چند جوان و نوجوان اهوازی روز گذشته در اثر مصرف الکل صنعتی (متانول) از دنیا رفتند؛ اتفاقی که در سال قبل نیز رخ داد و همه رو شوکه کرد و زنگ هشداری برای ورود جدی در کنترل این مساله است.
دکتر امین ترابی پور رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار بسیج، اظهار کرد: در کنار اقدامات قانونی، اقدامات بهداشتی شامل ارتقای سواد سلامت جامعه نیز امری ضروری است.
وی با بیان اینکه شایعترین علت مسمومیت با متانول در کشور ما ناشی از مصرف مشروبات الکلی آلوده به متانول است، گفت: این مسئله در مورد مشروبات الکلی به ظاهر استاندارد که تحت عنوان ویسکی، آبجو، شراب و ... در بازار های غیر قانونی به فروش میرسد گزارش شده است.
وی افزود: آنچه به عنوان الکل صنعتی استفاده میشود دارای مقادیر قابل توجهی متانول است؛ در مواردی مشاهده شده که شیشه های فروخته شده تحت عنوان الکل طبی هم حاوی مقادیر قابل توجهی متانول بوده اند.
ترابی پور عنوان کرد: آنچه اهمیت دارد تشخیص سریع و صریح و افتراقی بالینی مسمومیت متانول (الکل صنعتی) از اتانول (الکل طبی) است که از اهمیت بالایی برخوردار است؛جذب اتانول ( الکل موجود در مشروبات الکلی ) بسیار سریع صورت گرفته و اوج علائم آن در 1 الی 2 ساعت اول به شکل مستی، برافروختگی، پرحرفی ، علائم گوارشی و ... است.
وی افزود: در صورت بلع مقادیر زیاد آن ممکن است با کاهش سطح هوشیاری و ایست تنفسی همراه باشد. آنچه اهمیت دارد این است که با گذشت زمان وضعیت بیمار رو به بهبود میرود؛ این وضعیت در الکل های سمی صنعتی و خصوصا متانول دیده نمیشود. بیمار معمولا دیر و به طور شایع بعد 22 ساعت مراجعه کرده و وضعیت بالینی او هر ساعت وخیمتر میشود.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: نارسایی کلیوی، مشکلات قلبی و گردش خون، آسیب کبدی، اختلالات بینایی مانند تاری دید، دید تونلی، تغییر در درک رنگ، نابینایی موقت یا دائمی و آسیب عصبی و مغزی از عوارض مصرف متانول یا الکل صنعتی است.
انتهای پیام/