صورت گرفت:

بررسی شاخص های زیج حیاتی مناطق روستایی استان

زیج حیاتی به عنوان مهمترین جزء نظام مدیریت اطلاعات مبتنی بر PHC (مراقبتهای اولیه بهداشتی) و ثبت دقیق و بهنگام داده ها و وقایع حیاتی تولد و مرگ به تفکیک سن ، جنس و ....از ویژگی بارز زیج حیاتی است
کد خبر: ۸۹۶۷۷۲۵
|
۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از قزوین زهرا کشاورز قاسمی ،‌کارشناس مسئول ‌واحد آمار مرکز بهداشت استان عنوان کرد ، هدف از تکميل زیج حیاتی‌ داشتن اطلاعات آماري بهنگام و دقيق از وقایع حیاتی جمعيت تحت پوشش روستایی و شهري و محاسبه شاخص هاي جمعيتی – بهداشتی در خانه بهداشت، پایگاه بهداشت یا مركز بهداشتی درمانی شهري/ روستایی است تا در نهایت اطلاعات وقایع حیاتی كل جمعيت روستایی و جمعيت شهري تحت پوشش بدست آید و بتوان هرسال نتيجه فعاليتهاي واحدهاي ارائه كننده خدمات بهداشتی درمانی (خانه هاي بهداشت و پایگاههاي بهداشت) را به صورت كمی ارزیابی كرد. براي تحقيقات علمی اطلاعات كامل و بهنگامی در اختیار داشت. ضمن اینکه برای رسيدن به این هدفها، عملکرد درست همه كسانی كه به نوعی در این كار دخالت دارند اهميت دارد.
کارشناس مسئول واحد آمار مرکز بهداشت استان ، با اشاره به اینکه ، این فرم از ابتدا تا پایان سال باید به دیوار خانه بهداشت و مراكز بهداشتی درمانی روستایی ، پایگاههاي بهداشت غير ضميمه شهري ، پایگاه بهداشت ضميمه و مراكز بهداشتی درمانی شهري در شهرها نصب باشد و فرم سال بعد بر روي آن قرار گيرد.
کشاورز قاسمی افزود ، ارائه دهندگان خدمات اوليه بهداشتي ،وقايع حياتي اتفاق افتاده در جمعيت تحت پوشش خود را در آن ثبت نموده و در پايان سال پس از جمع بندي به مركزبهداشت شهرستان و در نهايت به مركز بهداشت استان ارسال نموده و شاخص های زیج حیاتی در سطوح محیطی ، ستادی ( شهرستان واستان) استخراج می گردد.
لذا در نشست کارشناسان مسئول /کارشناسان ستادی استان و شهرستان ‌ها، شاخص های برگرفته از اعداد پایه زیج حیاتی مناطق روستایی، شش شهرستان قزوین ، تاکستان ، بوئین زهرا، آبیک ، البرز و آوج سال 1395 شامل 223 شاخص سلامت درچهار گروه اصلی جمعیتی ، موالید ، سلامت باروری و مرگ و میر بصورت مقایسه ای شهرستانی و استانی در تاریخ 28 آذر ماه 96 ، در معاونت بهداشتی توسط کارشناس مسئول واحد آمار استان ارائه گردید.
بنا به گفته کشاورز قاسمی، از شاخص های قابل توجه و ارزشمند کاهش مرگ نوزادان با وجود کاهش میزان موالید خام مناطق روستایی درسطح استان، سال 1395نسبت به سال 1394 می باشد.
9001/پ30/ب

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار