روحالله محرری با گلایه از نبود برنامهای منسجم برای پیشرفت این عرصه هنری در استان به خبرنگار تسنیم میگوید: متاسفانه نگاه جامعی را در حوزه تجسمی دنبال نمیکنیم و همه دلخوشیهای هنرمندان به برپایی یک نمایشگاه فردی و یا گروهی معطوف شده اما در این زمینه نیز گرانی اجاره بهاهای نمایشگاهها مشکلات را دوچندان کرده است.
این خوشنویس شیرازی میافزاید: هنرهای تجسمی فارس، ظرفیت قرار گرفتن در معتبرترین نمایشگاه ای سالانه و دوسالانه ایران و جهان را دارد و با اندکی مدیریت صحیح، میتوان بسترهای شکوفایی استعدادهای پنهان جوانان را در حیطه هنرهای تجسمی فراهم کرد.
وی ادامه میدهد: هم اکنون به علت گرانی بیش از اندازه ابزار کار، مواد اولیه و اجاره بهای نگارخانههای تجسمی در شیراز، تعداد بسیار زیادی از هنرمندان فعال این رشته هنری، قادر به نمایش آثار خود نیستند و کارهایشان را در خانه نگهداری میکنند.
به عقیده او، به دلیل مشکلات موجود، انگیزههای آفرینش اثر و ارائه خلاقیتهای تجسمی، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است که جای نگرانی دارد و باید فکری به حال آن کرد.
این نقاش میگوید: هنرهای تجسمی از جمله هنرهای پر مخاطب در فارس است که به دلیل وجود استعدادهای ذاتی جوانان استان و برخورداری از امکان فعالیت مستمر در محیطهای آموزشگاهی حرفهای و نیمه حرفهای، همواره با تعداد قابل توجه متقاضیان فراگیری همراه بوده است، اما کمبود امکانات سختافزاری و کم توجهی به حضور هنرمندان این حوزه در مسابقات کشوری، نام فارس را در جایگاههای معتبر تجسمی کشور، به آلبوم فراموشی سپرده است.
محرری باور دارد که نبود تسهیلات جانبی برای فعالیت هنرمندان شاخص این حوزه و نبود تفاوتهای لازم و تاثیر گذار بین حرفه ایها و آماتورها، مشکل دیگری است که اکنون بسیار خودنمایی میکند و بر روند کاری هنرمندان خوب این رشته، تاثیری منفی گذاشته است.
این هنرمند عنوان میکند: شایسته است که در کنار نمایش آثار این گروه از هنرمندان، شبکه فروش را هم ساماندهی و تقویت کنیم تا توان مالی آفرینشگران هنر افزایش یابد و شاهد گسترش برپایی نمایشگاههای تجسمی دراستان باشیم.
به نظر وی، مهمترین مشکل این عرصه، نبود اطلاع رسانی صحیح و کافی به مخاطبان این گونه آثار است که نتیجه ماهها و گاه سالها تلاش هنرمند را هدر میدهند و زمینههای کمانگیزگی کاری را برای او فراهم می کند.
این فعال هنری اعتقاد دارد که با هدفگذاری مخاطبان تجسمی در طول سال و دعوت از آنها با روشهای نوین اطلاع رسانی، به راحتی می توانیم مشکل یاد شده را برطرف کرده و خون تازهای را در کالبد کم رمق هنرهای تجسمی استان جاری کنیم.
وی میگوید: در همه جای دنیا برای هنرمندان افتخارآفرین، امتیازهای خاصی را برای تشویق و دلگرمی ادامه فعالیتهایشان در نظرمیگیرند و با این کار، انگیزههای رقابت سالم هنری را افزایش میدهند، اما بهنظر میرسد این امر هیچگاه در صدر توجه برنامهریزان هنری قرار نمیگیرد و زمینههای خلاقیت پروری به فراموشی سپرده شده است.
این اهل هنر، با اشاره به روشهای قدیمی آموزش هنر در برخی از مراکز آموزشی هنرهای تجسمی و روزآمد نبودن روشهای آفرینشگری هنری عنوان میکند: اصولا هنر مانند جریانی رونده از ابتدا تا کنون، در حال نو شدن و تازه شدن است و همواره در پی پژوهشهای صورت گرفته، شاهد در بسیاری از نظریات قبلی و ارایه دستاوردهای جدیدی در دنیای هنرهستیم.
به نظر وی، تکیه صرف بر اصول پیشین و دوری از دست یافتههای نوین هنری، سبب کهنگی آثار و پرورش هنرمندانی کهنه گرا میشود که حرف تازه ای برای گفتن ندارند.
او می گوید: برای روزآمد شدن این هنر در بین جوانان مشتاق و مستعد، نیاز به افزایش چاپ کتابهای جدید علمی و حمایت از پژوهشگران داریم تا بر غنای هنرهای تجسمی فارس افزوده شود و محققان بیشتری دست به انتشار آثار خویش بزنند.
این خوشنویس خواستار تشکیل کمیتههای تخصصی در حوزه هنرهای تجسمی استان است و این کار را موجب افزایش بار علمی آثار خلق شده در بین جوانان میداند.