به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، علیرضا کاکاوند در حاشیه مراسم رونمایی از سیستم ساداپ شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان در جمع خبرنگاران ضمن تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: دستگاه احیا چاه متناسب با اقلیم لرستان یک دستگاه ترکیبی توام با واتر جرت،آب و هواست که مختص چاههایی است که به دلیل فرسودگی و یا کاهش نزولات جوی دچار کم آبی شدهاند که با این دستگاه قابل احیااند. دستگاه ساداپ در حال حاضر برای اعماق حدود 300متر استفاده میشود ولی قابل توسعه برای اعماق بیشتر است.
وی با اشاره به میزان اعتبار هزینه شده دستگاه ساداپ افزود: اعتبار هزینه شده برای این دستگاه حدود860 میلیون تومان است که با همکاری دانشگاه تهران ساخته شده است
رضوان برمه زیار مخترع این سیستم نیز عنوان کرد: سیستم ساداپ پکیجی از 12اختراع است که پک شد و از سازمان مالکیتهای فکری ملل متحد موفق به دریافت دیپلم افتخار مخترعان جهان، الماس بلورین و مدال طلای جهان در کشورسوئیس شده است.
وی بیان کرد: حفاظت سفرهای آب زیر زمینی، شناسایی چاهایی که برداشت بیرویه دارند، شناسایی انشعابات غیر مجاز خانگی و کشاورزی و همچنین شناسایی شکستگیهای خطوط انتقال آب، جلوگیری از سرریز شدن مخازن آب شرب از جمله موارد کاربرد سیستم ساداپ است.
مدیر تحقیقات و بهروری شرکت آبفار لرستان گفت: سیستم ساداپ کلیه اطلاعات مربوط به ایستگاههای پمپاژو مخازن آب شرب و اطلاعات کیفیتی آب مانند میزان کلر موجود در آب و همچنین اطلاعات حفاظتی ایستگاههای پمپاژ آب را جمعآوری و به نرم افزار طراحی شده ارسال میکند.
وی تصریح کرد: از دیگر قابلیتهای سیستم ساداپ کنترلهای حجمی مکانیکی که قابلیت قرائت از راه دور را نداشتند و به دلیل تحریمها نمیتوانستیم آنها را جمع آوری کنیم و با کنتورهایی که از کشورهای دیگر بود جایگزین کنیم در همین راستا با طراحی بُردهای الکترونیکی قابلیت قرائت از راه دور این کنتورها فراهم شده است.
برمه زیار خاطرنشان کرد: دستگاه ساداپ در قسمتهایی که که مخازن آب شرب قرار دارند و برق وجود ندارد با انرژیهای نو کار میکند و در مناطقی که زیرساخت شبکه مخابرات وجود ندارد از لایر استفاده کردهایم که در دراز مدت فلش میزنیم و اطلاعات را برمیداریم.
انتهای پیام/