خبرهای داغ:
محمد گل زاده
آغاز هفته کتاب وکتابخوانی و نگاهی به کتابخانه ی آستان مقدس هلال بن علی(ع)

۲۴آبان ماه آغاز هفته کتاب وکتابخوانی و نگاهی به کتابخانه ی آستان مقدس هلال بن علی(ع) آران و بیدگل

کتابخانه آستان مقدس امامزاده که درضلع غربی رواق آستان قرار دارد و همه روز پذیرای صدها نفر اهل مطالعه است از نظر ساختمانی از دو بخش مجزا تشکیل شده است .
کد خبر: ۹۲۹۳۷۹۴
|
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از آران و بیدگل، کتابخانه آستان مقدس امامزاده که درضلع غربی رواق آستان قرار دارد و همه روز پذیرای صدها نفر اهل مطالعه است از نظر ساختمانی از دو بخش مجزا تشکیل شده است .

الف ) بخش مخزن کتابخانه : در بخش مخزن کتابخانه که کتابها بر اساس موضوعی دسته بندی شده اند هزاران جلد نسخه چاپی به زبانهای گوناگون و در زمینه مختلف نگهداری می شود و حدود ۵۰۰ جلد نسخه خطی که بعضی از آنها در نوع خود منحصر به فرد است و از سرمایه های ارزشمند فرهنگی و میراث جاودان علمای شهرستان است .

در قفسه های مخصوص حفظ نگهداری می گردد که تهیه میکروفیلم و میکرو فیش از این آثار با ارزش اصلی انکار ناپذیر می باشد و در قسمت دیگری از مخزن ، مجموعه ای از مجلات و نشریات ادواری صحافی شده ( بالغ بر ۳۰۰۰ دوره ) در زمینه های گوناگون و با عناوین متعدد تاریخی و ادبی ، علمی ، سیاسی و پزشکی را می توان نام برد که اطلاعات جامع و دقیقی را در اختیار فرهیختگان و اندیشمندان قرار می دهد .

اگرچه کمبود فضای مخزن کتابخانه امکان توسعه بیشتر کتابخانه را برای مسئولان آن مشکل ساخته است .

ب) سالن مطالعه : سالن مطالعه کتابخانه که در کنار مخزن آن به صورت واحدی جداگانه فعالیت می نماید و با توجه به مراجعات زیاد اهل مطالعه امکان ارائه خدمات بیشتر را مشکل نموده است .

اگر چه کتابخانه دارای صدها عضو فعال در بخش برادران و خواهران می باشد که به عضویت کتابخانه درآمده اند و کتابهای مورد نیاز خویش را از مخزن جهت مطالعه در منزل دریافت می دارند ، همه روزه تعدادی از جوانان هم جهت مطالعه روزنامه های کثیرالانتشار و مجلات متنوع موجود در کتابخانه مراجعه می نمایند که به خاطر کمی فضای سالن مطالعه امکان جذب جوانان به کتابخانه غیر ممکن است و از خیل مشتاق جامعه مطبوعاتی کشور می کاهد و در نتیجه اثراتی منفی و زیانبار برمسایل فرهنگی جامعه خواهد داشت .

تاریخچه کتابخانه و مرکز اسناد آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی (ع) به پیشنهاد مرحوم حضرت آیت الله افتخار الاسلام دربندی و به همت شادروان حجه الاسلام و المسلمین علی تشکری و با مساعدت زنده یاد اللهیار صالح در سال ۱۳۴۴ شمسی در صحن مطهر تاسیس گردید.که تا پیش از انقلاب این کتابخانه در یک اتاق حدودا ۳۰ متری، و دارای حدود ۷ هزار جلد کتاب بود که اکنون به ۱۲۰ هزار جلد کتاب چاپی در موضوع های مختلف است که به زبانهای گوناگون نگه داری می شود.کتابخانه و مرکز اسناد آستان مقدس که اکنون در ضلع غربی صحن مطهر واقع می باشد،

شامل دو بخش است.یک بخش مخزن کتابخانه و دو سالن مطالعه .

در مخزن علاوه بر کتاب، مجموعه ای از مجلات و نشریات ادواری صحافی شده بالغ بر هزاران دوره در زمینه های گوناگون و با عناوین متعدد تاریخی ، ادبی ، علمی ، سیاسی ، پزشکی و … نیز موجود می باشد.

تاریخ تاسیس : ۱۳۴۴ شمسی موسس : آیت الله افتخار الاسلام دربندی تعداد کتابهای چاپی : ۱۰۰۰۰۰ جلد تعداد نسخ خطی : ۳۶۲ جلد تعداد کتب چاپ سنگی : ۵۰۰ نسخه تعداد کتب نفیس و هنری : ۴۰۰ جلد تعداد نشریات ادواری صحافی شده : ۲۰۰۰۰ جلد

ساعات کار کتابخانه :صبح ۱۲_۸ عصرها :۲۰_۱۶

ارسال نظرات
آخرین اخبار