برگزاری جشنواره ملی «سیر؛ معجزه سلامتی» در شهرستان طارم

جشنواره ملی «سیر؛ معجزه سلامتی» در شهرستان طارم با حضور تعاونی روستایی زنان کوثر جزلاندشت طارم برگزار شد.
کد خبر: ۸۸۶۲۳۶۲
|
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۱

ُ

جشنواره ملی «سیر؛ معجزه سلامتی» در شهرستان طارم با حضور تعاونی روستایی زنان کوثر جزلاندشت طارم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان،  نخستین جشنواره ملی «سیر؛ معجزه سلامتی» با حضور جمعی از مسئولان وزارت جهادکشاورزی و نیز سازمان جهادکشاورزی استان زنجان و وزارت جهاد کشاورزی در آب‌بر برگزار شد.

شرکت تعاونی روستایی زنان کوثر جزلاندشت طارم به نمایندگی از واحدهای تعاونی روستایی استان زنجان در اولین جشنواره ملی «سیر؛ معجزه سلامتی» که در شهرستان طارم حضور یافت.

با توجه به نمایش صنایع دستی و محصولات تولیدی  این شرکت و ارائه توانمندیهای بانوان روستایی در عرصه اقتصادی و ایجاد اشتغال در روستاها با استقبال پرشور بازدیدکنندگان مواجه شد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی در این جشنواره با بیان اینکه ایران، تمدن را با کشاورزی برای دنیا به ارمغان آورده است، اظهار کرد: سبزی و صیفی و میوه از مظاهر تمدن مردم ایران به‌شمار می‌رود و خوشبختانه مصرف سبزی و میوه بین مردم ایران از سطح بالایی برخوردار است؛ در واقع بخشی از سلامت جامعه مرهون چنین ادبیاتی است و جامعه باید قدردان کشاورزان باشد.

عباس کشاورز با تاکید بر لزوم تشکیل انجمن ملی سیر، ادامه داد: طی 30 سال گذشته، برخی از انجمن‌ها در مواجهه با تلاطم‌های پیش رو، فعالیت‌های مطلوبی داشته‌اند. مثلا انجمن سیب‌زمینی در هر شرایطی که به ضرر تولیدکننده باشد، در مقابل دولت چانه‌زنی و از بذر و میزان صادرات خود مراقبت می‌کند.

وی تصریح کرد: شرکت تعاونی پنبه نیز طی سال‌های گذشته با وجود همه مشکلات، مردانه از تولید خود محافظت کرد؛ چرا که پنبه طی 30 سال گذشته با چالش‌های زیادی مواجه بود و فقط وجود یک انجمن می‌توانست احقاق حق کند.

کشاورز افزود: باید تولیدکنندگان سیر در قالب تشکل دور هم جمع شوند و دبیرخانه دائمی تشکیل دهند. فقط در این صورت جشنواره ملی سیر می‌تواند شکل واقعی به خود بگیرد. این انجمن را نیز باید تولیدکنندگان و صادرکنندگان اداره کنند.

این مسئول با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از خام‌فروشی باید کشاورز را حمایت کنیم، خاطرنشان کرد: خام‌فروشی یعنی اینکه قدرت چانه‌زنی نداریم. در حالی که باید مراقب تولیدات کشاورزی پرزحمت خود باشیم. اولین کار انجمن نیز شناخت تولید و کنترل بازار است.

وی با بیان اینکه باید دانش روز دنیا و تکنولوژی‌های برتر را بشناسیم، ادامه داد: سیرکاران طارم نباید نگران افت قیمت باشند و در مقابل بازار تسلیم شوند. باید شکنندگی را رفع و تولیدکننده‌ها و صنایع را تقویت کنیم. این در حالی است که تنظیم بازار و صنایع تبدیلی در اختیار وزارتخانه است و باید سیاست بازار را به نفع تولیدکننده تغییر دهیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز با بیان اینکه جشنواره ملی سیر، توانمندی کشاورزان طارمی را به معرض نمایش می‌گذارد، گفت: سیرکاران طارمی نقش چشم‌گیری در گردش مالی حوزه کشاورزی و تامین سلامت مصرف‌کننده‌ها دارند.

حسین جعفری با اشاره به برگزاری جشنواره میوه‌های بهشتی طارم در شهریورماه، افزود: شهرستان طارم برای تولید انواع محصولات کشاورزی بسیار مستعد است و سالانه 2000 هکتار از اراضی این شهرستان تحت کشت سیر قرار می‌گیرد. از این رو ارتقای ضریب مکانیزاسیون در تولید سیر از برنامه‌های آتی و قابل پیگیری سازمان به‌شمار می‌رود. البته طی چهار سال گذشته شاهد رخدادهای مطلوبی در تامین خط اعتباری مکانیزاسیون بودیم که جای خوشحالی دارد.

 

این مسئول ادامه داد: پارسال اعتباری بالغ بر 460 میلیارد ریال به خط مکانیزاسیون استان اختصاص داده شد و ضریب مکانیزاسیون استان به 1.7 درصد ارتقا یافت. این ضریب در طارم 1.3 درصد است. در حال حاضر نیز به دنبال تامین ماشین‌هایی هستیم که نیروی کار دستی را در مزارع سیر به حداقل برساند.

 

وی با تاکید بر لزوم بهینه‌سازی مصرف آب در مزارع با روش‌های جدید آبیاری، افزود: سیستم آبیاری تیپ برای مزارع سیر بسیار مناسب است و جلوی مصرف مازاد آب را می‌گیرد. علاوه بر این، سیرکاران باید ارقام متنوعی کشت کنند؛ چرا که طی سال‌های گذشته حساسیت به زنگ زرد افزایش چشم‌گیری داشته و گاهی چاره‌ای جز سم‌پاشی نداریم. اما سم‌پاشی علی‌الخصوص برای سیر، کار چندان جالبی نیست و تنوع رقم می‌تواند به طور طبیعی از میزان شیوع بکاهد.

 

جعفری با بیان اینکه در حال کشت آزمایشی و بررسی 15 رقم جدید سیر هستیم، خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از دانش فنی و به روز و افزایش عملکرد در واحد سطح، از دیگر اهداف سازمان برای سیرکاران به‌شمار می‌رود. سیر ماده‌ای دارویی است و حتما باید تولید سالم مدنظر قرار گیرد. البته میانگین مصرف کود و سم ما از نرم جهانی پایین‌تر است ولی حتی استفاده اندک از سم هم چندان خوشایند نیست و می‌تواند خواص سیر را تحت‌الشعاع قرار دهد. از این رو باید به سمت تولید محصول عاری از کود و سم گام برداریم.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه پارسال 9000 تن از تولیدات کشاورزی طارم به روسیه، آذربایجان و عراق صادر شد، تصریح کرد: لزوم راه‌اندازی تشکل‌هایی که برای جلوگیری از افت قیمت، از حقوق تولیدکننده‌ها دفاع کنند احساس می‌شود. علاوه بر این، وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی مشکل صادرات و مازاد تولید را رفع می‌کند و باید سرمایه‌گذاران به این حوزه وارد شوند.

 

وی با اشاره به اینکه پارسال 35 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به صادرکننده‌ها پرداخت شد، یادآور شد: پارسال 50 هزار تن از محصولات کشاورزی استان صادر و رکورد صادرات طی چند سال اخیر شکسته شد. این میزان 136 درصد بیشتر از میزان پیش‌بینی شده بود.

 

لازم به ذکر می باشد که : عملیات برداشت 76 هزار و 950 تن محصول سیر از یک هزار و 900 هکتار از مزارع این شهرستان از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و سیر یکی از اصلی ترین محصولات زراعی این شهرستان است که علاوه بر تامین نیاز مصرف استان به استان های قزوین، کردستان، مازندران و گیلان نیز صادر می شود. ارزش ریالی کل محصول تولیدی این شهرستان در سال زراعی جاری حدود یک هزار و 539 میلیارد ریال برآورد می شود و با توجه به کیفیت بالای سیر تولید شده طارم، بازرگانان مازاد تولید این محصول را به کشورهای عراق و روسیه صادر می کنند. از جمله مشکلات توسعه محصول سیر در شهرستان طارم، نبود انبارهای فنی برای ذخیره سازی و فقدان کارگاه های فرآوری صنعتی و بسته بندی است. تامین نهاده ها از جمله کودهای شیمیایی، آلی و سموم مختلف، آموزش، بازدیدهای کارشناسی، ارائه توصیه های فنی و تلاش به منظور جذب تجار از سایر مناطق برای افزایش صادرات محصول و تنظیم بازار انجام شده است. ارقام مورد کشت سیر در شهرستان طارم را سیر محلی طارم، سیر صورتی، سیر قرمز، سیر سفید و رقم آذر می باشد، کرفس نخستین محصول تولیدی کشاورزان این شهرستان در سالجاری بود که وارد بازار مصرف شد. زیتون، انار، انجیر، فندق، گردو، گیلاس، سیب، انگور، آلبالو، به، توت، گوجه سبز، هلو، آلو، زردآلو، آلوچه، پرتقال، نارنگی، نارنج، گلابی، خرمالو، سیر، برنج، بادام، نخود فرنگی، گوجه فرنگی و کرفس از جمله محصولات این شهرستان است.طارم با استان های قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است و در شمال زنجان قرار دارد.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار