به گزارش خبرگزاری بسیج هرمزگان به نقل از تسنیم ،حمیدرضا نصیری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان هرمزگان خوشبختانه توانسته است به عنوان یکی از اعضای اصلی شورای نظام مهندسی کشور معرفی شود و یک کرسی از 10 کرسی این شورا را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی در استان هرمزگان 3500 عضو دارد و بر اساس عملکرد جزو سه استان برجسته کشور محسوب میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان با اشاره به اینکه هرمزگان در زمینه دام و طیور و آماده سازی بستر این این خصوص رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده گفت: ما در مبحث صدور مجوز برای احداث گلخانه در کشور رتبه اول را داریم.
وی افزود: در سال 98 حدود 2 و نیم برابر تمام ادوار گذشته مجوز صادر شده و رشد قابل ملاحظهای را در این زمینه شاهد بودهایم به نحوی که تا پیش از سال 98 تنها در سراسر استان ما 200 هکتار گلخانه داشتیم در حالی که در سال 98 برای حدود 600 هکتار مجوز صادر شده و این رقم تا پایان سال به 800 هکتار نیز خواهد رسید.
نصیری ادامه داد: استان هرمزگان خصوصا دو شهرستان حاجی آباد و رودان مستعدترین نقاط برای کشت گلخانهای هستند به نحوی که سرمایه گذاران دیگر استانها نیز علاقهمند هستند در این استان و در دو شهرستان یاد شده نسبت به احداث گلخانه اقدام کنند.
وی تصریح کرد: در سال جاری 183 مجوز احداث گلخانه صادر شده و روند صدور نیز بسیار تسهیل شده به نحوی که شیوه صدور مجوز در استان هرمزگان به الگویی برای سایر استانها تبدیل شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان گفت: روستای شهدای در شهرستان حاجی آباد به لحاظ آب و هوایی شباهت فراوانی به منطقه آلمریا در کشور اسپانیا دارد و به همین علت این منطقه در شهرستان حاجی آباد به قطب ایجاد گلخانه تبدیل شده و محصولات آن به کشورهای مختلف از جمله قطر صادر میشود.
وی افزود: احداث گلخانه در استان هرمزگان بسیار سودآور بوده و بازار فروش خوبی برای محصولات در کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد لذا تصمیم بر این است در این حوزه با توجه به اینکه مستعد اشتغال زایی نیز هست برنامههای جامعتری تدوین و عملی شود.
نصیری ادامه داد: در گلخانهها اشتغال خوبی وجود دارد به نحوی که به ازای هر هکتار 10 نفر مشغول به کار میشوند و ،جهار نفر متخصص کشاورزی نیز به صورت تخصصی در آن واحد گلخانهای باید مشغول به کار شوند، همین امر سبب شده در منطقه شهدای حاجی آباد ما شاهد مهاجرت معکوس اشتغال تمام مردم آن منطقه و در مواردی حتی به کارگیری افرادی از استانهای مجاور فارس و کرمان شاهد باشیم.
وی در خصوص طرحهای پرورش میگو نیز گفت: در استان هرمزگان 50 هزار مترمربع زمین مستعد پرورش میگو مورد مطالعه و شناسایی قرار گرفته که تا این لحظه 8 هزار هکتار به بهره برداری رسیده، 10 هزار هکتار در حال اجرا و مراحل سازه هستند و 20 هزار هکتار نیز به شرکت شهرکها اختصاص یافته است و میتواند اشتغال بسیار خوبی در کنار درآمد زایی برای استان داشته باشد.
نصیری در پایان گفت: مزیت مزارع پرورش میگو در استان هرمزگان این است که این توانایی وجود دارد که از این مزارع دوبار در سال میگو برداشت کرد درحالی که در سایر نقاط با توجه به مسائل مختلف تنها یک بار امکان برداشت میگو وجود دارد.