هفته بسیج فرصتی برای بازگویی اقدامات و فعالیتهای جهادی/کارنامه موفق بسیج طلاب و روحانیون استان مرکزی در تداوم نهضت خدمترسانی و محرومیتزدایی
لذا هفته بسیج فرصتی شد برای برگزاری میزگرد تخصصی با حضور طلاب و روحانیون بسیجی تا ضمن بیان اقدامات صورت گرفته و ماموریتهای اجرایی در عرصههای مختلف، نقش این قشر اثرگذار را در بیانیه گام دوم بررسی کنیم.
طلاب و روحانیون بسیجی با روحیه انقلابی، اخلاص برگرفته از صفا، همواره پیشتاز و پیشگام عرصههای مختلف جامعه اسلامی بوده و هستند و همواره در کنار مردم و با مردم برای پیشرفت جامعه اسلامی و رشد دستاوردهای انقلاب تلاش کردهاند.
طلاب بسیجی میتوانند محور باشند و نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی را جذب و تربیت کنند؛ خبرگزاری بسیج استان مرکزی میزگردی با حضور مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه روحالله و جمعی از روحانیون و طلاب بسیجی برگزار کرد.
حجتالاسلام ابوالفضل رجبی، مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه روحالله استان مرکزی در این میزگرد با اشاره به مجموعه فعالیتها و اقامات این قشر در عرصههای مختلف گفت: سازمان بسیج طلاب باتوجه به رسالت خطیر خود که تبیین و تبلیغ برنامههای تبلیغی، فرهنگی و تبیینی را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه بسیج طلاب و روحانیون با همه اقشار مختلف جامعه با هر تفکر و سلیقهای در ارتباط است، گفت: بسیج طلاب و روحانیون در طول سالهای مختلف رشد و بالندگی خاص پیدا کرده است و موفق شده خدمات خود را به صورت ویژهای به کشور و انقلاب ارائه کند.
حجتالاسلام رجبی مبارزه با آسیبهای اجتماعی، مطالبهگری، محرومیتزداییف رفع آسیبها، کارآفرینی و اشتغال را از دیگر عرصههای فعالیتی بسیج طلاب و روحانیون عنوان داشت و گفت: در کنار کار جهاد تبیین و تغذیه سیاسی و فرهنگی جامعه، با حضور در این بخشها به توسعه و پیشرفت کشور کمک میکنیم.
مسئول بسیج طلاب و رحانیون سپاه روحالله استان مرکزی با بیان اینکه 46 گروه جهادی و تبلیغی این قشر در سطح استان در حال فعالیت هستند، گفت: باتوجه به اینکه جامعه مخاطب ما در این قشر طلاب و روحانیون حوزههای علمیه هستند لذا تمام فعالیتهای این گروههای جهادی با همکاری مدیریت حوزههای علمیه خواهران و برادران استان در حال انجام است.
رسالت مقابله با هجمههای فرهنگی دشمن
وی با اشاره به اقدامات انجام شده بسیج طلاب و روحانیون در راستای مقاوم سازی نسل جوان در برابر هجمههای فرهنگی افزود: گروههای جهادی بسیج طلاب و روحانیون در دانشگاهها، مدارس، مناطق آسیبپذیر و کمبرخوردار، مساجد، روستاها، ادارات و کارخانجات حضور پیدا میکنند و از فضای تبلیغی موجود در راستای ماموریت خود بهره میگیرند؛ اجرای طرحهای "امین"، "هجرت" و "نسیم رحمت" با مشارکت معاونت حوزههای علمیه در سطح مدارس از جمله این طرحهاست که ضمن ارتباط با دانشآموزان و ارتباطگیری با اولیا به شبهات و سوالات آنان نیز پاسخ داده میشود.
جهاد تبیین
مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه روحالله استان مرکزی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از مسئله بصیرتافزایی و روشنگری با نام جهاد تبیین یاد میکنند، گفت: جهاد تبیین یکی از اولویتهای مهم سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون است و این مجموعه با شیوهها و روشهای مختلف با استفاده از ابزارهای مؤثر در پی تحقق این هدف است که یکی از آنها اجرای اولین نهضت نهجالبلاغه خوانی در سطح استان با مشارکت 60 رابط روحانی و طلبه با هدف روخوانی و تدبر در سیره عملی حضرت علی(ع) است.
وی ادامه داد: همچنین تولید محتوا، اعزام مبلغ به مناطق آسیبپذیر، ترویج فریضه مهم امر به معروف از جمله اقداماتی است که با مشارکت سایر دستگاهها در حال اجرا هستیم.
بهره گیری از ظرفیت بسیج طلاب در رفع مشکلات کشور
حجتالاسلام رجبی با بیان اینکه بسیج طلاب و روحانیون تلاش میکند به طرق مختلف و در عرصههای گوناگون نیازها و خلاءهای جامعه را پر کرده، خدمترسانی و مشکل گشایی کند، گفت: راهاندازی 7 کارگاه تولید ماسک از ابتدای شیوع ویروس کرونا، راهاندازی 3 کارگاه تولید گان و لباس بیمارستانی، فعالیت 860 طلبه و روحانی بسیجی در طرح اجرای واکسیناسیون قرارگاه شهید سلیمانی، طرح همیار بیمار در بحث مراقبت از بیماران کرونایی، تبلیغ فرهنگی در بیمارستانها، راهاندازی اولین استودیو ختم برای اموات کرونایی در سطح کشور به منظور تسلی بخشی به بازماندگان تنها بخشی از اقداماتی است که در ایام کرونا انجام شده است.
وی همچنین فعالیت اولین مسجد سلامت کشور را در ایام کرونا در شهرستان اراک مطرح کرد و گفت: ایجاد نخستین مسجد سلامتمحور در یکی از محلههای آسیبپذیر در استان مرکزی در ایام کرونا توسط مبلغ بسیجی اجرا شد که در زمینه تزریق واکسن، شناسایی و غربالگری انجام میشد.
مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه روحالله استان مرکزی ادامه داد: حضور بیش از 150 مبلغ و طلبه بسیجی در قالب امام محله و مدیر محله در مساجد با هدف شناسایی آسیبهای محله و شناسایی و حمایت نخبگان و کارآفرینان مجرب محله بخش دیگری از فعالیتهای بسیج طلاب است.
وی شناسایی معتادان و معرفی به کمپهای ترک اعتیاد را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و به فعالیت این قشر در زمینه سیاستهای افزایش جمعیت اشاره کرد و گفت: مشارکت در اجرای طرح "نفس" و همکاری با کمیته امداد در اجرای طرح "بازگشت به زندگی" از جمله طرحهای اجرایی است.
حجتالاسلام رجبی افزود: توزیع 30 هزار بسته معیشتی، راهاندازی کارگاههای تولید پوشاک اسلامی، توزیع رایگان 400 تخته چادر در سطح مدارس، راهاندازی کارگاه تولید کیف و جامدادی برای محرومین و نیازمندان از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.
وی ادامه داد: تبلیغ درخصوص مصرف بهینه انرژی و ایجاد اولین نهالستان در راستای حفظ و توسعه محیط زیست و ترویج فرهنگ حسنه درختکاری با حمایت شهرداری، مطالبهگری از مسئولین درخصوص مشکلات صنایع در حال تعطیل و ارائه راهکار با کمک هیئتهای اندیشهورز بسیج طلاب و بازگشت این صنایع به مدار تولید از دیگر اقداماتی بوده که بسیج طلاب و روحانیون استان انجام داده است.
مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه روحالله نیز به جریانات اخیر و جنگ ترکیبی دشمن اشاره کرد و گفت: دشمن با ایران قوی کار دارد و در واقع مخالف سبک زندگی ایرانی اسلامی هستند و لذا این جنگ شناختی را با محوریت زنان و دختران جامعه به راه انداخته است.
وی ادامه داد: کرامت زن همیشه مورد نظر تمام اقوام ایرانی بوده و تاریخ گواه این واقعیت است، زن ایرانی نمونه بارز پیشرفت، مدیریت، سبک زندگی و فرزندآوری است و با ظهور اسلام در تمدن ایران شاهدیم که نقش زنان در جامعه گستردهتر و کارآمدتر میشود و زن ایرانی مروج تمدن ایرانی اسلامی میشود.
حجتالاسلام رجبی با بیان اینکه دشمنان فرهنگ ایران و به تبع آن جایگاه و کرات زن را در جامعه هدف گرفته است، گفت: زنان بودهاند که همیشه نقش بسزایی در موفقیتها، پیروزیها، پیشرفتها و تربیت یک نسل بااستعداد داشتهاند.
وی رسالت بسیج طلاب و روحانیون را در مقابله با این هجمه دشمن بسیار خطیر دانست و گفت: ترویج سبک زندگی اسلامی، مدیریت خانواده، تربیت فرزندان، نخبه پروری، ارتباط درست با همسر و فرزندان از طریق کارگاههای مشاورهای و ترویج زندگی ساده اهل بیت(ع) را جزو برنامههای خود داریم تا به حفظ کانون خانواده و در نهایت حفظ تمدن ایرانی اسلامی کمک کنیم.
تخصصی شدن گروههای جهادی، راهکار حل مسائل
حجتالاسلام اسدی معاون علمی، پژوهشی بسیج طلاب و روحانیون استان مرکزی نیز در این میزگرد با تاکید بر فعالیت 34 هیئت اندیشهورز بسیج طلاب و روحانیون در راستای مأموریت علمی پژوهشی گفت: این هیئتها با محوریت مدیران حوزههای علمیه، اساتید و نخبگان حوزوی به مسئله یابی متناسب با بوم هر شهرستان در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میپردازند و پس از احصا مشکلات برای حل مسائل راهکار مناسب ارائه میدهند.
وی ادامه داد: شناسایی و حمایت از نخبگان علمی حوزوی در بخش پژوهش، تالیف کتاب، مقاله نویسی با محوریت مساله یابی و کمک به رفع مشکلات استان و کشور در جشنواره علامه حلی از جمله اقداماتی است که معاونت علمی و پژوهشی بسیج طلاب دنبال میکند.
حجتالاسلام اسدی به مجموعه فعالیتهای طلاب بسیجی در ایام شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: کمک به کادر درمان در بیمارستانها، مراقبت از بیماران کرونایی در منزل، واکسیناسیون در طرح قرارگاه شهید سلیمانی، شناسایی و غربالگری بیماران، تغسیل اموات کرونایی اقداماتی بود که طلاب و روحانیون بسیجی ما مخلصانه و بدون هیچ چشمداشتی در این ایام انجام دادند.
معاون علمی پژوهشی بسیج طلاب و روحانیون ادامه داد: در عرصه جهاد تبیین با استقرار روحانیون و طلاب در ادارات ضمن اقامه نمازهای جماعات و ورود به مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در راستای تبیین هر چه بهتر مسائل گروههای روشنگری از نیروهای اداره با محوریت روحانیت حاضر تشکیل دهند.
وی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، جلسات بحث و تعامل دو نفره، حضور در موکبها، اعزام مبلغ به مناطق محروم و آسیبدیده با هدف شناسایی و راهکاریابی برای رفع آنها، حضور در مدارس و دانشگاهها در قالب طرح "امین" و ارائه مشاوره به دانشآموزان و اولیای آنان با محوریت رفع مشکلات فردی و اجتماعی را جزو برنامههای خود با محوریت مسئلهیابی و ارائه راهکار داریم.
حجتالاسلام اسدی با تاکید بر اینکه گروههای جهادی به شکل کاملا تخصصی فعالیت میکنند، گفت: طلاب و روحانیون برای اینکه در گروه جهادی مربوطه فعالیت کنند در ابتدا پس از انتخاب عرصه، آموزشهای لازم را کسب میکنند و پس از تائید مسئول سازمان وارد عرصه جهادی میشوند.
بسیج در همه عرصهها متناسب با نیاز جامعه حضور پیدا میکند
وی همچنین به مهارت آموزی جهادگران طلبه و بسیجی اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه منفعت گروهای جهادی برای عموم مردم است با همکاری سازمان فنیوحرفهای استان دورههای مهارتآموزی در رشتههای تعمیر لوازم خانگی و برق ساختمان برای جهادگران طلبه برگزار کردیم.
حجتالاسلام اسدی با اشاره به جریانات اخیر و جنگ شناختی دشمن و هجمه علیه بسیج گفت: بسیج با تمام امکانات و ظرفیتها در تمام این سالها ثابت کرده است که درد را میشناسد و با کمک مردم راه درمان را هم ارائه میکند.
معاونت علمی پژوهشی بسیج طلاب ادامه داد: ما بسیجیان معتقدیم تا زمانی که زنده هستیم به صورت خستگیناپذیر در راستای اجرای هدف الهی که در جامعه بر عهده داریم و آن حفظ ارزشها، باورها و اعتقادات انقلابی است بایستی روی آرمان خود بایستیم و آنچه وظیفه است را انجام بدهیم.
حجتالاسلام اسدی با تاکید بر اینکه بسیجی مروج فرهنگ خدمترسانی است، گفت: در جنگ شناختی دشمن هم میبایست با تبیین درست و حضور در میدان ضمن دفاع و مقابله به جبهه مقابل هم هجوم بیاوریم و در واقع با بصیرتافزایی و آگاهی بخشی هدف دشمن را برای مردم مشخص سازیم.
نقش اثرگذار بانوان طلبه در جهاد تبیین
فلاحی فرمانده حوزه فاطمه الزهرا(س) بسیج طلاب نیز در این میزگرد با بیان اینکه در جنگ شناختی، دشمن کانون خانواده را هدف قرار داده است، گفت: در حقیقت این زنان هستند که خانواده را دور هم جمع کرده، مدیریت و جهتهی میکند و فرزندانی را تربیت میکند که معتقد و متعهد به آرمانها و ارزشها هستند.
وی ادامه داد: دشمن این مهم را به خوبی درک کرده است و میخواهد با محوریت قرار دادن زنان و دختران جامعه در این جنگ شناختی به هدف خود برسد؛ این زنان بودند که در دوران دفاع مقدس همسران و فرزندان خود را راهی جبههها کردند و خود نیز در پشت جبههها، در پشتیبانیها حضوری فعال داشتند در واقع به گفته حضرت امام خمینی(ره) مرد از دامن زن به معراج میرود و این زنی است که میتواند مرد را به معراج بفرست.
فلاحی ادامه داد: اگر دشمن به هدف خود برسد نه نسل اثرگذار و انقلابی خواهیم داشت و نه مردی که شجاعت این را داشته باشد که برای حضور در تمامی میدانها اعلام آمادگی کند؛ پس زنان اثرگذارترین نقش را در کانون خانواده ایفا میکنند.