یکی از عوامل اصلی عدم اشتغال فارغ التحصیلان فعلی و کمبودها، ریشه در عدم اجرای نظام ارجاع دارد

تربیت پزشک در سطح عمومی و تخصصی مستلزم تأمین منابع مالی هنگفتی خواهد بود که شاید بتوان گفت این اقدام کلنگ زنی �رگترین پروژه بدون پشتوانه ملی می‌باشد
کد خبر: ۹۴۰۰۳۴۵
|
۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۴

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، اعضاء هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سیستان  و بلوچستان در خصوص افزایش طرفیت رشته های گروه پزشکی بیانیه ای صادر کرده است که در این بیانیه آمده است:

 «برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربه ها درس گرفت»

                                                                    مقام معظم رهبری(مدظله العالی)

همانگونه که مستحضرید اخیراً موضوع افزایش ظرفیت رشته های گروه پزشکی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است که واکنش‌های متفاوتی را در سطوح مختلف تصمیم گیری در کشور در پی داشته است. لذا با توجه به اهمیت موضوع، جمعی از دانشگاهیان و دست اندرکاران حوزه سلامت بعنوان بخشی از جامعه پزشکی کشور که در جنوب شرق ایران مشغول ارائه خدمت به مردم محروم سیستان و بلوچستان می باشند بر خود لازم دانستیم ضمن تقدیر و تشکر از همه سرورانی که مقوله سلامت را از اولویت‌های اول نظام می دانند، نکاتی را به عرض برسانیم :   

آنچه که به عنوان یک مشکل عمده مطرح می‌شود، کمبود پزشک در برخی مناطق کشور است و دلیل کمبود نبود نیروی کافی در حوزه پزشکی می دانند و در نظر دارند با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی مشکل را حل نمایند. اگرچه رجاء واثق داریم که افزایش ظرفیت رشته محل خدمتی می‌تواند بخشی از کمبودها را حل کند. مصرانه از عزیزان استدعا داریم به نکات و مسائل زیر عنایت ویژه‌ای داشته باشد:

1-  همانگونه که توسط بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت عنوان گردیده است، در حال حاضر هزاران نفر از فارغ التحصیلان گروه پزشکی که با ده ها هزار میلیارد تومان پول کشور تحصیل نموده‌اند، بیکار بوده و به مشاغل غیر از حوزه تخصصی خود مشغولند.

2-زیرساخت های آموزش پزشکی در کشور از نظر تامین هیئت علمی، تعداد تخت بیمارستانی، خوابگاه، آزمایشگاهها و ده‌ها موضوع دیگر، همچنین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در تامین منابع مالی چالش‌های جدی می‌باشد.

3-کیفیت آموزش پزشکی به دلیل پذیرش بالای فعلی با افت شدیدی مواجه بوده و به دلیل عدم توجه به زیرساخت، بسیاری از دانشجویان با ضعف آموزشی فارغ التحصیل که خسارت وارده از حضور آنان در جامعه غیر قابل جبران است.

4-ساخت بیمارستان های جدید و افزایش تعداد تخت و مراکز بهداشتی درمانی به دلیل تخصیص ناچیز  منابع، فرصت اشتغال را از بسیاری فارغ التحصیلان این رشته ها گرفته است.

5-نظام ارجاع که سالهاست شعار آن داده، می‌شود تاکنون توفیق چندانی نداشته و یکی از عوامل اصلی عدم اشتغال فارغ التحصیلان فعلی و کمبودها، ریشه در عدم اجرای نظام ارجاع دارد.

6-خوب است بدانید، بسیاری از ظرفیت های رزیدنتی در رشته‌های مختلف داوطلب ندارد که دلیل اصلی آن عدم امنیت شغلی برای آینده این رشته ها می باشد.

7-سهمیه های مناطق محروم، بومی و تعهدی و پذیرش رزیدنت تخصصی در عمل به دلیل عدم رعایت قانون و دستورالعمل های مربوطه در خصوص اشتغال و به کارگیری فارغ التحصیلان در آن مناطق و تقدم روابط بر ضوابط در سلسله مراتب از وزارتخانه تا استان از اثرگذاری این سیاست جهت حل مشکلات مناطق محروم به شدت کاسته است.

8-تربیت پزشک در سطح عمومی و تخصصی مستلزم تأمین منابع مالی هنگفتی خواهد بود که شاید بتوان گفت این اقدام کلنگ زنی بزرگترین پروژه بدون پشتوانه ملی می‌باشد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار