گروه ایستم به سرپرستی حسین علیزاده نخستین گروهی بود که روی صحنه رفت تا با اجرای رقص سنتی کرمانجی مهمانان و شرکتکنندگان در جشنواره را به خراسان شمالی ببرد، سرزمینی که مردمش از نوازندگان حرفهای دوتار هستند.
پس از این خوشامدگویی که شور و نشاط خاصی به مراسم داد آرش اوستا، دبیر علمی جشنواره به روی صحنه رفت و خبر خوش تدوین دانشنامه مکتوب موسیقی اقوام ایرانی را به حاضران و دوستداران موسیقی ایرانی داد. وی گفت: 70 درصد از این دانشنامه انجام شده و سال آینده این کتاب تدوین و منتشر میشود.
اوستا جشنواره موسیقی سورنای وحدت را حاصل 16 سال کار پژوهشی دانست و افزود: امیدوارم که دانشنامه موسیقی اقوام ایرانی بتواند در یونسکو به نام ملت ایران ثبت شود.
دبیر علمی جشنواره وحدت را نقطه مشترک جشنواره سورنای وحدت اعلام و خاطرنشان کرد: سورنای وحدت پیوندبخش اقوام ایرانی است و در این جشنواره گروههای شاخص و تخصصی موسیقی اقوام ایرانی حضور دارند.
وی بیان کرد:جشنواره امسال تفاوتی با سالهای گذشته دارد و آن هم این است که امسال تمامی درآمدهای حاصل از جشنواره ملی موسیقی سورنای وحدت به نفع بیماران مبتلا سرطان هزینه میشود.
وی در پایان این نوید را داد که در پایان سال آینده تدوین دانشنامه مکتوب موسیقی اقوام ایرانی که اکنون 70درصد پیش رفته به پایان می رسد و امیدواریم در مسبر ثبت یونسکو قرار گیرد.
به گزارش تسنیم پایانبخش مراسم امشب نوای اصیل موسیقی گیلکی
بود که توسط گروه «گیل و آمارد» به سرپرستی ناصر وحدتی اجرا شد. جشنواره
سورنای وحدت در شبهای دهم، یازدهم و سیزدهم بهمن ماه اجرا میشود و
گروههای موسیقی محلی و مقامی از مناطق گیلان، آذربایجان، فارس، بوشهر،
خراسان شمالی و خراسان جنوبی، کردستان، منطقه بختیاری و لرستان در این
مراسم حضور دارند.