قرارگاه بازسازی مناطق زلزله زده شهرستان اندیکا با حضور دکتر محسن رضایی و دستگاههای اجرایی در سالن کنفرانس ستاد بحران استانداری خوزستان برگزار شد .
مدیر کل جمعیت هلال احمر استان گفت : احتمال پس لرزههای دیگر در این نقاط است که باید در بازسازی ، ساخت وساز اصولی منازل مورد دقت قرار گیرد.
وی افزود : استان خوزستان از حیث مناطق فرسوده رتبه چهارم را در کشور دارد.
خدادی خاطر نشان کرد : بیشترین خسارت اندیکا در بخش چلو بوده است که به نوعی در نزدیکی مرکز زلزله بوده است.
سپاه خوزستان آمادگی احداث ۱۰۰ واحد را دارد
در ادامه جلسه فرمانده سپاه خوزستان اظهار داشت : سپاه با راه اندازی قرارگاه ویژه مشغول خدمت رسانی به زلزله زدگان است به طوری که بسیج جامعه پزشکی در این مناطق مستقر شده و تامین مواد غذایی در حال انجام میشود.
سردار شاهوار پور با بیان این که روزانه حدود ۲ هزارو ۵۰۰ پرس غذای گرم تحویل مناطق زلزله زده داده میشود گفت : سپاه آمادگی دارد در بحث ساخت و ساخت در کنار دولت باشد.
وی اظهار داشت : سپاه خوزستان آمادگی احداث ۱۰۰ واحد را دارد .
وی با اشاره به این که ۷۷ درصد جمعیت اندیکا کشاورز ، ۳ درصد صنعتگر و ۱۹ درصددر بخش خدمات مشغول کار هستند گفت : نرخ بیکاری در اندیکا حدود ۲۳ درصد است .
وی افزود : بیش از ۶۵ درصد راههای اندیکا شامل راههای روستایی میباشد و از این نظر در جایگاه دوم بعد از مسجد سلیمان قرار دارد.
فرمانده سپاه خوزستان بیان داشت : در سال ۱۴۰۰ سهم اعتبارات شهرستان اندیکا از کل اعتبارات استان برابر ۳،۱ درصد می باشد در حالیکه سهم ۱ درصدی از کل جمعیت خوزستان را دارد.
وی یادآور شد : شهرستان اندیکا با ۴۷ هزار نفر جمعیت فاقد بیمارستان است.
خادمی معاون وزیر راه کشور با بیان این که اساس مشکل مناطق شمال خوزستان بحث راه هاست اظهار داشت : از ۲ سال قبل طرحی تحت عنوان الیگودرز لرستان به لالی مورد بررسی قرار گرفته و در حال مطالعه طرح هستیم .
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این نشست بیان داشت : حدود ۱۸۰ میلیارد تومان را در زمینه نوسازی مسکن، راه، و امکانات رفاهی در مناطق زلزله زده در این جلسه تعهد میکنم.
باید به فکر اسکان موقت جمعیت مناطق زلزله زده اندیکا باشیم
استاندار خوزستان با بیان این که امروز در خوزستان شاهد یک دوگانگی هستیم گفت : خوزستان در کشور یک استان راهبردی است که ۴۰ درصد منابع بودجه درآمدی کشور در این استان تامین میشود ولی در مقابل مناطق محروم زیادی دارد.
خلیلیان خاطر نشان کرد : امروز باید به فکر اسکان موقت جمعیت مناطق زلزله زده اندیکا باشیم و در بازه زمانی بلند مدت به فکر اسکان دائم این عزیزان باشیم.
وی تاکید داشت : در حال حاضر نیازمند مصوبه دولت هستیم تا با برآورد اولیه خدمت رسانی با سرعت بیشتر جامه عمل به خود بگیرد.
نوک پیکان مشکلات خوزستان به سمت مدیران است
معاون اقتصادی رئیس جمهور با طرح این سوال که چه عواملی باعث شد تا استانی به غنای خوزستان ،در نقاطی مثل اندیکا به شدت محروم واقع شود صحبت های خود را آغاز کرد .
دکتر محسن رضایی تصریح کرد : آب ، برق ؛ فولاد و پتروشیمی و شرکتهای دولتی باید در قالب مسئولیت اجتماعی پای کار بیایند .
وی با بیان این که ۲۰ واحد پتروشیمی در بندر امام و ماهشهر با متعهد شدن به مسئولیت اجتماعی می توانند بخش عمده ای از مشکلات را حل کنند گفت : شرکتهای بزرگ تعهدات خود را انجام دهند و از استاندار خوزستان میخواهم پیگیر این موضوع باشد چرا که بخش از نوک پیکان مشکلات شامل کوتاهی مدیران این استان است .
رضایی در ادامه افزود : فعالیتهای اجرایی در استان ناقص انجام می شود ؛ مثلا ۲۵۰ هزار هکتار زمین در استان در بخش کشاورزی زهکشی شده، اما هنوز صنایع تبدیلی مناسب در کنار این زمینها نیست، یعنی سرمایه گذاری که انجام میشود باید زنجیره آن نیز تکمیل شود .
وی با بیان این که موضوع آب مسئله مهم خوزستان است گفت : باید برنامه ریزی شود که آب کارون برای شرکتهایی نظیر پتروشیمی و فولاد استفاده نشود و با تدابیری مثل تجهیزات آب شیرین کن ، صنایع آب خود را از خلیج فارس تامین کنند ، تا کشاورز خوزستانی در زراعت دچار مشکل نشود .
وی تاکید داشت : تا یک ماه آینده باید موضوع اسکان موقت مناطق زلزله زده زاگرس میانی نظیر اندیکا ، مسجد سلیمان سریعاً انجام شود .