مصرف کنندگان از فراودههای خام دامی اطمینان خاطر داشته باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در سالجاری بیش از چهار میلیون و 705 هزار و 800 کیلوگرم گوشت گرم دام سبک و سنگین وارد بازار مصرف این استان شد.
محمدباقر حاج کاظمی افزود: مهمترین سیاست دامپزشکی حفظ و ارتقای سلامت عمومی و بهداشتی همه مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی در جامعه است.
وی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون 49 هزار و 638 راس گوسفند، بز، گاو و گوساله در کشتارگاه های استان زنجان ذبح شده که بیشترن دام ذبح شده گاو و گوساله بود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: از این تعداد ذبح انجام شده، 43 هزار و 704 کیلوگرم لاشه و 28 هزار و 807 کیلوگرم نیز اندام غیربهداشتی ضبط و از چرخه مصرف خارج شد.
حاج کاظمی افزود: هر کدام از کشتارگاه های استان زنجان دارای یک دامپزشک و یک کاردان دامپزشک از بخش خصوصی، یک ناظر شرعی و یک دامپزشک از بخش دولتی است که به مراحل قبل از کشتار، حین کشتار و بعد از کشتار دام های سبک و سنگین نظارت ویژه ای دارند.
وی اظهار داشت: مصرف کنندگان در استفاده از فراودههای خام دامی اطمینان خاطر داشته باشند، چرا که کشتاردام و طیور با نظارت ناظران و ذابحان شرعی انجام می شود و دامپزشکی استان زنجان هم نظارتی مستقیم بر کشتارها دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: به منظور جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه از طریق کشتار غیر مجاز دام، بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان زنجان به صورت مداوم نسبت به بازرسی از مراکز عرضه فرآورده خام دامی فعالیت دارند.
حاج کاظمی افزود: در صورت مشاهده هرگونه موارد غیر بهداشتی از فرآورده های خام دامی نسبت به تشکیل پرونده و معرفی متخلفان بهداشتی به مراجع قضایی طبق ضوابط بهداشتی اقدام می شود.
وی از شهروندان خواست، هنگام خرید گوشت دقت کنند که لاشه دام کشتاری در محل قصابی ها دارای برچسب مشخصات تولید و مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف بهداشتی فرآورده های خام دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر خام و عسل موارد تخلف را با سامانه 1512 با دامپزشکی این شهرستان در میان بگذارند.