مردمسالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران الگوی بارز حکمرانی مشارکتی است
به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، وحید آرایی معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در سلسله نشستهای تخصصی سومین همایش ملی و اولین همایش بینالمللی حکمرانی متعالی مدرسه حکمرانی شهید بهشتی دانشگاه عالی دفاع ملی، با موضوع «الگوی حکمرانی مشارکتی و نظام سیاستگذاری جمهوری اسلامی ایران» سخنرانی کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در این نشست تخصصی، گفت: حکمرانی و سیاستگذاری لازم و ملزوم هم بوده و در توصیف، تبیین، تحلیل و تجویز آن نباید رویکرد وارداتی داشت بلکه میبایست مبتنی بر نظامات و ارزشهای مندرج در قانون اساسی به آن پرداخت.
آرایی با اشاره به اینکه سیاستگذاری با ویژگیهای مسألهمحوری، چند رشتهای، میان رشتهای و هنجاری بودن در صدد کمک به حکمرانی است، عنوان کرد: مبنای حکمرانی در کشور ما مبتنی بر نظریه مردم سالاری دینی است، یعنی حکمرانی ناشی از توجه به دو مؤلفه حقوق و حدود الهی و حقوق و منافع مردمی.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه حکمرانی مشارکتی یعنی اینکه همه کنشگران و نقش آفرینان اعم از بازیگران رسمی و غیررسمی در یک مسیر هدفمند حرکت میکنند، افزود: مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مهم ترین مشخصه نظام حکمرانی و سیاستگذاری جمهوری اسلامی ایران است که در بند 8 اصل سوم قانون اساسی بر آن تأکید و تصریح شده است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور در پایان با اشاره به نقش دانشگاهیان در کمک به نظام حکمرانی و سیاستگذاری کشورعنوان کرد: یکی از نهادهاي اجتماعی و فرهنگی که می تواند نقش بسیار مؤثر و سازنده در تحقق جامعه اسلامی و نیز شناسایی و حل مسایل انقلاب و نظام اسلامی و نیز رفع نیازهای جامعه ایفا کند، دانشگاهیان و نخبگان علمی کشور هستند.
انتهای پیام/