تعدیل فعالیت مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری
به گزارش خبرگزاری بسیج استان چهارمحال و بختیاری؛ دکتر مجید شیرانی افزود: با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، هرگونه تاخیر در انجام اعمال جراحی می تواند موجب انباشته شدن آنها و حجم بالای بیماران در انتظار این نوع از خدمات می گردد، لذا با کاهش قابل توجه تعداد اعمال جراحی، برخی از اعمال جراحی در اولویت، روزانه انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه خدمت دهی به مردم نباید معطل بماند، افزود: شیوع کرونا ویروس مانند وقوع حوادث غیر مترقه ای همچون سیل و زلزله نیست که به یکباره رخ بدهد و احتمال شیوع آن می طلبد تا در فرصت باقی مانده ضمن ارائه آموزش های لازم به كادر درمانی، آنها را برای مقابله با شرایط بحرانی آماده نمود.
وی تصریح کرد: بنابراین فعالیت های بیمارستان های استان بر اساس دستورالعمل و با تعدیل اعمال جراحی و خلوت سازی هرچه بیشتر مراکز درمانی انجام می شود.
دکتر شیرانی همچنین از روسا ومدیران مراکز درمانی خواست با مدیریت شرایط تاحد امکان ضمن حضور مستمر پزشکان در بیمارستان و کلینیك ها، تعداد معاینات و ساعات كاری آنها را كمتر و تعامل و ارتباطشان با مجموعه را حفظ نمایند.
وی در ادامه به اعلام آمادگی برخی از پزشکان و پرستاران و کادر درمانی بازنشسته و اعضای هیات علمی دانشگاه برای هرگونه همکاری با دانشگاه برای فایق آمدن بر مشکلات شیوع کروناویروس در جامعه اشاره داشت و افزود: چهارمحال و بختیاری یكی از بهترین استان ها به لحاظ همدلی و تعامل بین مدیران دستگاه ها و كاركنان دولت و مردم و دارای كمترین موارد تخلفات مربوط به احتكار اقلام و مواد مورد نیاز بازار و در شرایط كنونی مواد ضدعفونی كننده و تجهیزات پزشكی و حفاظت شخصی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه بر لزوم حفظ و تسلط کامل روسا و مدیران مراکز درمانی بر پروتکل ها و دستورالعمل های اجرایی و آموزش و اطلاع رسانی آنها در بین پرسنل در تمامی سطوح از نیروهای خدماتی، ادرای تا پزشكان متخصص تاكید كرد و افزود: این امر می تواند با برگزاری آزمون های آنلاین و برپایی كارگاه های كوتاه مدت و كوچك محقق گردد.
وی اضافه کرد: همه پرسنل شاغل در مراکز درمانی باید نحوه برخورد و ارائه خدمت به بیماران مشکوک به کرونا و علائم سرماخوردگی و شبه آنفولانزا را بدانند و به اجرا بگذارند.
دکتر شیرانی با بیان اینکه طی روزهای آتی احتمال مواجه با بیمار مبتلا به کروناویروس در مراکز درمانی استان دور از انتظار نیست، نحوه مدیریت لحظات اول اعلام مثبت بودن نتیجه آزمایش اولین بیمار را مهم دانست.
وی همچنین به کمبود برخی وسایل حفاظت شخصی پرسنل در سطح کشور و به تبع آن دانشگاه های علوم پزشکی اشاره و این مسئله را در چنین شرایطی طبیعی دانست و افزود: برای تامین وسایل حفاظت شخصی برای پرسنل بخش های عفونی و کادر درمانی که مرتباً با بیماران دارای علائم حاد تنفسی در ارتباط هستند نباید خساست به خرج داد.
وی گفت: همچنین در هر بیمارستان ضمن اختصاص یک بخش برای ارائه خدمات به بیماران احتمالی کروناویروس، باید بخش های ویژه به حالت آماده باش باشند.
تجمیع نیروهای بخش های خلوت و تقریباً بدون مراجعه کننده، در عین حفظ حالت آماده باش دادن استراحت کافی به نیروها برای استفاده از توان آنها در شرایط بحرانی، شناسایی نیروهای داوطلب همکاری برای ارائه خدمات در شرایط بحرانی از بین نیروهای شرکتی، بازنشسته و خارج از مجموعه با اولویت پرستاران و نیروهای دارای مهارت و تخصص لازم از دیگر پیشنهادات رئیس دانشگاه علوم پزشکی در جمع روسا، مدیران مراكز درمانی و واحدهای تابعه بود.
دکتر شیرانی ادامه داد: وزیر بهداشت نیز از اولویت داشتن این افراد برای جذب و استخدام در صورت صدور مجوز استخدامی و مساعدت برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی که در شرایط بحرانی با دانشگاه همکاری داشته اند خبر داد.
وی، از روسای بیمارستان ها خواست با چیدن سناریوهای مختلف ، راهکار و تدابیر لازم در حالات مختلف را بررسی و ارائه نمایند و گزارش لحظه به لحظه فعالیت ها و اقدامات و مستند سازی را از اولویت های کاری خود قرار دهند.
وی، اعمال سیستم تشویقی و تنبیهی بسیار قوی را در مدیریت این بحران موثر دانست و در ادامه از پرسنل ، کادر درمانی و روسا و مدیران مراکز بهداشتی و درمانی خواست ضمن توجه به قوانین و مقررات و داشتن برخورد قاطعانه در حل مسائل مختلف، به حفظ سلامت خود توجه جدی داشته باشند.