به گزارش سرویس بسیج مقاومت مردمی خبرگزاری بسیج، روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» مینویسد: برنامه گسترده دولتی برای توسعه نیروهای مسلح روسیه تا سال 2020 انگیزه جدی برای توسعه صنایع دفاع ملی این کشور بوجود آورده است. سپس عملیات نظامی روسیه در سوریه نیز «تبلیغات عالی» برای تسلیحات نظامی تولیدی این کشور بود. در شرایط دشوار اقتصادی که روسیه در پی اعمال تحریمهای غرب طی سالهای گذشته با آن مواجه بود، این دقیقا صادرات محصولات صنایع دفاعی بود که با افزایش دو برابری طی ده سال گذشته، اقتصاد این کشور را نجات داد. البته روسیه برای حفظ توانایی خود در عرصه صادرات تسلیحات نظامی جهانی باید بتواند با رقبای جدی در این زمینه رقابت کند.
عملیات نظامی روسیه در سوریه تبلیغات بسیار خوبی برای تسلیحات نظامی روسی بود و حتی تسلیحات نظامی تولیدی زمان اتحاد جماهیر شوروی باردیگر کارآیی بالا و قابل اطمینان بودن خود را نشان دادند.
البته با وجود پیروزی روسیه در جبهه مبارزه با تروریسم در سوریه، این کشور باید در آینده به سمت تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی مدرن و دارای دورنمای روشنتر روی آورد تا بتواند جایگاه خود را حفظ کند.
صنایع دفاعی روسیه می تواند لوکوموتیو قدرتمندی برای ایجاد تغییرات ساختاری در عرصه اقتصاد روسیه باشد، چرا که کارآیی محصولات این مجتمع در جنگ سوریه بسیار متقاعدکننده بود. طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، طی دو سال گذشته (در دوره زمانی 2015 الی 2017) در جریان عملیات نظامی-هوایی در سوریه، بیش از 200 نوع تسسلیحات و تجهیزات مختلف نظامی روسی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفته و کارآیی آنها در نبردهای واقعی به اثبات رسیدند.
بعد از جنگ سوریه، جریان سفارشات خارجی برای تجهیزات هوایی، دریایی، سلاحهای سبک و سیستمهای دفاع ضدهوایی روسی افزایش قابل توجهی یافته است. در حال حاضر رشد درخواستها برای جنگنده های نوع «سوخوی-34» روسی رکورد شکسته و بطور باور نکردنی افزایش یافته است، برای اینکه برخی کشورها در حال تقویت توان نظامی نیروهای مسلح خویش، بر اساس تجربه مبارزه با تروریسم در سوریه هستند.
سلاحهای روسی همچنان بطور مرسوم در بالاترین سطح تقاضاهای جهانی قرار دارد. در اینجا باید یادآور شویم تنها دو کشور جهان در خط مقدم تولید تسلیحات نظامی قرار دارند: یکی روسیه و دیگری آمریکا.
روسیه در بازار جهانی سلاح، بعد از آمریکا، جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است: جدول رده بندی بازار تسلیحات و فناویهای نظامی جهان در حال حاضر بدین ترتیب است: آمریکا-33 درصد این بازار را در اختیار دارد، روسیه-23 درصد، چین-6،2 درصد، فرانسه-6 درصد، آلمان-5،6 درصد و بقیه کشورهای جهان در مجموع حدود 26 درصد این بازار را در اختیار دارند.
طبق ارزیابی کارشناسان، تا سال 2020 ظرفیت بازار تسلیحاتی جهان ممکن است به 120 میلیارد دلار هم برسد. اصلی ترین کشورهای وارد کننده تسلیحات نظامی در حال حاضر: هند با 13 درصد، عربستان سعودی-8،2 درصد، امارات متحده عربی-4،6 درصد، چین-4،5 درصد، الجزایر-3،7 درصد و سایر کشورهای جهان هم 66 درصد هستند. اصلی ترین خریداران سلاحهای روسی در حال حاضر نیز بیشتر کشورهای آسیا-اقیانوس آرام، خاورمیانه و شمال آفریقا می باشند.
اخیرا بازار تسلیحاتی جهان شاهد رشد تقاضا برای تجهیزات هوایی-نظامی، از جمله هواپیما، بالگرد و سامانه های موشکی و فناوریهای دریایی بوده است. طبق ارزیابی کارشناسان، تا سال 2020 میزان تجهیزات هوایی بیش از 55 درصد بازار سلاح جهانی را به خود اختصاص داده و پس از آن فناوریهای دریایی تنها 13 درصد خواهد بود.
علاوه بر این، رشد رقابت تسلیحات میهنی از سوی کشورهای چین، هند، کره جنوبی، برزیل و حتی بلاروس، افزایش یافته است. با این وجود صادرات تولیدات صنایع دفاعی روسیه طی ده سال گذشته به دو برابر افزایش یافته است. در سال 2007 این صادرات معادل 7،5 میلیارد دلار بود، درحالیکه در پایان سال 2016 به بیش از 15،3 میلیارد دلار رسید. میزان سفارشات «راس آبارون اکسپورت»، بزرگترین شرکت روسی فعال در این عرصه در حال حاضر به بیش از 50 میلیارد دلار می رسد.
5 کشور اصلی خریدار تسلیحات نظامی روسیه در حال حاضر بدین ترتیب هستند: الجزایر-28 درصد، هند-17 درصد، چین-11 درصد، مصر-9 درصد و عراق-6 درصد.
اصلی ترین شرکای دارای دورنمای روشن روسیه در عرصه همکاریهای نظامی نیز در منطقه آسیا-اقیانوس آرام قرار داشته و شامل: کشورهای هند، چین، ویتنام، اندونزی، میانمار، بنگلادش و تایلند می شوند.