مهدی دانشیار مسئول پژوهش مرکز نجوم آستان عبدالعظیم (ع) شهر ری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان تهران، در خصوص موضوع شرف شمس اظهار داشت: شرف الشمس از جمله مسائلی است که از احکام نجوم محسوب می شود. خورشید وقتی در ۱۹ درجه از حمل قرار می گیرد، به آن شرف الشمس می گویند.
وی تشریح کرد: برای هریک از سیارات و ماه هم چنین شرف هایی را قائل هستند و احکامی را به آن منسوب می کنند.
دانشیار ادامه داد: نکته شایان توجه این است که این احکام از هزاران سال قبل بوده و ربطی به اسلام و شرع اسلام ندارد.
وی تصریح کرد: بنا به بررسی های انجام شده موضوع نوشتن حرز شرف شمس در روز ۱۹ فروردین نه تنها مورد تایید دین مبین اسلام نیست بلکه در کتاب مکاسب محرمه جناب شیخ مرتضی انصاری، از جمله کارهای حرام و جزو طلسم نویسی محسوب شده است.
مسئول علمی مرکز نجوم شهر ری خاطر نشان کرد: عده ای رواج آن را به فرقه ضاله بهاییت منسوب می کنند، به هر حال از لحاظ شرعی هیچ وجهی نداشته و از لحاظ علوم تجربی هم هیچ حالت خاصی برای خورشید وجود ندارد و همه منجّمان می دانند که خورشید در هیچ لحظه ای در جایگاه قبلی خود وجود ندارد و این به علت حرکت خورشید به حول مرکز کهکشان است، پس مساله شرف الشمس نه علمی است و نه شرعی و نه عقلانی و مسلماً جزو علوم غریبه و خرافات محسوب می شود که توسط شیّادان، شرعی و عمومی شده است.
این کارشناس ارشد اختر فیزیک تاکید کرد: انتساب آن به شیخ بهایی و مرحوم علامه حسن زاده هم هیچ وجهی ندارد، مرحوم علامه در کتاب هزار و یک نکته فقط نقلی از فرقه اسماعیلیه را در این زمینه آورده و در مورد شرعی بودن آن هیچ حرفی نزده و تاییدی ننموده است و از شیخ بهایی هم هیچ مدرکی بر تایید آن وجود ندارد.
وی در پایان افزود: آیات اعظامی چون مکارم شیرازی هم آن را عملی غیر شرعی دانسته و عمل به آن و اعتقاد به شرعی بودن آن را بدعت و حرام می دانند./انتهای پیام
خبرنگار: ف. خانی