به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجتالاسلام والمسلمین علی نظری منفرد ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در مصلی قدس با اشاره به سیره امام حسن عسکری(ع) اظهار کرد: دوره امامت این امام معصوم کوتاه بود و امام حسن عسکری(ع) حدود 6 سال امامت کرد.
وی ادامه داد: امام حسن عسکری(ع) در روزهای آخر حیات خود توصیههایی به مردم داشت، باید به این توصیهها توجه کنیم. از جمله توصیههای امام حسن عسکری(ع)، توصیه به تقوای الهی بود، ما موظف هستیم که یکدیگر را به تقوا سفارش کنیم، وصیت به تقوا از جمله بخشهای اصلی خطبههای نماز جمعه است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: اگر انسان در زندگی تقوا را کسب کرد، در آن صورت تمام برکتهایی که قرآن برای متقین ذکر کرده است، به او میرسد، انسانی که تقوا را در زندگی پیشه کند، خداوند برای او راه را باز میکند و چنین انسانی بهشتی خواهد شد. منشا تقوا، معرفت است و انسان با کسب شناخت نسبت به خدا و معاد، به تقوا میرسد.
نظری منفرد با اشاره به موارد نهی شده توسط خداوند اظهار کرد: خدا مردم را از ارتکاب محرمات الهی نهی کرده، به عنوان مثال ربا و غصب اموال ایتام حرام است، اما گاهی کارها مشتبه است و انسان نمیداند که آن کار را انجام بدهد یا اینکه انجام ندهد.
وی ادامه داد: کارها سه دسته هستند، گاهی کارها به صورت آشکار حلال، گاهی کارها به صورت آشکار حرام و گاهی نیز کارها به صورت مشتبه است، کسی که از شبهات دوری نمیکند، کم کم به سراغ کارهای حرام میرود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: امام حسن عسکری(ع) مردم را به راستگویی توصیه کرد، در روایات ائمه معصومین(ع) بارها به دوری از دروغ تاکید شده است، انسان دروغگو کم کم به سراغ بقیه گناهها میرود.
نظری منفرد با اشاره به ضرورت امانت داری اظهار کرد: انسان باید در زندگی امانت دار باشد، همچنین طولانی کردن سجده هم در روایات ائمه معصومین(ع) توصیه شده است.
وی ادامه داد: نزدیک ترین لحظات به خداوند، لحظاتی است که انسان در سجده است، سجده مظهر تام عبودیت و بندگی است و شیطان به شدت از سجده کردن انسان به خداوند ناراحت میشود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: رعایت حقوق همسایگان یکی از سفارشهای امام حسن عسکری(ع) به مردم بود، انسان با عمل به توصیههای این امام معصوم به سعادت میرسد.
نظری منفرد با اشاره به لزوم خوش اخلاق بودن در برخورد با دیگران اظهار کرد: براساس روایات انسان در برخورد با دیگران باید خوش اخلاق باشد، ما شیعیان باید برای ائمه معصومین(ع) مایه زینت باشیم، نه این که با کارهای خودمان، دیگران را نسبت به مذهب تشیع بدبین کنیم.
وی ادامه داد: باید سعی کنیم که مایه علاقه مندی دیگران به ائمه معصومین(ع) باشیم، یکی از راهکارها در این زمینه این است که با عمل خودمان، سیره اخلاقی ائمه معصومین(ع) را به دیگران نشان بدهیم.
استاد حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: زیارت جامعه کبیره رساله ای از سیره عملی اهلبیت(ع) است، آنها کریم، اهل احسان و مهربان بودند، ما باید اهلبیت(ع) را به مردم معرفی کنیم، گاهی شناساندن ائمه معصومین(ع) با بیان معارف اهلبیت(ع) است.