خبرهای داغ:
زن مسلمان در يک جامعه اسلامي از آن جهت که زن است و از آن جهت که مسلمان است، وظايفي را برعهده دارد. اگر زن اين وظايف را فراموش کند و فقط به نقش اجتماعي خويش بپردازد و از آنچه که شرع برعهده شخص او گذارده و او مکلف به به انجام آنها مي داند،سرپيچي کند، نه تنها به خود ضربه زده است، بلکه اجتماعي را نيز در معرض خطر قرار داده است.
کد خبر: ۹۳۶۰۰۳۳
|
۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
 
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان- خبرگزاری بسیج:  به طور قطع زنان نيمي از پيکره جامعه را تشکيل مي دهند و می توانند نقش بسيار مهمي در مسئولیت های اجتماعی جامعه و همچنین دفاع از حريم ولايت ایفا نمایند. زن مسلمان در يک جامعه اسلامي از آن جهت که زن است و از آن جهت که مسلمان است، وظايفي را برعهده دارد. اگر زن اين وظايف را فراموش کند و فقط به نقش اجتماعي خويش بپردازد و از آنچه که شرع برعهده شخص او گذارده و او مکلف به به انجام آنها مي داند،سرپيچي کند، نه تنها به خود ضربه زده است، بلکه اجتماعي را نيز در معرض خطر قرار داده است. در حالي که اگر به طور دقيق به وظايف فردي خويش عمل نمايد، در سلامتي و رشد کل جامعه مؤثر خواهد بود.
در تاریخ اسلام اتفاقات کوچک و بزرگ زیادی روی داده است که نقش حضور مردم در آنها چشمگیر است اما شاید منحصر به فرد ترین آن واقعه غدیر باشد چرا که بعد از رحلت پیامبر(ص) مردمی که شاهد بودند سکوت پیشه کردند حال آنکه در رویداد تاریخی غدیر خم طبق اسناد شیعه و سنی جمعیت زیادی حضورداشتند؛ هرچند درباره تعداد جمعیت حاضر در این اتفاق مهم و تاریخي غدیرخم اقوال و روایات متفاوتي وجود دارد چنان‌چه کمترین جمعیتي که گزارش شده ۱۳۰۰۰ نفر است. ابن شهرآشوب روایتي از امام باقر نقل کرده که طبق آن، پیامبر در روز غدیر در حضور ۱۳۰۰۰ نفر، منبر تاریخی خویش را بیان داشتندو جالب اینجاست که در همین قضیه هم باز نقش زنان موثر است چرا که در بین حاضرین در ماجرای غدیر بنابر نقل تاریخی بیش از ۱۷۰۰ نفر از بانوان جامعه اسلامی آن زمان حضور داشتند و با امام علی (ع) بعیت کردند و بعد از غدیر هم اکثرشان بر بیعت خود باقی ماندند. هرچند در تمام ادوار تاریخی اسلام می بینیم که زنان هم در بیعت با رسول خدا و هم در بیعت با امام علی (ع) پیش‌قدم بودند که خود این نشان از حضور فعال و مشارکت بانوان در صدر اسلام را داشته است و حکومت اسلامی هم از این قشر با تکریم و احترام یاد می کند و زنان همچون مردان به اوامر و نواهی پروردگار مکلف و موظف می باشند. چنانچه یک بانوی مومنه به معارف بلند پایه محمد و آل محمد علیهم السلام به نیکی بنگرد خواهد یافت پروردگار نمونه هایی در جهان آفرینش آفریده است که نمایانگر مجموعه کمالات و خوبی ها و مظاهر صفات برجسته پروردگار می باشند در این صورت با آگاهی کافی بصیرت پیدا کرده و با همه وجود به ولایت آن بزرگواران اعتراف و اعتقاد می یابد.
در بیان زیبایی در تایید این کمالات از وجود نازنین رسول خدا(ص) به علی (ع)می باشد که فرمودند: هر زنی که نمازهای پنج گانه را بخواند و اطاعت از شوهر خود کند و به ولایت علی علیه السلام اعتراف و او را دوست بدارد، به شفاعت دخترم فاطمه علیها السلام به بهشت داخل می شود این حدیث بازگو کننده نقش بی بدیل زنان در مسئولیت های فردی و اجتماعی است تا جایی که ولایت پذیری آنان را هم ردیف واجبات قرار می دهد. از اولین نمونه های تاریخی زنی که در اسلام توانست هر دوبال ولایت و جامعه را باز کند حضرت زهرا(س) می باشد که یک زن مومنه مسلمان می باشند و نقش های خویش را در سمت مادر و در سمت مبلغ دین و هم عضوی از جامعه به درستی ایفا می کند.
لذا معتقدم بر همگان به خصوص زنان جامعه است که چون حضرت زهرا علیها السلام بجای وابستگی ابتذال های دنیا به خدا وابسته شوند و با تمام وجود به ستایش خالق و ربّ خود قیام نمایند و سعی و اهتمام خویش در قبال مسئولیت های فردی و اجتماعی خویش داشته باشند که در غیر این صورت، خود انسانیِ خویش را نفی کرده و جهنمی جاوید و سوزان برای خود ساخته اند.
اگر مي بينيم فاطمه زهرا (س) از اينکه کار منزل به او محول مي شود بسيار مسرور مي گردد نه از اين روست که که اين کارها سبکتر است، بلکه به اين دليل است که مي داند وظيفه اصلي زنان حراست از محيط گرم خانواده است. جامعه اي که به خانواده بها مي دهد، جامعه اي سالم است. اين وظيفه مهم را مردان نمي توانند بر دوش گيرند. و مي بينيم که همين کوثر وجود که عالم خلقت براي وجود او خلق مي شود، در هر برهه و هر زماني که لازم باشد در خارج از خانه به کارهاي ديگر اجتماعي مي پردازد و در دفاع از حريم اسلام تلاش مي کند، چه در زمان حيات پدر بزرگوارش و چه بعد از رحلت ايشان. در خانه آن گونه و در خارج خانه اينگونه. اما با اين حال از اينکه در تقسيم کار، کار خانه به او محول مي شود بسيار خوشحال مي گردد. چه زیبا فرمودند امام خمینی (ره) در شان این زن نمونه تراز اسلام: «يک زن دنيا آمد که مقابل همه مردان است، يک زن به دنيا آمد که نمونه انسان است، يک زن به دنيا آمد که تمام هويت انساني در او جلوه گر است.»
منبع: طنین یاس
ارسال نظرات