حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: خانه بیماری ها معده است و درمان آن هم پرهیز است.
این استاد حوزه، برخلاف سایر کارشناسان که غذای دیر هضم را برای سحر توصیه می کنند گفت: در وعده سحر غذای نپخته یا آب پز بخورید و از خوردن غذاهای پختنی و سنگین بپرهیزید چون انرژی زیادی تا ظهر صرف هضم غذای سنگین می شود و پس از آن ضعف به دنبال خواهد داشت. به خصوص اگر بعد از سحر با غذای سنگین بخوابیم ، دچار سوءهاضمه خواهیم شد.
وی افزود: بهتر است در هنگام سحر شیر گرم به همراه عسل و خرما مصرف کرد و از غذاهایی همچون ماست، دوغ و سرخکردنیها پرهیز کرد.
با اشاره به تقارن ماه رمضان با فصل گرم و روزهای طولانی سال که بدن مدت زمان زیادی گرسنگی و تشنگی را تحمل میکند به روزه داران توصیه کرد: تحت هیچ شرایطی، آب یخ و نوشیدنیهای سرد یا هندوانه هنگام افطار نخورند.
وی ادامه داد: به علت کوچک شدن و از بین رفتن رطوبت معده در ماه مبارک رمضان، هنگام افطار نباید معده به سرعت پر شود، از همینرو بهترین روش استفاده از آبجوش و خرما است و سپس با گذشت ساعتی، باید غذا را مصرف کرد.
این استاد حوزه در موضوع رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان گفت: برای جلوگیری از تشنگی شدید در ماه رمضان همواره باید در طول شب از نوشیدنیهای ولرم و شربتهایی همچون شربت عسل، سکنجبین و شربت گلاب و خاکشیر یا تخم شربتی ، استفاده شود و از نوشیدن آب یخ خودداری کرد.
کارشناس طب سنتی با تأکید بر این که آب، نمک و روغن، شاه کلید تغذیه سالم هستند افزود: اگر آب و نمک و روغن مصرفی در وعده های سحر، افطار و شام، سالم باشد، اصلی ترین موارد تامین سلامتی در ماه رمضان، رعایت شده است. آب، باید بدون کلر و مواد افزودنی باشد آب لوله کشی را بجوشانید تا کلر آن خارج شود و بعد مصرف کنید. آب های معدنی موجود در بازار نیز، استفاده نشود چون حاوی مواد نگهدارنده هستند. و اما روغنهای خوب و سالم، عبارتند: روغن کنجد، روغن زیتون، روغن شحم گاو و روغن دنبه گوسفند. برای پخت وپز نمک دریا مصرف کنید.نمک دریا در قبل و بعد از غذا، فراموش نشود که دوای بسیاری از بیماری هاست.