به گفته وی جویم یکی از کهنترین بخشهای کشور است اما پس از گذشت سالها مردم این شهر در محرومیت به سر میبرند و از داشتن یک بیمارستان محروم هستند، مردم این شهر برای دریافت خدمات درمانی تنها یک درمانگاه شبانهروزی دارند که امکانات بستری شدن ندارد و در صورتی که نیاز به بیمارستان باشد مردم باید فاصله 110 کیلومتری تا لار را طی کنند.
این امر در حالی است که در دور دوم سفرهای رئیس جمهور سابق احداث بیمارستان 32 تختخوابی این شهر به تصویب رسیده و خرداد امسال رامین اقتداری، معاون توسعه دانشکده علوم پزشکی لارستان گفته است میزان ضریب اشغال تختها در تنها بیمارستان شهر لار در برخی روزها بیش از 100 درصد است و باید برای افزایش تختهای بیمارستانی در این شهر چارهای اندیشیده شود.
وی در همان تاریخ در نشست خبری از اتمام ساخت بیمارستان 32 تختخوابی جویم خبر داده و گفته بود بنا به پیگیریهای دانشکده علوم پزشکی لارستان، مراحل مجوز پروانه بهرهبرداری در حال انجام است.
بنا به گفتههای رئیس شورای شهر جویم این بیمارستان ابتدا یک مرکز درمانی 10 تخته بوده که با توجه به جمعیت، گستردگی منطقه، نزدیکی به جاده اصلی و دور بودن از مرکز شهرستان به 32 تخت ارتقا یافته و با وجود اینکه بخش اعظم کار انجام شده اما هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
فضای بیمارستان باید گسترش یابد
محمدی علت اصلی تاخیر در بهرهبرداری را کمبود فضای بیمارستان میداند و میگوید: ساختمان بیمارستان متناسب با 32 تخت نیست و باید 1600 متر افزایش زیربنا داشته باشد که نقشه آن از تهران آمده و با اضافه کردن یک طبقه به ساختمان و اضافه کردن یک قسمت در پشت ساختمان کنونی مشکل برطرف میشود.
به گفته وی برای تکمیل و تجهیز بیمارستان باید ردیف بودجه در بودجه 96 دیده شود و سازمان برنامه و بودجه، بودجه لازم را اختصاص دهد که این امر زمانبر است و روند بهرهبرداری از بیمارستان را به تاخیر میاندازد. رئیس شورای شهر جویم پیشنهاد میکند که بخشی از بودجه شهرستان یا استان برای تکمیل بیمارستان و متوقف نشدن پروژه اختصاص داده شود.
گلایهمندی فرماندار از تأخیر چندساله بهرهبرداری بیمارستان جویم
چندی پیش جلیل حسنی، فرماندار ویژه لارستان نیز با گلایهمندی از تأخیر چندساله برای به بهرهبرداری نرسیدن بیمارستان جویم گفته است تاکنون 30 میلیارد ریال برای بیمارستان جویم هزینه شده است که از این مبلغ 7 میلیارد ریال در سال 95 به آن اختصاص یافته است.
به گفته وی پروژه در فاز نخست 90 در صد پیشرفت فیزیکی دارد که برای ساخت 5 هزار متر مربع باقی مانده بیمارستان جویم نیاز به 50 میلیارد ریال اعتبار است.
اهمیت تکمیل این بیمارستان زمانی جدیتر میشود که بنا به گفته محمدی این بیمارستان علاوه بر خدماتدهی به جمعیت 40 هزار نفری جویم میتواند روستاها و مردم عشایر اطراف را نیز پوشش دهد که جمعیتی بالغ بر 60 تا 70 هزار نفر میشود.
علوم پزشکی شیراز خود را کنار نکشد
رئیس شورای شهر جویم به تجهیز این بیمارستان نیز اشاره میکند و میگوید: تاکنون 300 میلیون تومان برای تجهیز هزینه شده که برای کامل شدن آن به بودجه بیشتری نیاز است که امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه بتواند به مردم جویم کمک کند. به گفته وی از آنجا که این بیمارستان تحت نظر دانشکده علوم پزشکی لار است، دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث تکمیل و تجهیز ورود نکرده است.
بنا به گفته بسیاری از مسئولان وزارت بهداشت
سرانه برخورداری از تخت بیمارستانی در کشور هر هزار نفر یک تخت است، هرچند
این میزان از استانداردهای جهانی پایینتر است اما در برخی از شهرهای
استان فارس همین میزان نیز دیده نشده که جویم تنها نمونه کوچکی از این
استان پهناور است.