نهضت سواد رسانه، راهکار مقابله با آسیب های فضای مجازی
مرتضی امیری مسئول قرارگاه فضای مجازی سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین با اشاره به اقدامات این قرارگاه در فضای مجازی بیان کرد: سازمان فضای مجازی سپاه و حتی سازمان های دیگر همچون سازمان فضای مجازی سراج، پلیس فتا، برخی NGO ها، برخی دستگاه های اجرایی و معاونت های اجتماعی، در رصد فضای مجازی نقش دارند. لذا همان گونه که برنامه های زیادی برای فضای حقیقی وجود دارد، در فضای مجازی نیز باید این امر جریان داشته باشد.
وی گفت: سازمان فضای مجازی بسیج دارای رسالتی است که هم در بحث آگاهسازی خانواده ها و هم در آموزش و توانمندسازی طیف های مختلف سنی جامعه و نیز در بحث نهضت تولید محتوای فاخر، وارد عرصه شده و در این راستا اقداماتی نیز ایجاد شده است.
مسئول قرارگاه فضای مجازی سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اظهار کرد: آموزش، یکی از موضوعات محوری سازمان فضای مجازی بسیج است و اعتقاد ما بر این است که تمام جامعه بحث سواد رسانه را باید به عنوان یک محور مدنظر قرار دهند. همانگونه که زمانی برای ریشه کنی بیسوادی، نهضت سوادآموزی ایجاد شد، لذا اعتقاد ما بر این است که اگر بخواهد بحث جدی در این زمینه اتفاق افتد باید همچنان یک نهضت سواد رسانه ای در جامعه حاکم شود.
امیری عنوان کرد: برای ریشه کنی بی سوادی دیجیتالی و بیسوادی رسانه ای، نیاز به یک همت همگانی است تا سطح سواد خانواده نسبت به فضای مجازی روز به روز ارتقا یابد.
وی افزود: چرا که تجهیز خانواده به سواد رسانه و سواد دیجیتال می تواند زمینه نظارت و آموزش به فرزندان در استفاده از فضای مجازی را ایجاد نماید. لذا کارگاه های زیادی در بحث آموزش سواد رسانه با تعداد مخاطبین زیاد از سوی سازمان فضا مجازی سپاه استان برگزار شده است.
امیری اضافه کرد: با توجه به شرایط کرونایی و افزایش فعالیت ها در بستر فضای مجازی، سازمان فضا مجازی سپاه استان، بسترهای مناسبی برای آموزش مجازی را فراهم کرده است.
مسئول قرارگاه فضای مجازی سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین تصریح کرد: یکی از معضلات ما که در حال پیگیری آن به صورت جدی هستیم بحث تربیت مربی سواد فضای مجازی است که به دلیل تخصصی بودن امر و اهمیت موضوع سواد رسانه و ارتباطات با توجه به گستردگی موضوعات، نیاز به مربی قوی با اطلاعات بالا می باشد.
امیری تصریح کرد: موضوع دوم بحث تولید محتواست که تولید محتوا در فضای مجازی با تولید محتوا در سایر سازمان ها متفاوت است و نگاه ما ایجاد تولید محتوا با تکنیک و حرفه خاص خود است و لذا تولید محتوای سازمان فضای مجازی باید مختصر و مفید باشد و در کمترین زمان بیشترین محتوا و غنی ترین پیام را به مخاطب انتقال دهد و این موضوع یک فن و هنر است و یک بخش از معاونت فضای مجازی به مرکز تولید نشر دیجیتال انقلاب اسلامی«متنا» اختصاص دارد که به فراخور مناسبت ها محتوا تولید می کند.
امیری گفت: انتشار محتوا و رصد فضای مجازی نیز بخش دیگری از فعالیت های سازمان فضای مجازی سپاه است که اقدامات مقتضی در این خصوص در حال اجراست.
انتهای پیام/۱۰۱۰