به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، شورای پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران به ریاست قدرت اله مهدیخانی مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد.
مهدی خانی در این جلسه با اشاره به هشدارهای طی دوروز گذشته و اطلاعیه هواشناسی و سازمان مدیریت بحران در خصوص ورود سامانه بارشی جدید به کشور و استان های شمالی بیان کرد: از فردا شاهد ورود سامانه بارشی در سطح استان و استان های همجوار خواهیم بود.
وی با اشاره به معین بودن استان قزوین در شرایط مشابه در استان های همجوار گفت: در تماس با استانهای زنجان و گیلان بیان شد که از شرایط بارشی طی روزهای آینده نگرانی وجود دارد که با توجه به شرایط بارشی، استان قزوین معین این استان ها خواهد بود. همان گونه که در ۲۲ بهمن ماه سال گذشته به دلیل بارش برف و کولاک، امکانات مدیریت بحران استان به استان گیلان اعزام شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اظهار کرد: از نظر جوی استان قزوین قابل پیش بینی نیست. لذا در بحث پیشگیری اگر به طور کارشناسی عمل شود، قطعا دغدغه در شرایط بحرانی نخواهیم داشت.
مهدیخانی با اشاره به وزش باد بین ۶۰ تا ۹۰ کیلومتر و احتمال کولاک زیاد طی روزهای آینده گفت: حضور دستگاههای امدادرسان در مناطق کوهستانی امری مهم است همچنان که بعضی دستگاهها وظایف بیشتری در شرایط بحرانی دارند.
وی گفت: اداره کل هواشناسی نسبت به صدور اخطاریه و هشدارها، اداره کل راهداری برای تهیه بسته نمک و مایه در جاده ها مسیرهای کوهستانی، سوخت رسانی به مناطق در ساعات غیر از یخبندان و کولاک، توزیع به موقع سوخت به مناطق رویتایی، گاوداری و مرغداری ها، کنترل ترافیک، عدم صدور صورت حساب برای خودروهای فاقد امکانات زمستانی آمادگی لازم را داشته باشند.
آمادگی سپاه استان در بحران ها:
در ادامه سرهنگ حجت اله مددخانی، مسوول عملیات سپاه استان بیان کرد: سپاه شهرستان و نواحی سپاه استان، آمادگی همکاری با ستاد مدیریت بحران را دارد و همه حوزه های مقاومت ما در جاده ها و محل هایی که نیاز به امداد است، در کنار مجموعه های امدادرسان حضور دارند.
وی گفت: در خصوص دستگاه ها و ماشین آلات نیز آمادگی لجستیکی لازم وجود دارد.
آمادگی پلیس راه استان در پیشگیری از بحران پیش رو
در ادامه سرهنگ ذاکری منش رئیس پلیس راه استان قزوین بیان کرد: پیشنهاد می شود امکانات ابتدا برای استان درنظر گرفته شود. کولاک و یخبندان و شرایطی که پیش می آید را با هیچ امکاناتی نمی توان پیشگیری کرد لذا باید پیش بینی ویژه از سوی راهداری انجام شود و نمک پاشی به موقع و به اندازه انجام شود تا یخ زدگی را مدیریت نماییم.
وی گفت: اجرای گروهی نمک پاشی و برف روبی، پیش بینی مکان برای مسافران در راه مانده، پیش بینی امکانات اولیه، پایگاه های امداد و نجات، استفاده از ظرفیت بسیج مردمی و روستایی برای مدیریت خودجوش، اعلام اخبار و انعکاس اطلاعات به مردم از سوی رسانه ها و فضای مجازی، پیش بینی مسیرهای جایگزین، مسیرهای امداد و نجات، هماهنگی با استانهای همجوار و پلیس جهت بستن مسیرها از اقدامات لازم جهت پیشگیری از حوادث طی روزهای آینده و شرایط سرما است.
در پایان نمایندگان دستگاه های استان آمادگی خود را جهت مقابله با بحران پیش رو اعلام کردند.
۱۰۱۰/گ۳۰/ب