برابر اجرای قانون مساوی هستند.

روحانی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم کشور قانون و حکومت قانون داشته باشیم، هیچ فرد و نهاد، حزب و رسانه‌ای نباید حاشیه امنی داشته باشد. در قانون استثنا نداریم. در قانون نورچشمی نداریم. در قانون فرد و وابسته به این جناح و آن جناح نداریم. می‌پذیرم و درست است که انقلاب اسلامی تمام نشده است، اگر تمام شده بود، و امروز شرایط دیگری و شرایط بهتری را در همه قوای حاکم در این سرزمین می‌دیدیم. 

وی ادامه داد: تا تبعیض هست، انقلاب تمام نشده است، تا فساد هست، انقلاب تمام نشده است، تا گردنکشی‌ها هست، انقلاب تمام نشده است، ما باید به روزی برسیم که شاهد حکومت عدل اسلام در سراسر سرزمین باشیم. 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه پای همه وعده‌هایم تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد، گفت: از آغاز، یکی از وعده‌هایم  تدوین منشور حقوق شهروندی بود. من راجع به حقوق جوانان و بانوان وعده دادم و پای این وعده‌ام ایستاده‌ام. من برای حقوق اقلیت‌های دینی، مذهبی و اقوام وعده دادم و پای وعده ایستاده‌ام.

روحانی با تأکید بر اینکه من به مردم وعده دادم و گفتم اقتصاد ایران را نجات خواهم داد، گفت: امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم که مردم ما هم شاهد تورم تک‌رقمی هستند و هم شاهد رشد اقتصادی شش ماهه اول امسال در مقایسه شش ماهه سال پیش با رشد 7.4 هستند. همچنین از تابستان امسال نسبت به سال گذشته شاهد اشتغال خالص بیش از 700 هزار نفر در کشور هستند. تورم و رکود و بیکاری به عنوان مهمترین مسئله در اقتصاد و بعد آن، سرمایه‌گذاری خارجی، رشد صادرات و بقیه بخش‌ها بدانیم، توازن در صادرات و واردات، بخش کشاورزی و حرکت در مسیر خودکفایی، خودکفایی در تولید گندم در کشور و ده‌ها نمونه دیگر است. 

وی در ادامه گفت: اقتصاد امروز کشور نسبت به سال 91 سالی که رشد اقتصادی ما منفی 6.8 بود و اوایل سال 92 که تورم ما 45 درصد بود و پنج ساله 85 و سال‌های بعد تا 90 و 91، در این سال‌ها اشتغال خالص ما تقریباً صفر بوده است. وعده من نجات اقتصاد کشور از سراشیبی سقوط بود. وعده من به مردم این بود که سانتریفیوژ می‌چرخد، کارخانه‌ها هم به حرکت خود ادامه خواهند داد. 

رئیس‌جمهور در همین خصوص گفت: در هشت ماهه اول امسال بیش از 15 هزار و 600 کارگاه متوسط یا راکد بوده و یا با ظرفیت عمل نمی‌کرده، تا پایان ماه 8 کاملاً فعال شده، آن هم با تسهیلات بانکی بالای 11 هزار میلیارد تومان. پس چرخ کارخانه‌ها به حرکت درآمده است. چرخ کارخانه های داخلی به حرکت درآمده است. چرخ کارخانه‌های مشترک ایران با کمپانی‌های خارجی هم به حرکت درآمده است. 

روحانی در ادامه با اشاره به تولید مشترک خودروی ایران و فرانسه گفت: اسفند امسال اولین خودروی مشترک ایران و فرانسه که 30 درصد آن صادراتی خواهد بود، به نمایش ملت ایران درخواهد آمد و مردم خواهند دید که چرخ اقتصاد ما به حرکت درآمده است. 

وی افزود: سانتریفیوژهایی که IR1 آن فقط فعال بود، امروز ایران به IR8 که مدرن‌ترین سانتریفیوژ است دست یافته و این سانتریفیوژ امروز به حرکت درآمده است. فرمان شروع فعالیت پیشران هسته‌ای به عنوان یک حرکت بزرگ در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای  از طرف رئیس‌جمهور نیز صادر شده است. 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دیروز به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردم که در ساخت پیشران هسته‌ای باید آژانس از لحاظ فنی به ایران کمک کند. تنها سانتریفیوژها به حرکت نیست، به زودی پیشران هسته‌ای هم به حرکت درخواهد آمد.

روحانی در ادامه پیرامون منشور حقوق شهروندی گفت: منشور حقوق شهروندی، قانون اساسی نیست، اما این منشور راه را برای اجرایی کردن قانون اساسی تسهیل می‌کند. منشور حقوق شهروندی، قانون موضوعه کشور نیست، اما تضادی هم با این قوانین ندارد. منشور حقوق شهروندی در اجرای اصل 113 و 134 و 121 قانون اساسی است.

وی تصریح کرد: قانون اساسی در اصل 113 به رئیس‌جمهور دستور می‌دهد که او مسئول اجرای قانون اساسی باشد و چرا این وظیفه به دوش رئیس‌جمهور آمده است؟ به دلیل اینکه تنها فردی که در کشور با رأی عموم مردم در سطح ملی انتخاب می‌شود، فقط رئیس‌جمهور کشور است. بسیاری از افراد منتخب با رأی حوزه انتخابیه خودشان انتخاب می‌شوند. برخی منتخبین با رأی مردم و استان خودشان مثل خبرگان انتخاب می‌شوند، برخی غیرمستقیم با رأی نمایندگان انتخاب می‌شوند، مثل رهبری نظام که با رأی خبرگان انتخاب می‌شوند و یا مثل وزرا که از نمایندگان رأی اعتماد می‌گیرند.

رئیس‌جمهور افزود: فقط یک نفر هست که با رأی مستقیم آن هم ملی در سراسر کشور با رأی مردم برگزیده می‌شود و لذا قانون اساسی این وظیفه را بر دوش رئیس‌جمهور گذاشته است و چقدر وظیفه سخت و سنگینی است. برخی تحمل ندارند بعضی از اصول قانون اساسی را ببینند و بشنوند. فصل سوم قانون اساسی، حقوق ملت و از اصل نوزدهم تا 42 که آن فصل را اصلاً باید قایم کنیم.

روحانی با تأکید بر اینکه بزرگترین وظیفه‌ای که بر دوش رئیس‌جمهور وجود دارد، مسئولیت اجرای قانون اساسی است، گفت: ما باید به قانون اساسی‌مان به عنوان مهمترین منشور ملی بنگریم. رئیس‌جمهور قسم یاد می‌کند تا حامی حقوق ملت، در پی آزادی مردم و سایر حقوق اساسی ملت باشد. همین قانون اساسی به رئیس‌جمهور اختیار می‌دهد تا با مشورت وزیران برنامه و خطی مشی برای دولت تعیین کند.

وی افزود: منشور حقوق شهروندی، برنامه و خط مشی دولت یازدهم است. دولت یازدهم با رونمایی از حقوق شهروندی می‌خواهد عزم خود را برای اجرای حقوق شهروندی به نمایش بگذارد. دولت یازدهم از آغاز فعالیت حقوق شهروندی را حائز اهمیت می‌دانست، پس کسی نگوید که در این سه سال چه شده است! 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت از آغازین روز فعالیتش مقید به اجرای قانون بوده است، گفت: حتی لوایح بودجه که تقدیم مجلس می‌کنیم در ماه آذر است. در سال‌های پیش چه زمانی را سراغ دارید که دولت بودجه را در ماه آذر تقدیم کند؟ دولت یازدهم جزء سال گذشته که به خاطر برجام،‌ ارائه لایحه بودجه را عقب انداخت تا ارقام بودجه مشخص شود، در دیگر سال‌ها به موقع ارائه داد. 

روحانی افزود: در هیأت تطبیق قوانین، اختلاف بین ما و آنها حدود یک درصد است،‌این در حالی است که در دولت قبل حدود 30 درصد بود. دولت تلاش می‌کند به قانون عمل و آن را اجرا کند و در تمام مراحل برای دولت اجرای قانون اصل بوده است. منشور حقوق شهروندی نیز در صد روز اول انجام شد و در سایت دولت دراختیار مردم قرار گرفت تا همگان نظر دهند. امروز که حقوق شهروندی 120 ماده دارد، بدین معنا نیست که بی‌اشکال است، شاید حقوق شهروندی با تکامل زمان، خود نیز تکامل یابد. 

وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان قوه مجریه و کارگزاران نظام، خودمان را موظف به اجرای تک تک ماده‌های منشور حقوق شهروندی می‌دانیم. ممکن است کسی بگوید آیا برای مردم الزام آور است؟ بنده می‌گویم برای ما و دولت الزام‌آور است. این منشور چون مقتبس از قانون اساسی است، عملاً باید مورد اجرای همگان قرار گیرد و لذا از دو قوه دیگر درخواست می‌کنیم که دولت را در اجرای حقوق شهروندی کمک کند. 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اجرای حقوق شهروندی به نفع همه ما است، گفت: اجرای حقوق شهروندی، پایداری برای امنیت کشور ما، برای انسجام و وحدت ملی است، پایه اصلی برای توسعه کشور است. تمام اتباع این کشور در برابر حقوق شهروندی مساوی هستند. این حقوق شهروندی، ایجاد وحدت می‌کند، انسجام ما را بیشتر می‌کند و طنین ندایی است از ملت ایران برای برخی کشورهای غربی پرادعا که فکر می‌کنند در حقوق بشر و شهروندی از ملت‌های جهان سوم پیشی گرفته‌اند. 

روحانی خاطرنشان کرد: این حقوق شهروندی به دنیا اعلام می‌کند که جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که از تمام ویژگی‌های حقوقی نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگ اسلامی ـ ایرانی خود به خوبی استفاده کند. 

وی پیرامون اجرای حقوق شهروندی گفت: اولویت در حقوق شهروندی از دولت و کارمندان دولت در سراسر کشور است. از اساتید، فرهیختگان، دانشگاهیان، احزاب و رسانه می‌خواهم که همه بدانند حقوق شهروندی چیست؟ در واقع حقوق شهروندی در ابتدا دانستنی است. درست است که حقوق گرفتنی است، اما ابتدا دانستی است، بعد خواستنی است. باید هر رئیس‌جمهور، وزیر و مسئولی بداند که یکی از مطالبات مهم مردم، حقوق شهروندی است. وقتی این حقوق دانستی شد، خواستنی شد، اجرایی و علمیاتی نیز خواهد شد. 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قرآن می‌فرماید؛ مبادا عداوت و دشمنی ما را وادار کند که عدل و انصاف را فراموش کنیم، گفت: عدل حتی نسبت به دشمن و آنانی که کینه آنها را بر دل دارید، باید باشد. قرآن به ما دستور عدل، قسط، احسان و نیکوکاری می‌دهد. اگر عده‌ای شما را از مکه و عبادت خدا بازداشته‌اند نیز باز حق ندارید تجاوز و ظلم کنید.

وی در ادامه با قرائت بند 6 فرمان 8 ماده‌ای امام خمینی(ره) گفت: در این بند آمده است «هیچکس حق ندارد به خانه یا مغازه و یا محل کار شخصی بدون اذن صاحب آن وارد شود و یا کسی را جلب کند و یا به نام کشف جرم و یا ارتکاب به گناه تعقیب کند و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیرانسانی و اسلامی مرتکب شود و یا به تلفن و یا نوار ضبط صوت دیگری به نام کشف جرم یا گناه گوش کند.» این‌ها برای همین انقلاب اسلامی است!

رئیس‌جمهور بیان داشت: در ادامه این بند آمده است «و یا برای کشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد و تجسس از گناهان غیر نماید و یا اسراری که از غیب رسیده ولو برای یک نفر فاش کند»، حال سایت، روزنامه و جلسات جناحی که هیچ. امام(ره) در ادامه می‌فرمایند «تمام این‌ها جرم و گناه است و بعضی از آنها چون اشاعه فحشا است از کبائر بسیار بزرگی است و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آنها موجب حد شرعی.

به گزارش فارس، روحانی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم گاهی صدا و سیما و گاهی روزنامه‌های ما سخنان و پیام امام را پخش و بیان کنند راه انقلاب اسلامی راه امام است، راه رهبری است، راه  عدالت و اخلاق است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار