معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان

امر به معروف و نهی از منکر عاملی بازدارنده دربحث پیشگیری از وقوع جرم است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر عاملی بازدارنده در بحث پیشگیری از وقوع جرم است
کد خبر: ۸۹۷۷۵۱۷
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲

محمد علی حمیدیان در گفتگو با خبرگزاری بسیج از زاهدان، اظهار داشت:این فریضه الهی به منزله ابزاری پیشگیرانه در دنیای علوم جنایی بویژه جرم شناسی قلمداد می‌شود، که نقش موثری در جلوگیری ازارتکاب گناه و خطادر جامعه ایفاء می‌کند.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر به مشابه نهاد‌های اجتماعی، در صورت نظام مندی و ضابطه مداری می‌تواند ابزار و تدبیری مدبرانه در قبال نقض هرگونه هنجار اسلامی، اجتماعی و کیفری باشد که سرانجام آن نه تنها عدم وقوع جرم و گناه را در فرآیند اجتماعی به همراه دارد ،بلکه در سالم سازی جامعه نیز نقش مضاعف ایفا می‌کند.


وی خاطرنشان کرد: این آموزه دینی سرمایه عظیمی برای اجرای احکام الهی درجامعه بمنظور،تحقق یک حکومت اسلامی است.

وی تصریح کرد:تبیین جایگاه امر به معروف و نهی ازمنکر در پیشگیری از وقوع جرم و سلامت جامعه بر حسب اینکه چه معنایی از معروف و یا ازمنکر اراده می‌شود متفاوت است.

وی خاطر نشان کرد: در این راستااگر مقصود از معروف تنها واجبات و مقصود از منکر تنها محرمات باشد،کارکرد این آموزه در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه تنها به امور مربوط به رفتار منتهی می‌شود.

وی ادامه داد: این در حالی است که در منطق رفتار اجتماعی اسلام رفتار‌هایی وجود داردکه به مستحبات، مکروحات و حتی مباهات معروف هستند.
 
وی اظهار کرد: هنجار‌ها یاهمان معروفات به رفتار‌هایی اطلاق می‌شود که مورد قبول آحاد جامعه است و به عنوان ارزش مطرح هستند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوجستان گفت: همچنین ناهنجاری‌ها نیزکه معرف رفتاری ناپسند هستند، به عنوان منکرشناخته شده اند که می طلبد افراد به  رعایت آنها بیش از بیش مبادرت ورزند.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار