وزارت نیرو به تکالیف قانونی خود برای ارتقای میزان تولید برق عمل نکرده است

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو باید براساس اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه که در آن ها تکالیفی در خصوص افزایش میزان تولید برق آمده است عمل می‌کرد.  
کد خبر: ۹۳۵۶۴۷۰
|
۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، علیرضا عباسی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص قطعی برق گسترده در سراسر کشور گفت: از اردیبهشت ماه شاهد خاموشی‌های گسترده‌ای در سطح کشور بوده‌ایم که در مقطعی از زمان تا حدودی برطرف شد اما مجددا از هفته گذشته شاهد این خاموشی‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه مسئولین علت خاموشی‌ها و قطعی برق گسترده را مصرف بیش از میزان تولید در کشور مطرح می‌کنند، افزود: وزارت نیرو باید بر اساس اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه که در آن ها تکالیفی در خصوص افزایش میزان تولید برق آمده است عمل می‌کرد.  ظرفیت تولید برق باید با افزایش ظرفیت نیروگاهی، افزایش میزان بهره‌وری و کاهش میزان تلفات شبکه ارتقا داده شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تلفات 12 درصدی شبکه برق رقم بسیار بالایی است، مطرح کرد: وزارت نیرو به تکالیف خود در زمینه افزایش میزان تولید برق که در اسناد بالادستی آمده اقدام قابل توجهی نداشته است. میزان تولید برق متناسب با رشد جمعیت و توسعه صنایع و کشاورزی نیست.

عباسی با بیان اینکه دستگاه‌های ذی‌ربط باید در حوزه اصلاح الگوی مصرف برق اقدام می‌کردند، عنوان کرد: میزان سرانه مصرف در بخش‌های مختلف کشور تناسبی با سرانه‌های بین المللی ندارد و گاهی این اختلاف به سه برابر نیز می‌رسد. به صورت مثال راندمان صنایع متناسب با میزان مصرف برق توسط آن ها نیست.

وی با اشاره به اینکه در زمینه توزیع برق تولیدی شاهد مشکلاتی هستیم، ادامه داد: 14 درصد برق تولیدی کشور صرف کشاورزی، 30  درصد صرف صنعت و 37 درصد نیز توسط مشترکان خانگی مصرف می‌شود. در حوزه خانگی باید اصلاح الگوی مصرف اعمال و مصرف این بخش به میزان قابل توجهی کاهش داده شودُ.

نایب رئیس کشاورزی، آب، منابع طبیعی، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در قطع برق مصرف‌کنندگان حوزه کشاورزی، خانگی و صنعتی تعادل ایجاد شود، اظهار کرد: کشاورزان و دامداران با موجودات زنده کار می‌کنند و قطعی برق یک ساعته موجب افت عملکرد می‌شود و تضعیف امنیت غذایی را به همراه دارد.

عباسی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو باید شرایط استان‌های مختلف را در قطع برق مدنظر قرار دهد، عنوان کرد: آب مورد نیاز برخی از استان‌ها با استفاده از منابع سطحی و برخی دیگر از منابع زیر سطحی تامین می‌شود. در استان البرز 80 درصد نیاز به آب در حوزه کشاورزی و شرب از منابع زیر سطحی تامین می‌شود که استخراج آن به برق نیاز دارد.

نماینده مردم کرج ، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قطع برق در البرز دسترسی به آب شرب و کشاورزی را غیرممکن می‌کند، افزود: استان‌هایی مانند البرز که منابع آبی آن ها عمدتا زیر سطحی هستند باید در زمینه قطع برق به صورت ویژه دیده شوند و حداقل برق چاه‌های آب شرب و کشاورزی قطع نشود زیرا با معضل خاموشی و قطع آب مواجه می‌شوند.

وی با بیان اینکه متولیان امر در زمینه مدیریت بحران و توزیع برق عملکرد مناسبی ندارند، گفت: اعضای کمیسیون کشاورزی در نشست با مسئولین وزارت نیرو در خصوص کاهش میزان قطعی برق حوزه کشاورزی مباحثی را مطرح کردند تا شاهد تجدید نظر مسئولین در این بخش باشیم زیرا کشاورزان و دامداران با موجود زنده روبه‌رو هستند.

انتهای پیام/ص

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار