به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛محمدرضا صائینی در جلسه ستاد مبارزه با کرونای استان زنجان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر متوسط اشغال تختهای بیمارستانی در استان زنجان عدد ۷۳ را نشان میدهد، افزود: این رقم یک عدد متوسط در هفته است و حتی میانگین کمتری را نیز تجربه کردیم که امیدواریم تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه موارد مثبت در تستهای سرپایی از ۶۱ درصد به ۳۹ درصد رسیده است، تصریح کرد: ۱۰ روز است که تستهای سریع در استان راهاندازی شده که در این تستها موارد مثبت به ۲۱ درصد رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه، زنجان جزو اولین استانهایی است که تستهای سریع در آن راهاندازی شده و تاکنون ۳۰۲۳ مورد تست سریع در استان انجام شده است، ادامه داد: امیدواریم با راهاندازی تیمهای واکنش سریع که در قالب طرح شهید سلیمانی انجام میشود، تعداد این تستها نیز افزایش یابد.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان، با اشاره به اینکه موارد سرپایی در سطح استان شروع به پایین آمدن کرده است، اضافه کرد: اقدامات پیشگیرانه که در استان اتفاق افتاد، در روند کنترل بیماری موثر بود؛ این اقدامات باعث شد که موارد پیک زدن با یک فاصله ۶ هفتهای اتفاق بیافتد، در حالی که در پیک اول این امر در ظرف سه هفته اتفاق افتاد و پایین آمدن بیماری نیز با سرعت در این پیک رخ داد.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری در پیک دوم به بیش از ۸۰۰ نفر رسید، در حالی که در پیک سوم این عدد به ۷۰۰ نفر نرسید، اظهار کرد: این روند فرصت زیادی به بیمارستانها داد که نسبت به ترخیص بیماران اقدام کنند.
صائینی با بیان اینکه موارد مرگ نیز روند کاهشی دارد، یادآور شد: در حال حاضر ۳۵ بیمار در آی.سی.یو بیمارستانهای استان بستری هستند که شرایط مساعدی ندارند.
این مسئول با بیان اینکه متوسط بستری بیماران در زنجان ۵۹ سال و میانگین سنی فوتیها نیز ۷۱ سال است، ادامه داد: ۸۵ درصد افراد فوت شده بر اثر کرونا در زنجان سالمندان هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان، با اشاره به اینکه آمار کرونا در شهرستانها رو به پایین است، گفت: شهرستان ابهر بعد از تجربه یک روند افزایش و کاهش، در حال حاضر یک روند کاهشی دارد که امیدواریم این سرعت بیشتر شود.
صائینی با یادآوری اینکه خرمدره یک روند کاهشی داشت که در حال حاضر روند افزایشی را تجربه میکند، اضافه کرد: وضعیت طارم نیز به علت همجواری با شهرهای شمالی نگرانکننده است؛ لذا باید محدودیتهای تردد در این شهرستان با دقت اعمال شده و نظارتها بر رعایت پروتکلها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه آمار بیماری کرونا در سلطانیه رو به افزایش است و از نرم استانی و کشوری فراتر رفته است، یادآور شد: با توجه به جمعیت کم این شهرستان، امیدواریم یک پیک گذرا باشد، اما باید توجه داشت در این شهرستان باید هر نوع رفت و آمد بهویژه در حوزه گردشگری کنترل شود.
صائینی، گریزی به اجرای طرح شهید سلیمانی در استان زنجان زد و گفت: زنجان دارای یک میلیون و ۹۵ هزار نفر جمعیت است که در اجرای این طرح به ۴۴ ناحیه بر حسب مراکز ۱۶ ساعته و ۵۳۵ محله تقسیم شده که ملاک تقسیمبندی محلهها نیز بر اساس پایگاه سلامت و خانه بهداشت است.
این مسئول با اشاره به اینکه در سطح شهرستانها چهار کمیته تشکیل شده است، افزود: ۶۱۱ تیم مراقبتی نیز در این طرح فعالاند که به هر تیم مراقبتی پنج تیم بسیجی ملحق شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۱۵ تیم نظارت در این طرح که بازرسان بهداشت محیط هستند به اضافه ۱۰ تیم بسیجی، افزود: در سطح استان ۲۱۴ هزار سفیر سلامت داریم که ۶۵ درصد زنجان را تحت پوشش قرار دادیم.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان، با اشاره به اینکه زور و اجبار در قرنطینه پاسخگو نیست و باید روش اقناعی مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: وجود فرد بیمار در خانه تهدید جان سایر افراد به ویژه افراد سالمند و دارای بیماری مزمن است، زیرا ممکن است منجر به درگیری و مرگ آنان شود، چرا که بیشترین میزان مرگ و میز آمار کرونا در استان متعلق به سالمندان است.
صائینی با تاکید بر اینکه در حوزه اطلاعرسانی که نقش بسیار موثری در کنترل بیماری دارد، اقدامات زیادی انجام شده اما این اقدامات باید افزایش یابد، تصریح کرد: از ظرفیت شبکه شاد و همیاران سلامت نیز در این زمینه بهرهگیری خواهد شد.
وی با یادآوری این مطلب که طرح شهید سلیمانی یک طرح علمی است و اگر اهتمامجدی به اجرای آن وجود داشته باشد، حتما در کنترل بیماری موفق خواهیم بود، اضافه کرد: زنجان از استانهای پیشرو در اجرای این طرح است.