خبرهای داغ:

تغییر فرکانس ماهواره‌ای شبکه فارس به خاطر ارتقای سیستم

کد خبر: ۸۸۲۷۴۵۳
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۹

فرزاد فیروزی بعد‌از‌ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر پوشش تلویزیونی نزدیک به 99 درصد جمعیت فارس را روی سیستم آنالوگ داریم و یک درصد باقی‌مانده مناطقی با جمعیت پایین هستند که به سبب محدودیت اعتبارات موفق به سیگنال‌رسانی نشده‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر هشت شبکه اول تا شبکه قرآن بر روی آنالوگ قابل دریافت است اما از سال 88 در کل کشور و از سال 90 در استان فارس، سیستم دیجیتال آغاز به کار کرد و 89.6 درصد جمعیت استان زیر پوشش دیجیتال رفت اما این درصد باقی‌مانده در نقاط با پوشش جمعیتی کمتر است.

فیروزی ادامه داد: به سبب حق کپی‌رایت ماهواره، وقتی حق پخش فوتبال توسط شرکت خاصی خریداری شود محدودیت خاصی اعمال می‌شود و قیمت حق پخش برنامه‌ها اگر روی ماهواره پوشش فرامرزی باشد قیمت بسیار زیادی دارد و پوشش داخلی روی شبکه زمینی قیمت کمتری دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: بحث پخش فوتبال در مراکز شهرستان‌ها به طور کامل حل شد و از کارهای ابتکاری صدا و سیمای مرکز فارس این بود که در زمان بحران پخش فوتبال در عرض دو هفته از سیگنال‌رسانی زمینی برای حل این مشکل استفاده کرد.

وی بیان کرد: سیگنال‌رسانی در داخل کشور برای ایستگاه‌های تلویزیونی دو بخش است که یک بخش زمینی و از طریق زنجیر کردن ایستگاه‌ها صورت می‌پذیرد که بسیار پرهزینه است و با توجه به اعتبارات سنگین هنوز برای تک‌تک روستاهای فارس محقق نشده اما این کار با احداث ایستگاه به تدریج ادامه دارد و البته در مرکز شهرستان‌ها به طور کامل سیگنال‌رسانی زمینی محقق شده است.

وی یادآور شد: در برخی شهرستان‌ها مانند شهرستان سروستان پوشش زمینی کامل وجود دارد اما برای شهرستان‌های دیگر، شهرهای غیر از مرکز شهرستان به تدریج در دست سیگنال‌رسانی است.

فیروزی اضافه کرد: در مورد شیراز به دلیل اینکه ساخت و ساز و توپولوژی پیچیده و کوه‌ها، دره‌ها و ارتفاعات فراوان دارد از سیگنال‌رسانی پیچیده برخوردار است و هشت ایستگاه تلویزیونی که تنها برای پوشش شهر شیراز استفاده می‌شود در نوع خود کم‌نظیر است.

این مسئول ادامه داد: الان هشت ایستگاه شیراز مجهز به فرستنده‌های سطح یک و دو است اما برای سطح سه که شبکه‌هایی مانند تماشا، «پرس تی وی» و امید را شامل می‌شود و شبکه‌های «اچ دی» هستند 10 درصد ایستگاه‌ها باقی‌مانده و جاهایی که تصاویر را خوب دریافت نمی‌کنند به همین سبب است که فرستنده مستقیم ندارند.

وی افزود: ما اگر بخواهیم چرخه سیگنال‌رسانی را محقق کنیم بخش فرستندگی در اختیار ما است که با شرایط خوبی فعالیت می‌کند اما بخش گیرندگی چند دستورالعمل دارد که دریافت بی‌مشکل را محقق می‌سازد.

معاون فنی صدا و سیمای مرکز فارس اظهار داشت: مردم برای دریافت با کیفیت شبکه‌های داخلی، مناسب است بعد از انتخاب ایستگاه مناسب محل خود، از جستجوی دستی در گیرنده دیجیتال استفاده کنند به عنوان مثال محله میانرود ایستگاه اختصاصی دارد و بهتر است از کانال‌های میانرود که 49، 55 و 43 است استفاده کرده و با جست‌و‌جوی دستی آن را بیاورند تا از سیگنال قوی برخوردار شوند و در مواقع ابر و باد و طوفان دچار مشکل نشوند.

فیروزی تصریح کرد: راه دیگر این است که برای دریافت سیگنال قوی گیرنده‌های دیجیتال، کلید اینفو یا گاید (راهنما) را استفاده کرده و در منوی اطلاعات برای کانالی که می‌بینند درصد سیگنال را بخوانند و اگر دو بار یا چند بار شبکه‌ای را دارند شبکه با سیگنال قوی‌تر را انتخاب کرده و ایستگاه دورتر را حذف کنند، به عنوان مثال اگر در جوادیه با آنتن عادی به جای دریافت سیگنال از ایستگاه گلستان، از موج بسیار ضعیفی که انعکاس موج ایستگاه خرمن کوه فسا است شبکه را دریافت کنند شب‌ها دچار مشکل می‌شوند.

وی متذکر شد: کانال‌های 21، 27 و 34 ایستگاه اصلی در ارتفاعات مهارلو هستند که اگر 21 را جستجو (سرچ) کنند 10 شبکه نخست را خواهند داشت و کانال 27 بسته دوم شامل شبکه استانی و رادیو نما را دارد و کانال 34 بسته سوم و شامل چند شبکه دیگر است.

فیروزی با اشاره به برخی شایعات در مورد تأثیر پارازیت بر شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی و قطع آن در زمان‌های مشخص، ابراز داشت: آنچه در شبکه‌های اجتماعی طرح می‌شود فراگیر است اما رسمیت ندارد و بهتر است مردم برای اخبار مهم به متخصصان آن حوزه رجوع کنند.

معاون فنی صدا و سیمای مرکز فارس افزود: استفاده از گیرنده‌های (رسیور) ماهواره برای دریافت شبکه‌های داخلی برای ایرانیان خارج کشور در خلیج فارس یا نقاط صعب‌العبور مرزی است و اینکه در مواردی دچار اختلال شد از آن رو بود که در یک برنامه یک ساله ارتقای کیفی سیستم ارسال سیگنال از «ام پگ تو» به «ام پگ فور» مدنظر صدا و سیما قرار گرفت و برخی مخاطبان در کشورهای همسایه خلیج فارس اعلام کردند شبکه‌ها را دریافت نمی‌کنند.

این مسئول عنوان کرد: در حال حاضر با خاموشی ماهواره «ام پگ فور» شبکه فارس از فرکانس 12 هزار و 284 مگاهرتز روی ماهواره بدر 26 درجه، به فرکانس 12 هزار و 302 مگاهرتز با سیمبول ریت 32 هزار و پولاریزه افقی منتقل شده که «ام پگ فور» بوده و کیفیت بهتری دارد و باید با جستجوی دستی آورده شود.

وی تصریح کرد: ما هیچ مدرک و سند دقیقی مبنی بر تأثیر امواج پارازیت بر امواج رادیو و تلویزیون پیدا نکردیم و در این زمینه اگر شهروندان با هر مورد یا خرابی برخورد کردند می‌توانند با شماره تلفن واحد فرستنده‌های تلویزیونی مرکز صدا و سیمای فارس 32111563 و 32111564 تماس بگیرند و یا از طریق پیامک 30007114 موارد و سوالات خود را طرح کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار