سیدرضا قزوینی، معاونت حقوقی و بینالملل بنیاد هابیلیان گفت: با توجه به اینکه بخش عمدهای از رشادتهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس مربوط به سپاه بدر سابق و سازمان بدر کنونی عراق بودهاست، نیاز است تا توجه ویژهای به این رزمندگان در تاریخ شفاهی عملیاتهای متعدد صورت بگیرد. سپاه بدر شهدای زیادی دارد که خیلی از آنها در همین کشور مدفون هستند و حالا تبدیل به سندی شدند که نشان میدهد انقلاب اسلامی تنها متعلق به ایران نبوده و تمام طرفداران امام(ره) از ملتهای مختلف در این میدان حضور داشتهاند.
ابواحمد النداوی رزمنده سپاه بدر نیز که در عملیات مرصاد حضور داشته است در این نشست با اشاره به تشکیل لشکر بدر در دوران دفاع مقدس گفت: سپاه بدر در سال 60 تشکیل شد، ابتدا یک گروهان از مهاجرین عراقی در ایران که بیشتر آنها توسط صدام از عراق رانده شده بودند، تشکیل شد. این گروهان، گروهان شهید صدر نام داشت. به غیر از افرادی که اصالت ایرانی باعث اخراجشان از عراق شده بود مهاجرین دیگری هم اوایل انقلاب راهی ایران شدند. کم کم تعداد این مهاجرین زیاد شد و گروهان شهید صدر به گردان تبدیل شده و سپس تیپ 9 بدر به فرماندهی شهید اسماعیل دقایقی تشکیل و در زمان عملیات کربلای 5 به لشکر تبدیل شد.
وی با اشاره به نقش کلیدی رزمندگان سپاه بدر در عملیات مرصاد در هلاکت منافقین به جانفشانی شهدای بدر هم اشاره کرد و از همکاری هوانیروز به فرماندهی شهید صیاد شیرازی با نیروهای بدر روایت کرد. او در ادامه به تعداد شهدای سپاه بدر در عملیات مرصاد اشاره کرد و گفت: در مجموع 105 نفر از سپاه بدر در عملیات مرصاد به شهادت رسیدهاند که دو تن از آنان بحرینی و یک نفر فرانسوی بودند که این سه نفر نیز از نیروهای سپاه بدر محسوب میشدند. در این میان 45 شهید از گردان شهید صدر بودند. 70 نفر از نیروهای این گردان نیز زخمی شدند.
در این نشست رزمندگان عراقی سپاه بدر با روایت خاطرههای خود از عملیات مرصاد یاد شهدای آن را گرامی داشتند. همچنین خانواده شهید محمد مجازی به روایت زندگی این فرمانده عملیاتی شهید لشکر 27 در عملیات مرصاد پرداختند.
بیشتر بخوانید
در پایان نشست عملیات مرصاد به روایت مجاهدین عراقی سپاه بدر، از رزمندگان بدر و خانواده شهید مجازی تقدیر شد.
مشروح این نشست بزودی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/