وفاق، همدلی، و همصدایی میان مدیران ارشد، از دستاوردهای طرح "شهید سلیمانی" است
دکتر شاهین محمد صادقی مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی که با حضور در قرارگاه استاني طرح "شهيد سليماني" دراستان فارس با هدف بررسي اجراي طرح مديريت وپيشگيري كنترل اپيدمي كوويد 19در شیراز حضور دارد، در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار داشت: یکی از نتایج اصلی طرح "شهید حاج قاسم سلیمانی" را همین وفاق، همدلی، و همصدایی میان مدیران ارشد در کشور، استان ها، و شهرستانها دانست که این مسئله در استان فارس، خیلی بهتر خود را نشان داد که پس از اجرای طرح در فارس، شاهد کاهش آمار مرگ و میر بودیم، به نحوی که از پنجاه نفر روزانه، به یک تا پنج نفر در استان رسیدیم و آمار مبتلایان جدید هم به اعداد بسیار کوچک تقلیل پیدا کرده است.
این پزشک بسیجی و یادگار دفاع مقدس تصریح کرد: استان فارس، از استان هایی بود که این طرح را خیلی زود شروع کرد و با قابلیتها و تواناییهایی که از قبل در حوزه بهداشت و درمان داشتند، و دانشگاه علوم پزشکی شیراز که از دانشگاههای موفق و پیشتاز پزشکی کشور است، خیلی خوب با سپاه هماهنگ شدند و بهترین نتایج را هم گرفتند.
محمدصادقی با بیان اینکه در مقابله و پیشگیری این بیماری، هماهنگی های مسئولین بسیار خوب بود و پاسخ خوبی هم در یک ماه و نیم گذشته گرفته ایم، تأکید کرد: اگر چه آمار مرگومیر و مبتلایان جدید کاهش یافته، اما تا ریشهکنی کامل ویروس کرونا در کشور، هنوز راه زیادی داریم و تا آن روز، باز کردن مدارس به طور قطع غلط است، حتی اگر تصمیم ستاد ملی کرونا باشد.
وی، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی را طرحی مشترک میان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، و بسیج مستضعفین معرفی کرد که از حدود یک ماه و نیم پیش آغاز شده و خوشبختانه نتایج بسیار ارزشمندی را در سراسر کشور به بار آورد است.
محمدصادقی گفت: براساس پیشبینیهای سازمانهای جهانی، انتظار میرفت که ایران در پایان سال ۲۰۲۰ و در ابتدای سال ۲۰۲۱ روزانه بالای ۱۰۰۰ نفر مرگ و میر و بیش از ۵۰ هزار نفر مبتلای جدید روزانه داشته باشد که خوشبختانه با هماهنگی هایی که این طرح ایجاد کرد، امروز شاهدیم که نه فقط به آن اعداد پیشبینی شده سازمانهای جهانی نرسیدیم، بلکه میزان مرگ و میر هم از ۵۰۰ نفر در روز، به عدد دو رقمی بین ۷۰ تا ۹۰ نفر رسیده است و میزان مبتلایان هم بسیار کاهش پیدا کرده و همچنین یک آرامش نسبی هماکنون بر جامعه حاکم است.
به گفته مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی، هزینههای هنگفتی که در این راستا به بخش بهداشت و درمان و بقیه بخش های درگیر در کشور تحمیل میشد، امروز بسیار تقلیل پیدا کرده است.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی تأکید کرد: واضح تر از عدد و رقم، آنچه که جلوی چشمان همه است، این است که بیمارستانهای ما برای پذیرش بیماران کرونایی جدید جا نداشتند و امروز تعداد زیادی از تختهای icu خالی از بیماران کرونایی شده است که این جزو افتخارات ماست.
وی با اشاره به اینکه من به عنوان یک استان فارسی، به خودم میبالم استان فارس که در مبارزه با کرونا به این خوبی عمل کرد که علاوه بر مبتلایان و مرگ و میر را کاهش داد تبعات این بیماری را هم به حداقل رساند، گفت: یک خواهشی که در اینجا هم از مردم و هم از مسئولین دارم، این است که مبادا احساس سادهانگاری بکنند و فکر کنند که شرایط عادی شده است و مثل قبل از بیماری زندگی کنند و مراسمات و اجتماعات معمول برپا شود؛ هیچ کدام از این برنامه ها در حال حاضر به نفع ما نیست و میتواند آتش این بیماری را دوباره شعله ور کند.
به گفته مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی، تلاش همه دست اندرکاران در طرح "شهید سلیمانی"، این است که میزان مرگ و میر را به صفر، و میزان مبتلایان را به حداقل برسانیم؛ اما عدم عدم رعایت دستورالعمل ها و عدم توجه به مدیریت بیماری،یا هر اتفاق دیگری باعث می شود که بی توجه به وضعیت این بیماری باشد، ممکن است دوباره شعله این بیماری در استان و حتی در کشور شعله ور کند و همه محدودیت های قبل برگردانده شود.
وی با بیان اینکه در طرح "شهید حاج قاسم سلیمانی" نحوه و عملکرد داروهای سنتی مورد بررسی قرار نگرفته است، گفت: در این طرح بر اساس بیماریابی فعال، جداسازی، و حمایت از بیماران کار شده است؛ اما قطعاً رعایت دستورالعمل های دینی و بهداشتی و استفاده از داروهای سنتی و گیاهی نقش مناسبی در کنترل بیماری داشته که در جای خود باید بررسی شود.
محمدصادقی در پاسخ خبرنگار بسیج مبنی بر اینکه این قرنطینه تا کی ادامه خواهد داشت؟ گفت: اگر ما هم رعایت کنیم و امیدواریم که هرچه زودتر بتوانیم این بیماری را از کشور جمع کنیم ولی اگر رعایت نکنیم این بیماری باز هم شعله ور می شود در این راستا باز کردن مدارس به طور قطع غلط است حتی اگر این تصمیم را گرفته باشد تصمیم درستی نیست.
انتهای پیام/