معاون رئیس کل دادگستری استان زنجان :

بساط حضور کارچاق‌کن‌ها و شاهدان دروغین در محاکم قضایی جمع شده است

زنجان- معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیس کل دادگستری استان زنجان، گفت :مجازات‌های جایگزین حبس در قانون مجازات اسلامی هدفمند شده است.
کد خبر: ۹۳۵۴۲۵۳
|
۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
به گزارش خبرنگار بسیج زنجان؛ محمد تقی فتحی در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته‌ی قوه‌ی قضاییه ضمن گرامیداشت سالروز شهادت دکتر شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران امام (ره)، اظهار داشت: مجازات‌های جایگزین حبس شامل دوره مراقبت، جزای نقدی، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی می‌باشد.
 
بساط حضور کارچاق‌کن‌ها و شاهدان دروغین در محاکم قضایی جمع شده است

فتحی با بیان اینکه سال گذشته، سال ویژه‌ای بود و مشکلاتی به وجود آمد که شاخص‌های قضایی را تحت تاثیر قرار داد، بیان داشت:موضوع کرونا، افزایش تورم، کاهش قدرت خرید، سقوط بورس و ... از جمله آن بود و آثار زیان‌بار هر کدام از این موارد به تنهایی می‌تواند آسیب و جرم را افزایش دهد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیس کل دادگستری استان با بیان اینکه آمار پرونده‌های وارده کاهشی است، بیان داشت: ۹ درصد اتهامات وارده پرونده‌ها و همچنین ۶ درصد در کل ورودی پرونده‌ها کاهش پیدا کرده است و این نشان دهنده‌ی صبر و تحمل و بردباری مردم می‌باشد.

وی در ادامه با اشاره به کاهش زمان رسیدگی پرونده ها، گفت:: زمان رسیدگی کامل به پرونده‌ها از ۱۱۰ روز به ۹۰ روز کاهش پیدا کرده است وحتی پرونده‌های معوق که بیش از یک سال از زمان تشکیل آن می‌گذرد نیز سال گذشته رسیدگی شده و کاهش یافته است.

دکتر فتحی با بیان اینکه ویروس کرونا علاوه بر بعد منفی، بعد مثبت و سازنده‌ای داشته است، اضافه کرد:طرح سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی از سال ۹۹ در استان اجرا می‌شود و از مزیت‌های آن دادرسی بدون کاغذ و قلم است.

فتحی با اشاره به طراحی سامانه‌ای برای کنترل ورود افراد به دادگستری، تصریح کرد: زنجان اولین استان در کشور است که این طرح را اجرا و نتایج مطلوبی از قبیل: کاهش ۵۰ درصدی در ورود افراد به این بخش را شاهد هستیم و از مزیت‌های آن جلوگیری از شهادت‌های دروغ و کذب است که متاسفانه برخی از افراد شهادت در دادگاه‌ها تبدیل به شغل برای خود کرده بودند که با اجرای این طرح دیگر امکان حضور در دادگاه‌ها وجود ندارد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیس کل دادگستری استان زنجان با اشاره به میزان سازش در پرونده ها، افزود: استان زنجان دومین استان در بحث سازش است که با کمک خیرین و گذشت طلبکاران از مبلغ بدهی خود استان رتبه‌ی اول را در کشور کسب کرده است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مجازات‌های جایگزین، بیان داشت:امروزه سیاست حاکمیت قضایی و جزایی حبس زدایی و استفاده از مجازات‌های جایگزین است که البته این مجازات باید هدفمند باشد.

وی در ادامه متذکرشد: پیش از پاندمی ویروس کرونا از نوع مجازات جایگزین کمک به آموزش و پرورش برای تأمین و تجهیز مدارس بود که جزء افتخارات استان محسوب می‌شود.


معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیس کل دادگستری استان زنجان خاطر نشان کرد: در بحث حقوق عامه حدود ۱۴۰۰ هکتار از زمین مراتع ملی به دولت باز پس گرفته شده است.

دکتر فتحی با اشاره به حمایت از تولید کنندگان و سرمایه گذاران، بیان کرد: سال ۹۹ کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل شده توسط بانک‌ها از ۱۸ مورد به ۹ مورد کاهش پیدا کرده است و در چهارمین جلسه اقتصادی مقاومتی که برگزار شد ۳ شرکت به چرخه‌ی تولید برگشته و بیشتر مسائل و مشکلات کارخانه ها، کارگاه‌ها و شرکت‌ها قابل حل و فقط به همت مسئولین نیازمند است.

این مسئول با بیان اینکه حوزه‌ی طلاق و اختلافات خانوادگی در سال جاری متعادل شده است، عنوان کرد: سامانه تصمیم در کاهش این موضوع بسیار موثر بوده و همچنین در مدت زمان راه اندازی این سامانه ۴۰ درصد زوجین بدون مداخله از طلاق منصرف شده اند و طلاق‌ها بیشتر تحت‌تأثیر هیجانات و دخالت یک طرفه خانواده‌ها می‌باشد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیس کل دادگستری استان زنجان با اشاره به مقوله اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی، خاطرنشان کرد: مراقبت پس از بهبود معتادان مسئله مهمی در پایداری این افراد در سلامت بوده و بهترین اهرم نگه‌دارنده افراد از بازگشت به اعتیاد ایجاد اشتغال برای آنان است که در این راستا برای ۱۹۲ نفر از معتادان بهبود یافته استان، شغل ایجاد شده است و از واحد‌های صنعتی و تولیدی که بهبودیافتگان را در مراکز خود پذیرا باشند از آن‌ها حمایت می‌شود.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار