به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، علی پیرجاهد ظهر امروز در نشست خبری سازمان بسیج سازندگی استان اردبیل که به مناسب هفته بسیج سازندگی برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته ۸۵۴ پروژه به ارزش ۳۷ میلیارد و ۵۵۳ میلیون تومان در قالب تفاهمنامه منعقد شده که از این تعداد ۶۲۷ پروژه به اتمام رسیده و بهرهبرداری شده است.
وی افزود: این پروژهها در حوزههای آبرسانی، اشتغال، لایروبی قناتها، کشاورزی، سیلبند، آب شرب روستا، نقاشی مدارس، پل روستایی، تکمیل راه، ساخت خانه برای سیلزدهها و احداث غسالخانه بوده که تحویل مردم شده و مابقی پروژهها در ایام نزدیک به اتمام خواهد رسید.
وی بیان داشت: پروژهها توسط قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با مشارکت گروههای جهادی و بسیج سازندگی و خیرین و مردم محل انجام میشود.
پیرجاهد اظهار کرد: در سالجاری ۴۵۳ پروژه در راستای اشتغالزایی و آبرسانی و فعالیت پروژههای کوچک عامالمنفعه به ارزش ۲۴ میلیارد و ۸۱۲ میلیون تومان با بسیج سازندگی منعقد شده و در حال حاضر ۱۴۲ پروژه آغاز به کار کرده است و در روزهای آتی بهخصوص تابستان این فعالیتها شدت خواهد گرفت.
کمک به اشتغالزایی در استان اردبیل توسط بسیج سازندگی
وی ادامه داد: ۲۰ سال از تأسیس بسیج سازندگی گذشته و مقام معظم رهبری در سفر تاریخی به استان اردبیل، در شهرستان مشگین شهر وظایف بسیج سازندگی را تشریح و معین کردند که به همین دلیل باید در این هفته به بسیج سازندگی در استان اردبیل بیشتر توجه شود.
مسؤول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل بیان داشت: یکی دیگر از ماموریتهای بسیج سازندگی، کمک به اشتغالزایی بوده که با وجود اقداماتی که انجام شده همچنان نیازمند تلاش و فعالیت بیشتری در این حوزه هستیم.
وی ادامه داد: البته از دلایلی که نتیجه مناسبی در اشتغالزایی وجود ندارد؛ نبود یک متولی برای مشاغل خانگی در استان اردبیل و شکننده بودن و آسیبپذیری مشاغل خانگی است.
پیرجاهد ادامه داد: سال گذشته در راستای کمک به اشتغالزایی در استان اردبیل ۲ هزار و ۵۰ نفر مربی به افراد مختلف آموزش دادهاند و یک هزار و ۲۶۰ مجوز اشتغال با توجه به تفاهمنامه با دستگاههای مربوطه صادر شده است.
وی بیان کرد: به ۱۹۸ مورد، مبلغ ۲ میلیارد و ۳۴ میلیون تومان تسهیلات اعطاء شده و با همافزایی کمیته امداد امام خمینی(ره) به ۷۷۵ متقاضی نیز مبلغ ۷ میلیارد تومان تسهیلات داده شد.
مسؤول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل تصریح کرد: سال گذشته در کنار اشتغالزایی، ۳۶۲ صندوق اشتغالزایی در سطح استان افتتاح شد و تعدادی منجر به اشتغال شده و مابقی امسال اشتغالزایی خواهد کرد.
اهداء بسته جهیزیه کامل به یکهزار زوج جوان در اردبیل
وی اظهار داشت: سال گذشته به یک هزار زوج جوان یک بسته جهیزیه کامل با هزینه حداقلی در اختیارشان قرار داده شد و تک کالایی جهیزیه هم اعطاء شده که برای یک بسته جهیزیه کامل ۱۲ کالایی مبلغ ۴ و نیم میلیون تومان از زوجین اخذ شده و یک و نیم میلیون تومان هم از طرف بسیج سازندگی اعطاء میشد.
پیرجاهد افزود: در سال گذشته بسیج سازندگی در حوزه دامپزشکی ۳۲ روستای استان را تحت پوشش قرار داده و یک هزار راس دام تحت معاینه قرار گرفته و گروهای بسیج سازندگی جامعه پزشکی استان با برپایی بیمارستانهای صحرایی و درمانگاههای تخصصی به مردم استان خدماترسانی کردند.
استان اردبیل بنیانگذار ایستگاه صلواتی در کشور است
وی گفت: استان اردبیل بنیانگذار ایستگاه صلواتی در کشور است که در دفاع مقدس این اتفاق افتاده و در شیوع بیماری منحوس کرونا، استان اردبیل و گروههای جهادی بسیج استان بهعنوان اولین استان در حوزه به کارگیری کارگاههای خانگی برای تولید ماسکهای پارچهای اقدام کرد.
مسؤول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیلوی اظهار داشت: در آغاز شیوع کرونا ۷۵ کارگاه خیاطی بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) فعالیت مستمر داشتند که یک میلیون و ۱۹۰ هزار ماسک تولید شد و قسمتی از این تولید با کمک خیرین به شکل رایگان در اختیار مردم قرار داده شد و مابقی از تولید به مصرف بوده و با قیمت تمام شده به فروش رسیده و مبلغ به صاحب کارگاه داده شد.
تولید ۱۲۲هزار دستکش توسط دستگاههای ابداعی بسیج سازندگی
وی اظهار کرد: ۱۲۲ هزار دستکش توسط دستگاههای ابداعی بسیج استان اردبیل تولید و در اختیار عموم قرار گرفت و در حال حاضر هم اینگونه فعالیتهای جهادی و بسیجی ادامه دارد و در زمان شیوع کرونا یک هزار و ۲۰۵ گروه جهادی با ۹ هزار و ۸۰۰ جهادگر فعالیت روزانه داشتند.
پیرجاهد افزود: قبل از رزمایش مومنانه، ۷ هزار ۷۳۴ بسته غذایی توسط گروههای جهادی در اختیار نیازمندان قرار گرفته و در ایام شیوع کرونا ۶۰۰ میلیون تومان از طرف خیرین استان جمعآوری شد.
وی ادمه داد: در نیمه شعبان یکصد نانوا برای پخش نان صلواتی پیشبینی شده بود که با حرکتهای خودجوش مردمی به بیش از ۲۰۰ نانوا افزایش یافت که این اقدام با چنین ساماندهی و با این وسعت برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد که بازتاب مثبت گستردهای نیز داشت.
توزیع بستههای معیشتی بین ۶۵هزار خانوار شناسایی شده در ۳مرحله
مسؤول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل اظهار داشت: در بحث شناسایی نیازمندان برای رزمایش مؤمنانه، طی ۳ روز ۸۸ هزار خانواده ثبت نام شد و بین دستگاههای استانی تقسیم وظایف برای تحت پوشش افراد نیازمند صورت گرفت و پس از غربالگری ۶۵ هزار خانواده تحت پوشش رزمایش مؤمنانه قرار گرفت و در این رزمایش تلاش شد که بیشتر به افراد و خانوادههایی که از شیوع کرونا آسیب دیدند کمکرسانی شود.
پیرجاهد بیان کرد: ۶۵ هزار خانوار شناسایی شده طی ۳ مرحله بسته غذایی دریافت خواهند کرد که دو مرحله ۴۰ هزار بسته غذایی توزیع شده و در مرحله سوم ۲۵ هزار بسته غذایی دیگر تا پایان ماه مبارک رمضان توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش گروههای جهادی در استان اردبیل افزود: در حال حاضر ۳۷۰ گروه جهادی در استان اردبیل به عنوان بازوهای توانمند بسیج سازندگی در حال فعالیت و خدمترسانی هستند.
مسؤول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل گفت: بسیج سازندگی استان اردبیل به مدت ۸ ماه در کنار سازمان بنیاد مسکن در سیل استان لرستان فعالیت مستمر داشته و ۲۰ گروه جهادی استان اردبیل به مدت ۱۵ روز در سیل لرستان فعالیت کرده است.