تامین ۴ درصد پروتئین دامی کشور در اردبیل

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: استان اردبیل با یک درصد مساحت کشور ۴ درصد پروتئین دامی کشور را تامین می‌کند.
کد خبر: ۹۴۳۳۴۹۶
|
۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹

تامین ۴ درصد پروتئین دامی کشور در اردبیل

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل ، بهلول تکلوی گفت: استان اردبیل با ۱ درصد مساحت کشور ۴ درصد پروتئین دامی کشور را تامین می‌کند و بغیر از تخم مرغ در سایر فرآورده‌های پروتئینی جزء استان‌های صادر کننده این اقلام هستیم.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در دیدار با فرماندار شهرستان نیر با بیان اینکه تولید کننده ۱۱ درصد جوجه یکروزه کشور هستیم گفت: از ۳۲ هزار تن گوشت قرمز تولیدی در استان ۱۴ هزار تن و از ۵۲ هزار تن گوشت مرغ تولیدی استان ۳۱ هزار تن و همچنین از ۸ هزارو ۳۰۰ تن عسل تولیدی استان ۱۰۰۰ تن مصرف داخل استان بوده و مابقی به استان‌های دیگر صادر می‌شود با این وجود عدم وجود صنایع تبدیلی و خام فروشی این محصولات بعنوان یک چالش مهم برای استان مطرح است.

تکلوی می‌گوید: معتقدیم که پیشگیری همیشه و همواره مقدم بر درمان بوده بنابراین امورات دامپزشکی را بر این اصل قرار داده و براساس جدول زمانبندی شده و پیش بینی و برنامه ریزی در فواصل زمانی مشخص با مراجعه به روستا‌ها نسبت به مایه کوبی دام‌ها اقدام می‌کنیم به طوریکه از ابتدای سالجاری دام‌های منطقه به صورت کاملا رایگان برعلیه سه بیماری مهم و استراتژیک تب برفکی، طاعون نشخوار کنندگان کوچک و بیماری تب مالت در ۱۳۴ واحد اپیدمیولوژیک این شهرستان تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته است.

او در عین حال از مایه کوبی ۷۵ هزار قطعه طیور بومی بر علیه بیماری نیوکاسل به جهت پیشگیری از سرایت آن به واحد‌های صنعتی طیور از ابتدای سالجاری در این شهرستان خبر داد و گفت: علیرغم کمبود شدید امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی در این مدت هزارو ۲۰۰ راس سگ صاحب دار بر علیه بیماری هاری که یکی از بیماری‌های مشترک و خطرناک بین انسان و دام است واکسینه شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنانش خواستار ورود مستقیم و تاکید فرماندار در رفع نواقص کشتارگاه دام شهرستان نیر در سریع‌ترین زمان ممکن با همکاری بین بخشی دستگاه‌های مرتبط در این راستا شد.

تکلوی یادآور شد بدین لحاظ از سرمایه گذاران حوزه دامپروری علی الخصوص در صنایع تبدیلی به جد حمایت می‌کنیم.

فرماندار نیر هم در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های این شهرستان در حوزه کشاورزی و دامپروری و تولید و پرورش دام گفت: نظارت دامپزشکی بر سلامت این تولیدات و تامین امنیت غذایی و حفظ و حراست از جمعیت دامی برعهده دامپزشکی بوده و گستره فعالیت‌های دامپزشکی از حضور خانه به خانه در تمامی روستا‌ها تا بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در حوزه پیشگیری از بیماری‌های مشترک و نیز حضور در کشتارگاه‌ها و مراکز تولید، توزیع و عرضه فراورده‌های خام دامی در راستای ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه کاملا مشهود است.

شهرام محمدی با اشاره به کمبود اعتبارات و نیروی انسانی دامپزشکی شهرستان نیر گفت: تمام تلاش خود را در راستای تقویت اعتبارات و تامین نیروی انسانی انجام خواهم داد.

او با بیان اینکه در تلاش هستیم تا شهرستان نیر را به قطب دامپروری استان تبدیل کنیم گفت: با تلاش‌های شبانه روزی زیرساخت‌های لازم برای احداث شهرک دامپروری در منطقه آماده شده است و تا دو ماه آینده این پروژه عظیم در شهرستان کلنگ زنی می‌شود.

ارسال نظرات