قناعتی در گفتگو با«بسیج»:

تهران آمادگی کامل برای زلزله را ندارد/ ضرورت آموزش مدیریت بحران به مردم

عضو سابق شورای شهر تهران عنوان کرد: در نگاه کلی و با توجه به حوادثی که درشهرهای دیگر ایران به وقع پیوست می توان گفت مسئولان کشور نسبت به این حوادث آمادگی کامل و صد در صد را ندارند.
کد خبر: ۸۹۶۸۹۲۵
|
۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰

ابوالفضل قناعتی عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری بسیج در رابطه با میزان آمادگی تهران برای زلزله اظهار داشت: آمادگی تهران برای زلزله را باید از چند بعد مختلف نگاه کرد.

وی افزود: در نگاه کلی و با توجه به حوادثی که درشهرهای دیگر ایران به وقع پیوست می توان گفت مسئولان کشور نسبت به این حوادث آمادگی کامل و صد در صد را ندارند.

قناعتی خاطرنشان کرد: ما موضوعاتی را در این حوادث اخیر دیدیم که نشان داد برنامه ریزی قبلی برای حوادث اینچنینی مانند طوفان و باد و زلزله در سناریوی فعالیت های ستاد بحران لحاظ نشده است.

عضو سابق شورای شهر تهران گفت: به عنوان مثال یکی از ابتدائی ترین موضوعات این بود که مسئولان امکاناتی را که مردم نجیب و با محبت ایران در حد توان به سمت مناطق زلزلزه زده فرستادند به صورت مساوی بین شهروندان توزیع کنند که متاسفانه در همان چند روز اول دچار یک بی نظمی خاصی بود. یعنی هرکسی توان گرفتن اقلام را داشت می گرفت و افرادی که توان این کار را نداشتند از آن محروم بودند. همین مسئله نشان می دهد مسئولان برای این موضوعات برنامه ریزی و ساختاری را تعیین نکرده اند.

قناعتی خاطرنشان کرد: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران اقدامات خوبی با هماهنگی سازمان نظام مهندسی در جهت مقاوم سازی ساختمان ها انجام گرفت. یعنی شورا و شهرداری تهران افرادی که می خواستند بافت فرسوده شان را به بافت جدید تبدیل کنند مولفه های مربوط به مقاوم سازی ساختمان را برای آنها لحاظ کردند و نظام مهندسی نیز پیگیر این قضیه بود.

وی بیان داشت: همانطور که دیدیم در صورت وقوع زلزله 2/5 ریشتری در تهران اتفاقی نمی افتد اما در کرمان بویژه در روستاها خرابی به بار آورد؛ بنابراین می توان گفت در صورت وقوع زلزله بالای هفت ریشتری در تهران و با توجه به پیگیری هایی که در رابطه با مقاوم سازی ساختمان های تهران شده مناطق بالای شهر تهران شرایط بهتری خواهند داشت.

قناعتی خاطرنشان کرد: اما مشکلات دیگری نیز در تهران هست که باید برای آن برنامه ریزی کرد. اینکه در زمان وقوع زلزله آرامش مردم حفظ شود و مسیرهایی را برای هدایت آنها به فضاهایی که به عنوان سوله و اسکان موقت لحاظ شده راهنمایی کنند که باعث ترافیک و دیگر مسائل نشود.

وی ادامه داد: همچنین چگونه می توان آرامش را از طریق رسانه به شهر بازگرداند که باید بیشتر بررسی شود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: آموزش مدیریت بحران به مردم کشور ضروری است و به آن نیاز داریم. علاوه بر اینکه در مراکز آموزشی و مدارس آموزش های لازم ارائه می شود باید از طریق رسانه ها هم مردم را بیشتر برای این گونه حوادث و آمادگی در صورت وقوع آماده کرد.

قناعتی تاکید کرد: اینکه مردم چگونه به پناهگاه بروند و خود را به فضای امن برسانند و چگونه با این حوادث روبرو شوند باید از طریق رسانه ملی و مراکز آموزشی انجام گیرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار