در ادامه گزارش های خبرگزاری بسیج از معدن سنگان که با سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری پارسیان صورت گرفته به روند تولید سنگ از معدن نیز پایداری شغل برای جوانان منطقه و میزان سرمایه گذاری در این معدن پرداخته ایم.
کد خبر: ۸۸۳۵۶۹۶
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۵
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، معدن سنگان و تأسیس کارخانه کنسانتره و تبدیل آن به گندله از یکی از معادن سنگ آهن در شرق کشور با همت جمعی از جوانان و مهندسان با غیرت ایرانی و با بهره مندی از نیرو و توان ملی با سرمایه گذاری بانک پارسیان در قالب شرکت سرمایه گذاری پارسیان و شرکت اوپال پارسیان سنگان از جمله پروژه های عظیم ملی است که در قالب اقتصاد مقاومتی قابل ارزیابی است. 

سرمایه گذاری 1000 میلیاردی در معدن سنگان و اشتغال پایدار برای جوانان منطقه/ سرمایه گذاری پرسودی که سه ساله بازگشت می کند
بهره برداری درست از معادن کشور نظیر سنگ آهن و جلوگیری از خام فروشی معادن، یکی از اهداف عالی کشور است که سالیان سال مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است. بر این اساس، سیر پروژه بهره برداری از سنگ آهن ابتدا از مرحله انفجار در معدن و استحصال سنگ از دل کوه آغاز شده، سپس در مرحله کارخانه کنسانتره ، سنگ آهن تبدیل به کنسانتره می شود، بعد از آن با تاسیس کارخانه گندله، از کنسانتره، گندله ساخته شده،‌ بعد این محصول قابلیت استفاده در مرحله تولید آهن اسفنجی داشته که در نهایت محصول نهایی در مرحله تولید فولاد استفاده می شود. بدین ترتیب واضح است که صادر کردن سنگ اهن خام کمتر ارزشی برای کشور نداشته و بالعکس، راه اندازی و سپس صادر نمودن هریک از مسیرهای کنسانتره، گندله ،‌آهن اسفنجی یا فولاد،‌به مراتب ارزش افزوده بیشتری برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
سرمایه گذاری 1000 میلیاردی در معدن سنگان و اشتغال پایدار برای جوانان منطقه/ سرمایه گذاری پرسودی که سه ساله بازگشت می کند

طرح عظیم و افتخار آفرینی که می تواند اشتغال زایی فراوانی در منطقه سنگان خراسان رضوی پدید آورده و ارز آوری گسترده ای برای کشور داشته باشد. ضمن آنکه صادرات این محصول مهم و استراتژیک علاوه بر این می تواند بر باور «ما می توانیم» جوانان ایران اسلامی اعم از مهندسان و کارفرمایان و کارگران ایرانی صحه نهاده و این مهم را به اثبات برساند که تکیه بر توان داخلی و ملی و اعتماد به استعداد ایرانی خواهد توانست قله های بزرگ پیش روی ملت را فتح نماید.
سرمایه گذاری 1000 میلیاردی در معدن سنگان و اشتغال پایدار برای جوانان منطقه/ سرمایه گذاری پرسودی که سه ساله بازگشت می کند

در همین زمینه برای آشنایی با روند تولید کنسانتره و طراحی و ساخت کارخانه گندله سازی و نیز انعکاس عملکرد جوانان ایرانی در خودکفایی این کارخانه و بی نیازی از واردات کالاهای اولیه صنعتی در این مجموعه عظیم و سترگ در راستای شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بر آن شدیم تا با گزارش از نزدیک در این کارخانه، بخشی از تلاش صنعتگران، کارگران و مهندسان ایرانی را بازگو نمائیم.

گفتنی است در این سلسله گزارش از توضیحات کارشناسانه مهندسان و کارگران این کارخانه نظیر مهندس احمد زاده مدیر پروژه گندله سازی، مهندس جمالی ، مهندس ارجمند و مهندس شریعتمدار از کارشناسان و مهندسان کارخانه اپال پارسیان سنگان استفاده شده است.

* بازگشت 1000میلیارد تومان سرمایه در مدت سه سال
میزان سرمایه گذاری انجام شده از سوی شرکت اپال پارسیان برای پروژه عظیم گندله سازی سنگان به میزان حدود 237 میلیارد تومان و 103 میلیون یورو سرمایه گذاری است؛ این سرمایه گذاری در مجموع چیزی در حدود 650 میلیارد تومان است .

سرمایه گذاری 1000 میلیاردی در معدن سنگان و اشتغال پایدار برای جوانان منطقه/ سرمایه گذاری پرسودی که سه ساله بازگشت می کند
مهندس احمد زاده در این زمینه می گوید: با توجه به اینکه شرکت اپال پارسیان سنگان زمانی که پروژه را در دست گرفته بود، کار تعطیل شده بود لذا هزینه تعدیلی برای این شرکت در نظر گرفته شده است و هزینه پایانی پروژه را به 1000 میلیارد تومان هم می رساند. اما خوشبختانه با توجه به وضعیت مصرف فعلی گندله و چرخه فولاد امیدواریم این سرمایه در کمتر از 3 سال به شرکت برگردد . چنانچه عمدتا در صنایع اگر سرمایه، بین 3 تا 5 سال برگشت کند مدت زمان مناسبی است.چنانچه ابتدای این 3 سال از زمان بهره برداری در نظر گرفته شده است.

براساس اطلاع خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج از اوایل سال آینده نصب و مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی پروژه گندله سنگان‌، در طی مدت 6 ماه یا کمتر و در اوایل تابستان به تولید می رسد. چنانچه این ظرفیت وجود دارد تا کارخانه با حداکثر ظرفیت تولید کند. گرچه چرخه هماهنگ شدن دستگاه ها زمان می برد بالطبع در همان سال اول، تولید با ظرفیت کامل صورت نخواهد گرفت اما بتدریج به تولید اسمی خود خواهد رسید.

سرمایه گذاری 1000 میلیاردی در معدن سنگان و اشتغال پایدار برای جوانان منطقه/ سرمایه گذاری پرسودی که سه ساله بازگشت می کند

مهندس احمد زاده در این زمینه به خبرنگار ما گفت: تمهیداتی پیش بینی شده است تا از حداکثر تجهیزاتی که می توان مصرف دو سالانه شرکت را تامین کرد استفاده کنیم. همچنین تا مدتی هم به عنوان تحویل موقت کار؛ خود پیمان کار بهره برداری را ضمانت خواهد کرد. امیدواریم تا در این زمان بندی به مشکل برنخوریم و کمتر از یک سال به تولید اسمی و واقعی کارخانه برسیم.

اما براساس آخرین اکتشافاتی که بر روی معادن سنگ سنگان شده میزان ظرفیت این معدن چیزی حدود 1200میلیون تن ذخیره احتمالی است.

احمدزاده در این خصوص گفت: این 1200 میلیون تن ظرفیت استخراج در سال های آینده برای کل مجتمع هایی است که قرار است طبق طرح های مصوب فعالیت کنند است. چنانچه امسال مقام معظم رهبری بر روی راه اندازی برخی طرح ها به عنوان سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید داشتند، فعالیت ما از رونق بیشتری برخوردار بوده است. اما در مجموع پیش بینی می شودسالیانه 40میلیون تن سنگ آهن استخراج و تولید شود . از این میزان، شرکت اپال پارسیان سنگان چیزی در حدود 5میلیون تن گندله، شرکت فولاد مبارکه 5 میلیون تن، شرکت توسعه ملی 2.5میلیون تن ، فولاد خراسان 2.5میلیون تن و شرکت فولاد شرق کاوه هم 2.5 میلیون تن و جمعا 17.5 میلیون تن گندله در سال از معدن سنگان تولید خواهیم کرد. 

* مراحل تبدیل سنگ آهن به فرآورده های صنعتی
اما چرخه تولید سنگ آهن به این صورت است که سنگ از معدن استخراج و وارد کارخانه کنسانتره می شود ، پس از تغلیظ شدن از عیار زیر 50 به بالای 67 درصد و دانه بندی 38 میکرونی می رسد. این چرخه گندله سازی وارد چرخه فولاد می شود که به تولید آهن اسفنجی منجر می شود همچنین مرحله احیا شامل ذوب، ریخته گری و تولید مقاطع فولادی شامل میل گرد و آهن آلات، ورق و.. است که شرکت اپال پارسیان، در مکانی غیر از سنگان مرحله تولید آهن اسفنجی را در دست احداث دارد.

احمد زاده در خصوص علت این تغییر محل فراوری آهن اسفنجی از گندله تولید شده در سنگان گفت: در مرحله فولادسازی مهم ترین زیرساخت آن آب است . برق را به هرصورت می شود به محل رساند اما آب هر جایی وجود ندارد لذا صنایع فولادی را به مکان های پر آب منتقل می کنند.از طرفی برای کاهش هزینه های ناشی از تعدیل باطله و افزایش درجه خلوص مواد، مراحل کنسانتره و گندله سازی را نزدیک معدن در نظر می گیرند. لذا به دلیل کم ابی منطقه سنگان کارخانه فولاد سازی ما در منطقه جوین سبزوار مستقر است

احمد زاده همچنین در خصوص پایدار بودن اشتغال کارگران معدن سنگان افزود: اکنون در معدن سنگان نزدیک به 200 نفر مشغول کار هستند و همین تعداد نیز در مرحله کنسانتره و در مرحله گندله سازی که در آینده نزدیک کلید خواهد خورد؛ مشغول به کار خواهند شد لذا پیش بینی می شود در مجموع 600 تا 700 نفر در معدن سنگان به صورت مستقیم مشغول به کار شوند. این اشغال پایدار است چون اگر 1200 میلیون تن را به 40 میلیون تنی که سالانه باید تولید شود تقسیم کنیم حداقل 40 سال طول خواهد کشید.لذا پیش بینی می کنیم بالای 50 سال در این مکان اشتغال زایی برای همه افراد وجود داشته باشد.

وی در ادامه نیز تاکید کرد: در کنار این پروژه هرچه از انرژی برق در خود کشور استفاده و مواد معدنی را فرآورده سازی کنیم گویی به انرژی برق ارزش افزوده داده و از خام فروشی برق جلوگیری کرده ایم.

....ادامه دارد
ارسال نظرات