خبرهای داغ:
جایگاه سالمند در جامعه تضعیف شده است

انتقال سبک زندگی ایرانی اسلامی به جوانان از طریق خاطرگویی سالمندان

روانشناس و مشاور خانواده گفت: سالمندان باید نتیجه مثبت سبک اسلامی ایرانی را که در طی زندگی شان تجربه کرده اند از طریق خاطرات زندگی و شیوه های رفتاری و ... برای جوانان و نوجوانان بیان کنند.
کد خبر: ۹۱۸۰۶۶۹
|
۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،  زینب اسدی مشاور و روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری طنین یاس ، با اشاره به روز جهانی سالمندان و جایگاه آنان در خانواده از دیدگاه دین مبین اسلام، گفت: احترام و نیکی کردن به والدین در دین اسلام و آیات قرآن کریم بسیار سفارش شده است همچنین دربسیاری از احادیث و روایتها احترام گذاشتن به والدین جایگاه و اهمیت ویژه ای دارد.

وی درباره نقش سالمندان در تثبیت و جریان انداختن سبک زندگی اسلامی ایرانی، اظهار داشت: والدین باید توصیه های اسلامی را رعایت کنند و سالمندان را تکریم کنند زیرا الگوبرداری از بهترین روش ها برای فرزندان در یک خانواده است و جوانان با مشاهده رفتارهای والدین خود با سالمندان، چگونگی برخورد با این قشر را فرا می گیرند.

مشاور و روانشناس گفت: سالمندان همواره در خانواده به عنوان نقطه امن و تکیه گاه در نظر گرفته می شوند از این رو باید این دوره را پذیرا باشند و دچار یاس و ناامیدی نشوند زیرا دارای تجربه های بسیاری در طول زندگی خود هستند که می توانند در کنار آن امید را در رفتار و صحبت هایشان به نسل جوان منتقل کنند.

اسدی افزود: سالمندان این مقطع از زندگی را نباید به عنوان پایان زندگی تلقی کنند البته فرد سالمند باید جایگاه خود را در خانواده حفظ کند در جامعه ایران تقریبا ۶ میلیون سالمند وجود دارد که حدود ۹ الی ۸ درصد از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند که این جمعیت در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: افراد سالمند باید اموری که مقتضی سن شان است را انجام بدهند و امید را در خود رشد بدهند چراکه جوانان امید به زندگی را از سالمندان فرا می گیرند.

اسدی عنوان کرد: سالمندان باید نتیجه مثبت سبک اسلامی ایرانی را که در طی زندگی شان تجربه کرده اند از طریق خاطرات زندگی و شیوه های رفتاری و ... برای جوانان و نوجوانان بیان کنند متاسفانه در حال حاضر جایگاه سالمند در جامعه تضعیف شده است البته رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی مانند تلویزیون و مطبوعات و ... می توانند نقش موثری درترویج نقش مثبت سالمندان در خانواده و جامعه ایفا کنند.

وی با بیان اینکه سالمندان با نوع روش و منشی که دارند می توانند بر قشر جوان تاثیر گذار باشند، اظهار داشت: اینکه جوانان تا چه حدی از منش و رفتار سالمندان را پذیرا باشد بستگی به خانواده و جامعه دارد، البته در جامعه مدرن نقش سالمند بسیار کمرنگ شده است.

مشاور و روانشناس بیان داشت: از دیدگاه روانشناسی مدرن سالمندی زمان رشد روانی، اجتماعی و رسیدن به انسجام و تمامیت است که دین مبین اسلام نیز این دیدگاه را قبول دارد.

اسدی با بیان اینکه ، بالاترین گناه در نزد پروردگار یاس و ناامیدی در زندگی است. گفت: سالمندی از دیدگاه اسلام و روانشناسی مدرن زمان ناامیدی و یاس نیست بلکه در این سن هم می توان زندگی بسیار پرنشاط و سالمی داشت و دستاوردها و تجربیات خود را در اختیار نسل جوان قرار داد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار