مهدی شفیعی در آئین معرفی برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس با این نوید که انجمنهای تئاتر استانها در این مسیر دولت را تنها نگذاشتند اظهار داشت: در استان فارس هم با همت و تلاش انجمن تئاتر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سالنهای بسیاری در شیراز و شهرستانها تجهیز شد.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: راههای بسیاری برای افزایش سالنهای تئاتر در شهرستانها پیش روی ماست که از جمله میتوان به تجهیز ظرفیتهای موجود تکیه کرد.
وی با اعلام اینکه یکی از راههای گسترش سالنهای تئاتر عقد تفاهمنامههایی با دیگر نهادهای استانی است افزود: این آمادگی از سوی مرکز هنرهای نمایشی وجود دارد که با شورای شهر شیراز در تفاهمنامهای برای افزایش سالن و تجهیز و تدارک زیرساختها همکاری شود.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تصریح کرد: بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی برای ساخت و تجهیز سالنهای تئاتر از برنامههای این مرکز است.
دبیر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس هم در این آئین اظهار داشت: انجمن نوپای تئاتر استان از بدو تشکیل نخستین گامها را برای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد مهم تئاتری استان برداشت و پس از انتشار فراخوان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فارس 109 نمایشنامه به دبیرخانه ارسال شد که با داوری میلاد اکبرنژاد، سعیدرضا خوششانس و فرهاد ارشاد در نهایت 77 متن برگزیده شد.
رئیس انجمن تئاتر استان فارس با اعلام اینکه از متون پذیرفته شده 53 اثر برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند افزود: 27 نمایش از شهرستانها و 26 اثر از شیراز بود که در نهایت 15 اثر برای حضور در بخش مسابقه انتخاب شد.
وامق رویکرد بیست و هشتمین دوره جشنواره تئاتر استان فارس را قانونگرایی، تکریم و انضباط عنوان کرد و گفت: در انتخاب داوران بر این مبنا توجه به ویژگیهایی از جمله دانش، تخصص و مقبولیت در جامعه هنری مورد نظر قرار گرفت.
برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فارس
نمایشهای«سون سی» به کارگردانی مجتبی راوش از کازرون و «این داستان را اولین بار آسیابان پیری شنیده بود» به کارگردانی رزاق حسیننیا از قیروکارزین راهی سی و ششمین جشنواره فجر شدند.
بر این اساس در بخش طراحی گریم که توسط مجید شناور اعلام شد از میان نامزدهای بخش یادشده تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای نمایش «هوملت» به فرزانه رادفر و مهدی ستوده اهدا شد.
در بخش موسیقی بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس که توسط سهند شکرزاده سرپرست گروه موسیقی بامداد اعلام شد تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و جایزه نقدی به شیما پورسهمالدین برای تئاتر «بیست و سومین جلسه جنگیری آنه میشل» از شیراز اهدا شد.
در بخش طراحی لباس از میان سه نامزد معرفی شده تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به سحر گودرزی برای نمایش «لاموطا» و رزاق حسیننیا برای نمایش «این داستان...» رسید.
در بخش طراحی صحنه که مسعود حیدری(آگورا)، مجتبی راوش(سون سی) و امیربهبودنیا(لاموطا) هم نامزد دریافت جوایز این دوره جشنواره بودند که لوح تقدیر و جایزه نقدی به رزاق حسیننیا و روح الله اسماعیلی برای تئاتر «این داستان را...» اهدا شد.در این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مجتبی راوش برای نمایش «سون سی» اهدا شد.
در بخش نمایشنامه بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس که توسط سعیدرضا خوش شانس اعلام شد از میان 6 نامزد این بخش، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی مقام اول به علی دل پیشه برای نمایش «سون سی» تعلق گرفت و لوح تقدیر و جایزه نقدی مقام دوم به هادی امامی مقدم برای متن «یک دقیقه روزمرگی» اهدا شد. جایزه سوم نمایشنامه از سوی هیئت داوران به متن رضا گشتاسب برای «این داستان را...» اهدا شد و لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه «اکبر کجاست؟» نوشته محمدحسن محمودی تعلق گرفت.
در بخش بازیگر زن برتر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس که توسط فخری امامی، بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون اعلام شد، از میان نامزدهای این بخش ابتدا از آیدا اسماعیلی بازیگر نوجوان نمایش «این داستان را...» تقدیر شد سپس از میان 7 کاندیدای زن بازیگر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فارس شیما پورسهمالدین برای حضور در تئاتر«بیست و سومین جلسه...» حایز مقام اول شد و شهرزاد بداغی بازیگر «لاموطا» در جایگاه دوم قرار گرفت. این درحالی بود که پردیس شیروانی و زهرا استواری به طور مشترک دیپلم افتخار و جایزه نقدی این جشنواره را دریافت کردند.
جوایز بازیگری مرد بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس توسط استاد رحیم هودی، پیشکسوت بازیگری سینما، تئاتر و تلویزیون ایران اعلام شد که بر اساس نظر هیئت داوران تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد قائدنیا بازیگر تئاتر «اکبر کجاست؟» تعلق گرفت.
در این بخش به ترتیب ایمان دبیری و محمدحسن محمودی به طور مشترک و حسن فلاح زاده برای نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» موفق به جوایز دوم و سوم این دوره شدند.
اعلام جوایز بخش کارگردانی این دوره از جشنواره تئاتر فارس را کاظم روزی طلب، بازیگر باسابقه سینما و تئاتر ایران برعهده داشت که در این بخش از میان 6 کارگردان کاندید شده، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مجتبی راوش برای تئاتر «سون سی» اهدا شد.
در بخش یادشده لوح افتخار و جایزه نقدی دوم به رزاق حسین نیا برای «این داستان را...» تعلق گرفت و امیر بهبودنیا و مسعود احمدی به طور مشترک لوح تقدیر و جایزه نقدی سوم را دریافت کردند.