واسطهها از فرآیند تولید و فروش آبزیان باید حذف شود
معینالدین سعیدی تصریح کرد: موضوع اقتصاد دریامحور با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مود توجه قرار گرفته است و آبزیپروری میتواند تاثیری شگرف بر معیشت مردم داشته باشد.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فعالیتها و اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام با مطالعات گسترده قبلی است و با شرایط فرهنگی و اجتماعی هر منطقه سنخیت دارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس از تدوین برنامه هفتم توسعه در این کمیسیون خبر داد و بیان کرد: به طور قطع، در تهیه و تدوین این برنامه از نقطه نظرات ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت استفاده خواهد شد.
سعیدی خاطرنشان کر… سعیدی خاطرنشان کرد: جهت دست یافتن به توسعه نباید لزوما طرحهای بزرگ و هزینهبر تعریف کرد بلکه با طرحهای کوچک اما عملیاتی هم میتوان به این هدف رسید.
آبزیپروری کار مردم است
در ادامه این مراسم، رییس هیات مدیره بنیاد برکت تاکید کرد: کار شیلات و آبزیپروری کار مردم است و دولت باید از تصدیگری در این حوزه دست بردارد.
محمود عسکری آزاد گفت: بنیاد برکت به عنوان یک نهاد توسعهگر تلاش کرده تا با حمایت و آموزش نیروی انسانی و تامین منابع ارزان قیمت، یک زنجیره کامل را در آبزیپروری در قالب رویداد ملی دریای برکت تشکیل دهد و الگوسازی کند.
وی با تاکید بر تکیه بر مردم و بهخصوص ساحلنشینان افزود: یکی از اولویتهای ما در بنیاد برکت اشتغالزایی از طریق طرحهای پرورش ماهی و سایر آبزیان است. به همین دلیل، از طریق نظام تسهیلگری و توسط 600 تسهیلگری که در سطح کشور داریم به سراغ مردم میرویم.
عسکری آزاد اظهار داشت: انتخاب پشتیبان، قرارداد با شرکتهای پرورش بچه ماهی، فعال در بستهبندی و ساخت قفس ماهی، شناسایی و مذاکره با طراحان پلتفرمهای فروش و سرمایهگذاری از جمله دیگر اقدامات بنیاد برکت جهت افزایش تولید آبزیان و اشتغالزایی از این طریق است.
به گفته رییس هیات مدیره بنیاد برکت، افزایش تولید آبزیان، ایجاد فرصتهای کسب و کار و پر کردن سبد خرید مردم از محصولات دریایی از جمله اهداف رویداد ملی دریای برکت است.
وی عوامل موثر بر پرورش آبزیان را به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کرد و اظهار داشت: یارانهای که دولت در سالهای اخیر به پروتئینهای قابل رقابت با آبزیان داده، باعث شده است که قیمت آنها در قیاس با گوشت ماهی و میگو مزیت پیدا کند. از سوی دیگر، یارانهای که به بخش پروتئین آبزیان تعلق میگیرد خیلی کم است.
عسکری آزاد با تاکید بر توجه به سیاستگذاریهای کلان در حوزه شیلات در تشریح عوامل موثر داخلی بر این حوزه خاطرنشان کرد: آبزیپروری کار مردم است و باید به خود آنها واگذار شود. باید مردم را به شکل فردی و گروهی آموزش دهیم و تجهیز کنیم.
رییس کمیته تحقیق و توسعه بنیاد برکت افزود: باید علاوه بر شناسایی پتانسیلهای منطقهای، با تامین نهادهها از زنجیرههای تولید حمایت کرد.
رییس هیات مدیره بنیاد برکت در پایان پیشنهاد داد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک طرح توسعه آبزیپروری را تصویب کنند.
گفتنی است، سایر حضار و مدعوین هم در این نشست به طرح نظرات و پیشنهادات خود درباره رویداد ملی دریای برکت پرداختند. همچنین کارآفرینان و ایدهپردازان تا پایان آذرماه میتوانند با مراجعه به نشانی event.barkat.ir طرحها و ایدههای خود را در حوزه زنجیره آبزیپروری به رویداد دریای برکت ارائه و ارسال کنند.