تعطیلی ۱۹ واحد تولیدی، داغی دیگر بر دل جوانان چرامی+تصاویر
شهرکهای صنعتی به دلیل نقش ارزندهای که در تولید،رونق اقتصاد و اشتغالزایی دارند از اهمیت بسزایی برخوردار هستند.واحدهای صنعتی که در شهرک صنعتی بردیان شهرستان چرام و از توابع مرکز این شهرستان است می تواند از ابعاد مختلفی با بهره گیری از ظرفیت موجود و توانمندیهایی که در زمینه نیروی انسانی،امکانات و ابزار لازم وجود دارند برای بهبود اقتصاد بهره بگیرد.
با این حال ۱۹ واحد تولیدی شهرک صنعتی بردیان چرام نه تنها هنوز نتوانسته قفل توسعه منطقه را باز کند بلکه این واحدها یکی پس از دیگری شش قفله میشوند.
بیانات رهبر انقلاب درباره اقتصاد درونزا بر این تأکید دارد که توجه به تولید داخل و تقویت کارخانهها یکی از اصلیترین راهکارهای اقتصاد مقاومتی است.این در شرایطی است که واحدهای تولیدی بسیاری در مناطق محروم کهگیلویه و چرام به علت عدم رونق به تعطیلی کشانده و در پی آن تعداد زیادی از کارگران اخراج شدند.
تعطیلی یکی پس از دیگری واحدها و کارخانجات تولیدی شهرک صنعتی و بیکار شدن کارگران در حوزه صنعت حاکی از آن است که اقتصاد طی سالهای اخیر در کهگیلویه بزرگ فلج شده است.
شرایط نابسامانی که در واحدهای تولیدی مستقر مشاهده می کنیم نشان میدهد اگر فکری به حال چرخه تولید آنها نشود در آینه نزدیک همین سه واحد فعال هم به وضعیت وخیم دیگر واحدها مبتلا خواهند شد.
رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویهدرباره واحدهای تولیدی اظهار کرد: از ۱۹ واحد راه اندازی شده در این شهرک اکنون تنها سه واحد فعال و مابقی نیمه فعال یا راکد است.
سید باقر افشین از تولید قطعات آب لوله بسپار، دستمال کاغذی، مواد شوینده، ایزوگام، پوشالسازی، آب معدنی، تیرچه بلوک و بتنسازی به تعدادی از واحدهای شهرک صنعتی نام برده و افزود: تعطیلی بسیاری از واحدها به خاطر شرایط رکود بازار است.
وی تصریح کرد: واحدهای تولید مصالح ساختمان و تجهیزات به خاطر نبود ساخت و ساز در شهر فروش ندارند و راکد شدند.
افشین نبود نقدینگی را از دیگر مشکلات سرمایه گذاران در این بخش دانست و گفت: بانکها در ارائه تسهیلات سختگیری کرده و مصوبههای کارگروه رونق تولید را اجرایی نمیکنند.
افشین افزود: در حالی که کارگروه رونق تولید بر حمایت از واحدهای تولیدی و کمک به فعال شدن آنها تأکید دارد اما بانکها هیچ توجهی به مصوبهها ندارند و به نوعی سنگاندازی میکنند.
کارخانه تولید قطعات آب لوله بسپار یکی از واحدهایی است که با وجود شرایط رکود بازار هنوز فعالیت دارد و نان آور قریب به ۴۰ نفر است.
احمدرضا زاهدیپور که مدیریت این کارخانه را بر عهده دارد میگوید: محصولات تولیدی علاوه بر داخل کشور به چندین کشور آسیای شرقی صادر میشوند.
زاهدیپور در ادامه افزود: ۷۰ نمایندگی فروش محصولات کارخانه لوله بسپار در سطح کشور دایر است این در حالی است که طی سالهای اخیر به علت مشکلات موجود تولید کاهش یافته است.
مدیر کارخانه لوله بسپار تصریح کرد:این کارخانه با ظرفیت تولید یکهزار و ۲۰۰ تن در سال راهاندازی شده و اکنون رکود بازار و وضعیت اقتصاد تولید را به روزانه ۲ تن رسانده است.
وی با بیان اینکه در مراحل اولیه راهاندازی کارخانه قریب به ۸۰ کارگر در اینجا مشغول بکار شدند، تصریح کرد: ۵۰ درصد کارگران اخراج شدند.
این کارآفرین از کارخانه خود به عنوان یکی از پنج شرکت معتبر کشور در زمینه تولید اتصالات نام برد و گفت: پنج سال به عنوان واحد نمونه کیفی استان معرفی شدیم و سه سال هم واحد نمونه از صنعت،معدن و تجارت لوح دریافت کردیم.
به گفته زاهدی پور محصولات کارخانه لوله بسپار به خاطر کیفیت و برند محصول موفق به دریافت گواهی CE اروپا شده و این گواهی نقش مهمی در صادرات دارد.
وی عنوان کرد:لولههای تولیدی این کارخانه کاربرد بسیاری در جهاد کشاورزی و آب و فاضلاب دارد این در حالی است که دستگاههای مرتبط با وجود آگاهی از تولید چنین محصولاتی در شهرستان متأسفانه استقبال نمیکنند و خرید خود را از جاهای دیگر انجام میدهند.
نیکپور از دیگر فعالان اقتصادی است که در شهرک صنعتی بردیان سرمایه گذاری کرده اما هرگز فکر نمیکرد کارخانهای که روبان افتتاحیه آن دهه فجر سال ۹۲ با ظرفیت اسمی ۲۰۰ هزار تن در سال قیچی شده بود به این زودی در معرض تعطیلی ببیند.
مدیر کارخانه تولید بتن آماده تصریح کرد: روزی که این طرح را راه اندازی کردم به فکر منبع درآمد،اشتغالزایی و رونق اقتصاد منطقه بودم.
وی افزود: کارخانه در صورت تداوم فعالیت زمینه اشتغال مستقیم ۳۰ نفر را فراهم میکرد و بیش از ۵۰ نفر نیز به طور غیر مستقیم مشغول به کار میشدند.
نیکپور با بیان اینکه از بانک عامل هیچ گونه حمایتی ندیدم، گفت: تسهیلاتی از بانک دریافت کرده بودم که ۲۰۰ میلیون تومان قسط معوقه دارم.
وقتی آمار بیکار شدگان این شهرک صنعتی را از رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان جویا شدیم از آماری بیش از یکهزار نفر گفت و این یعنی کمر واحدهای تولیدی شهرک صنعتی بردیان زیر بار رکود بازار و مشکلات نقدینگی شکسته است و باید فکری به حال این واحدها کرد.
مسؤولان صنعت، معدن و تجارت استان میگویند ۲۵۰ واحد تولیدی از مجموع ۷۴۰ واحد در سطح استان نیمه فعال و راکد است؛
با وجود وضعیت فعلی می طلبد که مسولان چرامی به فکر رفع چنین مشکلاتی باشند .جوانان مدرک به دست در چرام یکی پس از دیگری ناامید شده و بر نارضایتی آن ها افزوده می شود.